Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България

Определи посланията на Борисов и Радев като “средновековни”
26 юни 2024 15:26, Инна Ангелова
145
Мицкоски се пъчи: Няма да коленичим пред България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият премиер на Република Северна Македония Християн Мицкоски отговори на коментарите, направени по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев, който заяви, че “маските са паднали”.

“Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието”, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Премиерът на РСМ допълни, че е готов да говори и с Бойко Борисов, и с Румен Радев.

“Пожелавам на Борисов да направи правителство, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейското знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си превият гръбнака, нямат намерение да подписват всичко, а политици, които са готови да говорят по документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, заяви Мицкоски.

Министър-председателя на РСМ допълни, че за да бъдем добри съседи, в добри отношения, е важно да има взаимно уважение, допълва БГНЕС.

Той отново припомни Съда по правата на човека в Страсбург за съществуването на македонско малцинство в България. "Така че днес имаме един безспорен факт чрез потвърждение от Съда по правата на човека в Страсбург, а това е, че в България има македонско малцинство. Издадени са 14 присъди от Съда по правата на човека, че в България има македонско малцинство, чието право да се организира в неправителствена организация, да не е в Конституцията, в неправителствена организация, за съжаление при такъв тип политици като г-н Радев е отречено. Призовавам за добросъседски отношения на двупосочна улица, за съвместно намиране на решение, защото ние като добри съседи трябва да обсъждаме, на базата на аргументи и факти, а не да политизираме това и да го свеждаме до низки страсти, този народ направи много за европейското бъдеще и очаквам Европа да върне на тази нация и тази страна“, добави Мицкоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от Балкани
Нови над 650 случая на морбили в Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А СЕГА ТИЧАЙТЕ ПРИ СУЛТАНА В АНКАРА,ЗАЩОТО ВИ Е ПРИГОТВИЛ ЕДНИ 500 000 МИГРАНТИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА КАТО НАЧАЛО...И СЕ МОЛЕТЕ ДА НЕ ВДИГНЕ ШЛЮЗОВЕТЕ КРАЙ ЕЛХОВО И СВИЛЕНГРАД,ЧЕ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО.
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ние сме големия, доведен брат на Македония!
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Според последните данни на Евростат, вече сме предпоследни в ЕС, пред Унгария! Историческо!
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ритайте, ритайте по България!
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бюрмаджии се опитват да представят че са били принудени да направят нещо много голямо и лошо. Не! Даже това, което се съгласиха да направят беше малко и недостатъчно, за това падна цяло правителство в България, на чело с националния предател Кирчо. Сега бюрмаджии уж се дърпат да подпишат това лошо нещо, накрая ще го подпишат и ще се направят на големи жертви. За Бога - не подписвайте! Ние не искаме да подписвате! Така ще унищожите делото на националния предател Кирчо!
94
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 89 преди 4 дни
Ти от мункидонците в равда ли беше или от руснаците в равда беше? Ей петоколонник ае марш в путкинистан.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Куууууууви сбогоооооогом! Няма вечеееее джиииииипове, джетовееееее! Айййде у лево макета.
92
4
 
15
 
! Отговори
Шпек за макетата преди 4 дни
България е големият и силен брат на това недоразумение СМ. Като не си знаят интереса, шиптърите ще ги прилапат за секунди !
91
1
 
16
 
! Отговори
Гедер преди 4 дни
Има една приказка за детето Северна Македония, срещу Кръстника си (Гърция) и срещу Майка си (България) лошо недей да говориш.
90
3
 
20
 
! Отговори
Папо преди 4 дни
Тоя иска с антибългарска риторика да се задържи по дълго на власт , защото вече ударно е започнал да сключва договори за строежи и ремонти в държавата си и му трябва време да награби повече. Наясно е че след 4 години ще трябва да бяга с чувалите евро в Унгария.
89
14
 
5
 
! Отговори
Геополитик преди 4 дни
Макетата не са толкова прости, колкото изглеждат. Адекватно изчакват да видят изхода от войната в Украйна, за да решат на чия страна да са. Ние сме all in към едната страна, но исторически винаги сме от губещите. Къде ли ще сме в тази ситуация?
88
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ВСЪЩНОСТ ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ КОГА БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ВТВЪРДИХА ТОНА СИ КЪМ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ?ТОЧНО СЛЕД ТАКАНАРЕЧЕНАТА РУСКА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА...ЗАЩОТО ЗНАЯТ,ЧЕ ГОРИ ПОД КРАКАТА ИМ...КАКТО БЕШЕ КАЗАЛ ЕДИН ГЕОПОЛИТИК,МАКЕДОНИЯ Е В ПО-ДОБРА ПОЗИЦИЯ ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ОТКОЛКОТО ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ТУРЦИЯ,КОЯТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ПОИСКА РЕВАНШТАКА ЧЕ ПО-ДОБРЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЕРДОГАН ,ЧЕ ТОЙ ПО-ОПАСЕН ОТ ПУТИН.
87
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 4 дни
Който не знае да целува ръка, целува гъСТ ! Та и макенцата бедни така !
86
1
 
16
 
! Отговори
Бобо преди 4 дни
Взимайте им всички паспорти на маке.тата! Да ходят да бутнат тяхното правителство- нали са около 100 хиляди души?
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А пред Путин?
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мицо, мицо..щом ти така, и аз така. България призна вече несъществуващата държава бивша югославска република Македония, сега вече я няма. Не сме признали формално дори 3 годишната ви държава 'северна македония'. Така че внимавай какво бръщолевиш..
83
3
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 4 дни
Албанците как скандираха обиди , срещу Сърбия и Северна Македония по време на мача на европейското . Мед ми капеше на душата. Албанците са наши момчета , те ще закрият това недоразумение Северна Македония или там както се казва.
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щом няма да коленичат, да се маdупят тогава! Още по-добре!
81
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Правата на македонците в България са защитени от 1912 година, защото си спасихме хората от геноцида там. Ако тоя циркаджия има предвид права на северно македонци, нека се сети, че държавата му се появи преди 3 години и ако у нас са пристигнали случайно бебета родени в Северна Македония на възраст 1-3 години, за тях са отговорни родителите им. Ако пък реве за правата на бившите югославяни, такива у нас никога не е имало. Да се обърне към Белград и да се разберат.
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не само ще коленичите, пък и ще бъдете яко опънати на задна