Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България

Определи посланията на Борисов и Радев като “средновековни”
26 юни 2024 15:26, Инна Ангелова
145
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият премиер на Република Северна Македония Християн Мицкоски отговори на коментарите, направени по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев, който заяви, че “маските са паднали”.

“Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Премиерът на РСМ допълни, че е готов да говори и с Бойко Борисов, и с Румен Радев.

“Пожелавам на Борисов да направи правителство, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейското знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си превият гръбнака, нямат намерение да подписват всичко, а политици, които са готови да говорят по документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, заяви Мицкоски.

Министър-председателя на РСМ допълни, че за да бъдем добри съседи, в добри отношения, е важно да има взаимно уважение, допълва БГНЕС.

Той отново припомни Съда по правата на човека в Страсбург за съществуването на македонско малцинство в България. "Така че днес имаме един безспорен факт чрез потвърждение от Съда по правата на човека в Страсбург, а това е, че в България има македонско малцинство. Издадени са 14 присъди от Съда по правата на човека, че в България има македонско малцинство, чието право да се организира в неправителствена организация, да не е в Конституцията, в неправителствена организация, за съжаление при такъв тип политици като г-н Радев е отречено. Призовавам за добросъседски отношения на двупосочна улица, за съвместно намиране на решение, защото ние като добри съседи трябва да обсъждаме, на базата на аргументи и факти, а не да политизираме това и да го свеждаме до низки страсти, този народ направи много за европейското бъдеще и очаквам Европа да върне на тази нация и тази страна“, добави Мицкоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Балкани
Нови над 650 случая на морбили в Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До АнонименКОГА ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО?Я ПОГЛЕДНИ ТУРЦИЯ КАК НАХЛУВА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ В БЪЛГАРИЯ...
78
3
 
11
 
! Отговори
Капитанът преди 4 дни
Гърция им изръмжа и се свиха , но сега за да не изглеждат смешни почнаха да се зъбят на България. Господина с очилата от западно южната ни съседка , кротко започна да нарича държавата си с конституционното и име , а заявяваше че няма да го прави .
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия сръбски мекeрета за ЕС само ще мечтаят, скоро да не се окажат в територията на Албания!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
кой па ви ска да коленичите бе пред каквото и да било бе. Република Северна Фашадония.
75
3
 
10
 
! Отговори
До 74 преди 4 дни
Ами то Македония като държава има от 1991г и после гърците ги накараха да си сверят Часовника и тогава стана Сверена Македония
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мицко, колкото повече се дърпаш назад, толкова по-навътре ще влиза, моето момче.
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На Мицкевич държавата му се нарича Югославия, а сега Сърбия. Македония е земята на моите предци, не оскърбявайте паметта им и чистотата на това име. В момента територията около вардарско се нарича 'северна македония', в нея живеят юго колонизатори и чужденци, които говорят югославски и северно-македонски. Рано или късно, всичко ще си дойде на мястото.
72
4
 
13
 
! Отговори
България над всичко преди 4 дни
македонци в Северна Македония няма, където са само българи и албанци, а тоя македонци в България сънува хахахахахахаха..а съда в Страсбург е никой за да казва къде какви малцинства има!!българи в Северна Македония има, но северномакедонци в България не!
71
2
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 4 дни
Заради тази ,,думичка" пред името Македония Гърция ги пусна в НАТО.
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Истинско удоволствие е да ги гледаш как се пържат в собствен сос.
69
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ МАКЕДОНЦИТЕ ОТ РАВДА,БУРГАСКО ЗАЕДНО С МЕСТНИЯ КМЕТ ПОКАНИХА МАКЕДОНСКАТА ПЕВИЦА СУЗАНА СПАСОВСКА НА ПРАЗНИКА НА СЕЛОТО.КОГАТО ЕДНИ ОПРЕДЕЛЕНИ ОРГАНИ РАЗБРАХА ЗА ТОВА НЕЩО, ВЕДНАГА НАРЕДИХА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ ДА ОТМЕНЯТ ПОКАНАТА.РАЗОЧАРОВАНИЕТО БЕШЕ ГОЛЯМО...ЗА СВЕДЕНИЕ В ГЪРЦИЯ СРЕД МЕСТНИТЕ МАКЕДОНЦИ СУЗАНА СПАСОВСКА СВОБОДНО СЕ ИЗЯВЯВА... ТОВА Е СЪВРЕМЕННА И ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ.А ИНАЧЕ ВЕСКО МАРИНОВ МОЖЕ ДА ПЕЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК В СКОПИЕ,НАЛИ?
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А защо да не се пъчи?Герб и Пп-дб вдигнаха ли ветото?Вдигнаха го.Макитата направиха ли нещо в замяна?Нищо.Е който изтъргува нищо срещу нещо има право до се пъчи.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ЕС няма да има докато българският език там не стане официален наравно с албанския и техния Юго северно македонски. Конституцията с българите в нея е само началото, тия го разбират прекрасно.
66
0
 
11
 
! Отговори
TURIST преди 4 дни
Лошо , смрмакедондиците започнаха да правят проблеми на български граждани , преминаващи или туристи . Съветвам ви да не предприемате пътувания до СМР .
65
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Мицоски е превил яко гръбнак пред Вучич, тъй че явно не е това проблема.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Северна мънкедония, държава на 4 години, не ми я хвалете. Тоя са по-зле от Косово и южен Судан.
63
2
 
15
 
! Отговори
А бе, преди 4 дни
...какво превиване на гръбнак, какви пет лева ,бе? Спазвайте си договорите, които сте подписали, тогава се правете на "мъже"! На всички е ясно, че сте на къса верижка от Кремъл и Белград, и никакъв ЕС не ви интересува! Ако сте искали, отдавна да сте влезли! Цялата тази конфронтация и селяния искате да я пренесете в Брюксел ! Не сте за там !
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Македонския голчо скоро ще изпъчи задни бузки.
61
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ИМЕТО Е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ И ГЪРЦИЯ ТРЯБВА ДА ПРЕСТАНЕ ДА БРОИ ДУМИТЕ,КОИТО Е ИЗРЕКЪЛ МИЦКОВСКИ И КОЛКО ПЪТИ Е ПРОПУСНАЛ ДА КАЖЕ СЕВЕРНА!!!ЩО ЗА ГЛУПОСТ Е ТОВА...
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ЕС през крив макЕрон.