Рядко признание за провал: Ким Чен Ун заяви, че го е срам и съжалява

КНДР не се е погрижила достатъчно за селската икономика
29 фев 2024 21:12, Нели Христова
87
Рядко признание за провал: Ким Чен Ун заяви, че го е срам и съжалява
Снимка: БГНЕС

Ким Чен Ун призна, че изпитва чувство на срам и съжаление за пренебрегването на селската икономика на Северна Корея, рядък израз на провал от страна на върховния лидер на земя, която обикновено се представя като безупречен рай.

Той откриваше проект за изграждане на фабрики в севернокорейските региони, които, призна той, изостават от столицата Пхенян по отношение на развитието.

"Не мога да потисна огромната си емоция при мисълта да предоставям помощ на милиони хора във всеки град и окръг в провинцията", каза той, според бележки, публикувани в Rodong Sinmun. "Но от друга страна, честно казано ме е срам и съжалявам, че едва сега започнахме."

Говорейки на церемония по първата копка в окръг Сонгчон, североизточно от Пхенян, Ким каза: "Създаването на регионални индустриални фабрики, оборудвани с модерно оборудване и производствени линии във всеки град и окръг на страната през следващите десет години, е наистина голяма революция с огромни епохално значение... Ние се протягаме мощно, за да направим крачка към грандиозна промяна в селската индустриална революция.“

"Политиката за регионално развитие 20 × 10" беше представена миналия месец и има за цел да създаде модерни фабрики в поне 20 отдалечени окръга всяка година през следващото десетилетие.

Северна Корея изпитва хроничен недостиг на храна и след колапса на нейните икономически поддръжници в бившия съветски блок социалистическата система за разпределение, предназначена да разпределя равномерно доставките, се разпадна. Той беше заменен с комбинация от държавни раздавания и частни пазари.

Жителите на Пхенян, домът на политическия елит, са последните, които изпитват недостиг, но разказите на дезертьорите показват, че в регионите е имало лишения и дори глад.

Ким има други големи приоритети в разходите - преди всичко неговите въоръжени сили и разширяващите се ракетни и ядрени програми. Той също така обеща да построи 50 000 нови апартамента в Пхенян до края на следващата година.

Проучването на сателитни снимки разкрива, че незабелязан от обикновените севернокорейци, той също е построил огромни дворцови вили за себе си из цялата страна, включително една с частна жп гара.

Неговите предшественици почти никога не са признавали недостатъци от какъвто и да е вид, но Ким от време на време е признавал провали, обикновено по начин, който проектира образа на неговата неуморна любов и преданост към каузата за благосъстоянието на хората.

През 2020 г. той се разплака, докато говори на военен парад. "Нашият народ ми се довери високо като небето и дълбоко като морето, но аз не успях винаги да го оправдая по задоволителен начин", каза той. "Наистина съжалявам за това."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
до 78 преди 1 месец
заащо са първенци китайците ли? сигурно защото не са долни атлантици и кравоблизци,сигурно защото не се самоубиват ритуално с зелени сделки и не се навеждат на зеленийски фашаги
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Селска индустрия" е странно понятие! Напомня на живковските идея за промишленоаграрни комплекси(ПАК), неосъществени наследници на социалистическите АПК.Ще има да патят корейците от поредния си вожд..
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а колко е процента на самоубийства в Южна Корея,атлантици долни
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 79 Това ще да е било много отдавна. Последните години от както Северна Корея е под шефството на Китай, тя силно се въздигна. На миналогодишния парад нямаше такива работи вече. При това си произвеждат почти всичко необходимо от камиони до смартфони.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излиза, че Ким е управник на място. Има съвест. Не като безсъвестните и безсрамни деятели от Сглобката, които закопават България всеки ден и това хич не ги интересува... Северна Корея са предимно планини и високи полета. Земята е непродуктивна или слабо продуктивна. Затова при неблагоприятни природни условия настъпва там и масов глад. Напълно го разбирам и като се има в предвид как се справи ред други неща, дано успее да оправи и проблемите на земеделието там.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах им случайно военен парад, носеха си ракетите с трактори, единствено Тръмпи им се върза уж :)))
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да дойде тук за 5-6 години да ни управлява . Да се въведе ред и дисциплина над територията и стадото
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже и Ким изпитва срам, но подчовеците от Сглобката - никакъв!
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...и след това признание над огромният трудов лагер Северна Корея се чуват истерични плачове и рев, народът мята ръце, рече, вий и се дере- ....ето това е нашият вожд- тия живеят в годините назад или както казват Рушистанците посетили Лагерът Гулаг пардон Чукчхе- върнахме се назад във времето когато са живели нашите баби и пра баби.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А не се ли отказа от политиката и не извика ли Байдън да поеме земеделието и сигурността?
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100 години по късно тия сега почват "индустриалната револция" ... сиреч искат да станат капиталисти ...
64
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът на Севрна Корея е,че са изолирани.Сега покрай руснаците ще станат хора.Изводът е,че никога не трябва да се изолират държави,а това е станало заради сащисаните,които са си го наумили.
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 66:В Европа е забранена нацистката пропаганда!Какъв Райх бре?!
62
9
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
Надявам се и Путин да се разплаче. Да ядат оръжие. Нали ще унищожават демокрацията и ще въведат световен комунизъм.
61
11
 
3
 
! Отговори
Хсик преди 1 месец
Слава Ykраiнi! Победата ще дойде под знамената на Бандера, ген. Луков и Хилядолетния Райх.
60
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А сега си представете Урсулата да съжалява. ПП. 2015г. Юнкер призна изоставането на Европа с думите: "The glory days of Europe are over", но либералният ЕС на Ги Ферхофстад ги изтри от всички ЕС медии, но все още могат да се намерят в британските.
59
0
 
4
 
! Отговори
Minecraft преди 1 месец
Пича има визия на безплатен skin в Minecraft.
58
14
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
САЩ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ РУСКО РОБСТВО! САЩ НЕ ВИ ПОДСЛУШВА И НЕ ВИ ПРЕСЛЕДВА С МИЛИЦИОНЕРИ, КАКТО РУСИЯ.
57
10
 
9
 
! Отговори
VIVA USA!!! преди 1 месец
Северна Корея трябва да се закрие, също и българската прокуратура. Дано САЩ помогнат за това амбициозно начинание.
56
7
 
12
 
! Отговори
Информационна война преди 1 месец
Срещу Северна Корея.