Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар

Гръцкият премиер разкритикува новото ръководство в Скопие
Обновена: 27 юни 2024 08:41 | 27 юни 2024 08:41, Елка Василева
69
Гърция към РСМ: Престанете да си правите сметката без кръчмар
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция отправи предупреждение към новото ръководство на Република Северна Македония.

Още по темата
На заседание на парламентарната група на управляващата партия Нова демокрация премиерът Кириакос Мицотакис се обърна към новото ръководство на Северна Македония: „Не започнахте добре, като нарушихте международното право и задълженията си, които произтичат от международните договори. Престанете да си правите сметката без кръчмар“.

През последните седмици отношенията между Атина и Скопие се обтегнаха, след като новоизбраната президентка на Северна Македония Гордана Силяновска при полагането на клетва на 12 май не нарече страната си с договореното с Гърция конституционно име Северна Македония, а само „Македония“.

Недоволството на Гърция се засили, след като и новият премиер в Скопие Християн Мицкоски упорито нарича страната „Македония“, въпреки че на самата церемония по полагането на клетва се придържаше към договореното в Преспанския договор, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Балкани
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
9
 
! Отговори
ГръЦката история преди 4 дни
Не защитавам тия еничари македонските политици, но и Гърция е мноооооого далече от истината, за да си присвоява името Македония! Египетските евреи се отъждествяват с държавата на Александър Македонски. Да вземем и ние да се отъждествим с Влашко, че то е било повече в България, отколкото извън България. И да кажем на власите, че не са власи, а българи и ако искат да се наричат власи, нека са северни власи!
43
1
 
16
 
! Отговори
Фъця преди 4 дни
По компетентното ръководство на българските правителства през последните десет години България вече е в положение да не е в състояние да иска каквото и да е било от Македония.
42
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Македония е област в 3 държави.Гърците нарекоха тази област Северна.Ние трябва да поискаме да се казва Северозападна,за да нямат претенции към Пирин.И толкова.Нека вписват ако искат маймуни в конституцията,тяхна работа.
41
3
 
1
 
! Отговори
Фъця преди 4 дни
Желев може и да е разговарял с лелята на баба си, само че резултата сега може с интерес да се изучава на югозапад от България.
40
6
 
8
 
! Отговори
Куку преди 4 дни
Сега вдявате ли защо ЕС умира?
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 4 дни
Доколкото знам Президентът Желев е говорил с Президентът Борис Елцин, Русия също да признае Македония, което става факт впоследствие.
38
2
 
5
 
! Отговори
куку преди 4 дни
верно си куку. Руско куку
37
6
 
8
 
! Отговори
Куку преди 4 дни
На практика ЕС е икономиките на Франция и Германия. И двете икономики в момента са в дълбока криза, поради компетентното управление на тяхните правителства. Айде сега някой да ми каже, ЕС според него колко време още ще мърда?
36
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Колкото добруджанци след 2000 години, ако им признаят държава Република Добруджа ще имат основание да твърдят, че имат вековна история - толкова и републикасеверномакедонците имат история. Македония се е наричал географски район и никога, ама абсолютно никога, не е съществувала такава държава. Комплексари с 30 годишна държавичка, откраднат език, земя и история.
35
5
 
4
 
! Отговори
Фъця преди 4 дни
Кое е карало Жельо Желев да си въобразява без основание, че някой в югославската Македония е длъжен да му е благодарен за нещо?
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 4 дни
Президентът Желев, откъде да знае, че тия македонци ще се окажат такива неблагодарници, когато е признал Македония за независима държава.
33
0
 
6
 
! Отговори
Биби преди 4 дни
Македония ще влезне в ЕС, когато Дания приеме еврото за разплащане в Дания.
32
1
 
27
 
! Отговори
Фъця преди 4 дни
Погледнато през призмата на времето трябва да можем, че Жельо Желев е извършил историческа грешка, признавайки Македония за държава. Има ли възможност това решение да се отмени?
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гръча и юго-србо-комуниста от ВМРО-МЕНТЕ да се разберат като жени. От един и същи прайд са !!!
30
0
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 4 дни
Кога най-сетне ще видим един регистър на всички макета с български паспорти. Регистър качен в Интернет. Да видим дали някои от най-мразещите ни не са случайно български граждани.
29
8
 
7
 
! Отговори
Ъ преди 4 дни
Има сделка, България доброволно излиза от ЕС и предоставя нейното място великодушно на Македония.
28
4
 
21
 
! Отговори
историк преди 4 дни
Реално Македония в древността е била една от многото гръцки държавици. Македония като държава, не би трябвало да съществува. Измислица на Коминтерна и името би трябвало да е Малката Сърбия. Така наречените македонци са българи с промити мозъци. Промити мозъци от Сърбия и Русия. Сърбия отдавна е проводник на руското влияние. Сърбите дето се имат за много ербап са едни слуги на Москва. За съжаление по принцип братски народи са принудени да се мразят.
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Днешните макета много обичат да правят сравнение с България. Но няма база за сравнение. България е страна на 1343 години, а днешната /Бивша югославска/ Република Македония е на 79 години. Още сте в яслата, макенца. Затова слушкайте леля Сърбия и директорката Русия, спинкайте и папкайте.
26
3
 
17
 
! Отговори
Жужи преди 4 дни
Кога България НАЙ-ПОСЛЕ ще затвори херметично границата с Македония?
25
0
 
19
 
! Отговори
Льольо преди 4 дни
Понеже българи и гърци не действат в синхрон, македонците с помощта на Сърбия ще си правят каквото си искат.