Стихове за любовта: Представят "Крадец на обич" на Евтим Евтимов

Премиерата е днес в Националната библиотека
Обновена: 12 фев 2024 12:04 | 12 фев 2024 11:58, Анисия Иванова
2

"Любовта има в много варианти в поезията на Евтим Евтимов. Изданието "Крадец на обич" е посветено на неговата 90-годишнина, която беше в края на миналата година. Непосредствено преди деня на виното и любовта решихме да направим събитие за това. Част от него ще бъде премиера на книгата "Крадец на обич" и среща с други много обичани поети на любовта - Маргарита Петкова и Добромир Банев. Събитието ще се проведе от 18:30 днес в Националната библиотека", каза издателят Пламен Тотев в "България сутрин".

Гостът добави, че традицията е поставена преди 19 години, когато е излязъл томът "Обичам те". В навечерието на Деня на влюбените от издателството пускат най-хубавото от българската и световна любовна лирика, като Евтим Евтимов е представен вече с трета книга.

По думите на Тотев това издание представя цялостното творчество на Евтим Евтимов. Акцентът е върху любовната му лирика. Има и непознати стихове, които читателите досега не са виждали.

Венков Евтимов, който е син на Евтим Евтимов, разшифрова за Bulgaria ON AIR заглавието "Крадец на обич".

"В тесен кръг казваше: "Най-лошото нещо, което съм правил през живота си, е да крада омъжени жени". Това е историята на заглавието", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Телевизия
Bulgaria ON AIR ни връща в златната ера на българското кино
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ех, любов, стихове.......Евтимов живееше в едно друго време, когато любовта беше издигната на пиедестал. А днес........май не се среща толкова.
1
0
 
0
 
! Отговори
една жена преди 2 седмици
Всъщност, любовта не може да бъде открадната :) Това е и неговото утвърждение в края на стихотворението. Истинската любов е даване, а не - взимане. Пък и чувствата изобщо не могат да се крадат. Може ли някой да открадне доброта :)