Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар

Гръцкият премиер разкритикува новото ръководство в Скопие
Обновена: 27 юни 2024 08:41 | 27 юни 2024 08:41, Елка Василева
69
Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция отправи предупреждение към новото ръководство на Република Северна Македония.

Още по темата
На заседание на парламентарната група на управляващата партия Нова демокрация премиерът Кириакос Мицотакис се обърна към новото ръководство на Северна Македония: „Не започнахте добре, като нарушихте международното право и задълженията си, които произтичат от международните договори. Престанете да си правите сметката без кръчмар“.

През последните седмици отношенията между Атина и Скопие се обтегнаха, след като новоизбраната президентка на Северна Македония Гордана Силяновска при полагането на клетва на 12 май не нарече страната си с договореното с Гърция конституционно име Северна Македония, а само „Македония“.

Недоволството на Гърция се засили, след като и новият премиер в Скопие Християн Мицкоски упорито нарича страната „Македония“, въпреки че на самата церемония по полагането на клетва се придържаше към договореното в Преспанския договор, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Балкани
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма разлика между ЕС и Русия! Както Русия се държи с Украина, така се държи и ЕС с Македония!
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
българина ако не духа нечии член, като роб, не може да живее.в родната страна са се настървили на американския членв северна македония им стига и сръбския член.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това е политик, не като нашия Главчев
61
2
 
2
 
! Отговори
Щуро сам преди 2 дни
Я па я мислим дека не е убаво дека се именуват Северна. Ако да са северна. оно требе да има и /жна, и западна. а па и източна. Що да не си е само маке, па да си седи у скопие и те така. Що сега ке рекат "Бугария да си ни върне источната, Гърция да си ни върне южната а Албания -западната, да сме си цели. Не ли вака?
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има един проблем с признаването на българите в Конституцията на Македония. Така реално документално ще се признае, че говорим за два различни народа, което принципно за нас не е ОК. Сега даваме паспорти на македонци, които доказват българския си произход и ако си остане така т.е. да не пише в тяхната Конституция, че има българско малцинство и едновременно много македонци вземат Бг-паспорт по тази схема, то след време, истината, че сме един народ ще е по-лесно да изплува.
59
0
 
0
 
! Отговори
До 47 преди 2 дни
Сега какво да очакваме да стане с децата на сегашния президент? Дай подробности
58
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Гърция и България( политиците и!) се държат с Македония като Путин с Русия! Можеби това е целта, ако Мицкоски е платен за това от Русия!!! Фактите са много! Има държава Македония, има Македонски народ и език! Това е световно признато! Има Македонско малцинство във всички държави по света. Такива няма само в България и Гърция! България наистина е осъдена 14 пъти от международен съд з анарушаване на парвата на Македонци! Та Путин може да докаже, че ЕС не е по-различен от него!
57
1
 
24
 
! Отговори
Км преди 2 дни
Нашите са,,пишман политици,,,но гърците ще свият сърмите на макетата.
56
1
 
18
 
! Отговори
Я преди 2 дни
Северна и Южна Титоландия е много сполучливо име за държавата на макета.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 2 дни
Вие питате за Кубер един от братята на хан Аспарух. В Уикипедия има някаква информация за него. Не съм запозната особено по тази тема.
54
6
 
1
 
! Отговори
Пирин преди 2 дни
Гръцки *** !
53
2
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
Мицотакис коректно предупреждава твърдоглавите макета.Няма да се поколебае да наложи ново гръцко вето.А в Гърция си нямат Про100 Киро,който да го вдигне.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Какво е станало с българите на единия от братята на Аспарух които се заселват някаъде в земите на днешна Македония?
51
0
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 2 дни
Ееее....стига с това *** на неудобни коментари.Така промивате и без това промитите мозъци в България.
50
1
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 2 дни
Ами добруджанци много повече могат да претендират за история от северномънкедонците, понеже там е създадена България и то още докато на целия полуостров не е имало друга държава освен нас и Византия. Варна, Несебър, Тракия стават част от България 200 години по-късно, а Вардарско 300. Били сме на 60 км западно от Будапеща, в част от днешна Хърватия, а при Симеон стигаме до Атина. Румънците ги измислят 1200 години по-късно, след кримската война.
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябваше да кръстят Македония Южна Титоландия. Хем щеше да отговаря на историческите реалности, хем никой нямаше да има против това име, та дори и Сърбия, която до ден днешен си е Северна Титоландия хахаха
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чудно е как точно се е изразил мицотакис и как сте го превели това от гръцки;))) скопянис, охи правис сметкис безис трапезарис, може би?:)))
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ТОВА ПОМНЯ:ЖЕЛЕВ ПЪТУВАШЕ ЗА НЯКАКВА СРЕЩА И НА ЛЕТИЩЕТО СЪОБЩИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРИЗНАЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА МАКЕДОНИЯ! КОГАТО СЕ ВЪРНА ДЪЩЕРЯ МУ БЕШЕ СЕ ''САМОУБИЛА''. АКО НЕ ВЯРВАТЕ МОЖЕ ДА ПРОВЕРИТЕ.ИМА ФАКТИ В ТОГАВАШНАТА ПРЕСА.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА СЪЩО СИ ОТИДЕ ПРИ СТРАННИ ОБСТОЯТЕЛСТВА И ГРАНДИОЗНО ЧЕСТВАНЕ НА 1300 ГОДИШНИНАТА ВА НА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРОВАЛЕНО.ДЕТЕТО НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ ПОЧИНА ОТ СЪРЦЕ НА 14 ГОДИНИ, ЗДРАВО,НО БАЩАТА СЕ ОБВИНИ РУСИЯ В ШПИОНАЖ В БЪЛГАРИЯ И НАМЕСА В ДЪРЖАВА
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бивша югославска република Македония си беше едно коректно название. Югославия ги създаде, те самите се чувстват югославяни. Най-верните югославяни.
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Навремето България спасява Македония от война, подобна на тия в Босна, Хърватско... Заплашваме, че български войски ще влязат в Югославия, ако Сърбите нахлуят в Македония. А за благодарност Македонците ни срт в устата днес.