Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както казваше един истински американец (лека му пръст) "Дами и господа, проблемът не е в правителството. Той ви гледа право в очите. Вижте проблема в огледалото."За жалост тук още празните балалайки си мислят, че правителството като падне ще се оправи всичко :) хАх аха. Затова е обречена държавата
54
1
 
7
 
! Отговори
До Коце Маца преди 13 години
Няма как да ти е зле.С толкова нисък хоризонт......
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е било и преди комунистите! Прочете малко история! Ние сме скандалжии, циркаджии и така нат. Не са ни виновни комунистите, а манталитета ни!
52
0
 
23
 
! Отговори
Жена на години преди 13 години
Абе стига с тия комунисти и ДС! Вече минаха толкова години, ние повтаряме все едно и също! Не виждате ли, че който и да дойде на власт - все граби, краде, заобикаля се със свои хора и не го е грижа изобщо за народа! Не знам вече кого тлябва да изберем и какво да направим, за да може държавата да тръгне напред! Трябват работни места, трябват нормални заплати, трябват млади хора, а точно това няма. Всеки ден едно и също - от скандал на скандал, и все за глупости! Стига вече, да вървим напред!
51
9
 
9
 
! Отговори
Коце Маца преди 13 години
Абе не знам какво толкова не ви харесва.. сигурно че не сте мислили като харчите и като сте се овъртяли в кредити или като ви е мързяло и не сте учили..Аз съм квалифициран бачкер и си вземам 2500 левчета чисто, реална заплата на трудов договор. Нямам кредити, карам си 3-годишна кола (верно не е чисто нова), живея под наем (верно, нямам си собствен апартамент) и се мисля защо трябва да ми е зле??
50
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 13 години
"остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил."Ako ne mogat da misliad da sasipiat Balgaria...???
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 42 - Хубаво, бе - никой не оспорва, че усмивката на Сергей е мазна и Гоце е от милиционерите. Обаче искам да ми кажеш Бойко от кои е - кои учеха в Сименово и кои бяха допускани за кинезитерапевти на Тодор Живков.Аман от наивници в този Абсурден WC.
48
2
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
МНООООООГО СИ ПРАВ ,ТОЧНО ЗАТОВА ИЗБЯГАХМЕ .
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човекът си го каза. Виновни са 60% от българите, които не ги интересува какво става в тая смешна държава. Но според мен са 99% виновни.
46
6
 
4
 
! Отговори
balgarin преди 13 години
КОМУНИСТИТЕ В СИБИР!В СИБИР И ТЯХНИТЕ КЛАКЬОРИ-АГЕНТА НА ДС САШО ДИКОВ С ПСЕВДОНИМ,,ПЪРЧА,,,сърГЕЙ СТАНИШЕВ ИЗВЕСТЕН ОЩЕ КАТО БГ БЕРИЯ,Я-НЕГЕЙ,ДАЧКОВ-ГЕЙ,МАЯ КАРТЕЧАРКАТА,КУРННЕЛИЯ МЕНИТЧИИКАТА И ПОДОБНИ.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-после някой да го каже както си е...
44
3
 
15
 
! Отговори
90% преди 13 години
Страхотни коментари има тук от които се вижда, че наистина няма надежда тази територия България, след като 90% от форумците са болни, комплексирани ***, за които всеки, които казва или пише нещо е обект за атаки и критика! Човека казва неща. които мисли и чувства и не виждам защо трябва дори да бъде коментиран така злобно!!!
43
2
 
24
 
! Отговори
текст за песен преди 13 години
ЕМИГРАНТСКИ РАППрощавай Родино Българияс вулгарните си чалга певици.С ***ерасти с имплантирани цици с травестити и сифилистиции роми възпяващи жици.С ученици на наркотици.С *** в крайпътни редициа журналистите пишат за жрицинали са си сродни душицис трагични актьори комиции комични актьори трагици-легион сексуалексцентрици.С измислени псевдо класици,с "екстрасенси",с клошарки-"светици" и полковници вместо владици.С телевизионните си склеротици,с *** мулти критициизяли не малко душицис бандити вместо политиципрагматици с паници, с лъжиции милиони тютюн-фанатицис още толкова алкохолицис нелекувани шизофрениции емигранти като мен-мъченици... Дано магически антибиотициизлекуват те-сбогом България!
42
2
 
8
 
! Отговори
kfk преди 13 години
И кога ,и за какво видя тази държава "да цъфти"?И тя не"цъфти",заради хора,като теб,които харесват повече Азис,отколкото композиторите и творците!И такива,като теб я погребват!!
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефан Димитров умишлено или не, забрави да допълни цитата! Точните думи на ренета Инджова бяха: "ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ОБРЕЧЕНА НА КОМУНИЗЪМ!" Което, гледйаки наглата миша усмивка на Сер ГЕЙ по врема на дебатите за вота е вярно, гнусно, обезсърчаващо, но и донякъде весело, защото това с апоследните напъни на ДС, милиционери и сганта на Гоце да променят нещо!!!! Айде да е на късмет вече!!!!!!!!!!!!!!!!
40
4
 
1
 
! Отговори
DO ARTERY преди 13 години
NAPISI PONE EDIN RED OT EDNO STIHOTVORENIE ILI PESEN NA S.DIMITROV . KAK SE KAZVA JENA MU ??? AMAN OT *** I NARKOMANI , TURSKI KENEF ::::::
39
8
 
17
 
! Отговори
онзи преди 13 години
моля????да остане правителството за да продължи да прави поразии ли?!? Колкото по-рано бъдат изгонени от властта тези некадърници, толкова по добре за хората.
38
13
 
3
 
! Отговори
gkgbv преди 13 години
Много хора са погребвали "тази държава". Пък тя е разцъфвала отново всяка нова пролет. Спирал да пише - спирай, хората вече не чакат твоите песни - имат си Азиз.
37
7
 
13
 
! Отговори
artery преди 13 години
Не е ясна истинската причина, поради която господинът щял да "спре да пише". Трябва да сме по-внимателни с такъв тип "творци'-хитреци. Твърде е възможно и наистина да е изкукал (изкуфял)
36
7
 
19
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Не, напротив, правителството трябва да падне. Това е морален казус и не трябва да се подминава. Не трябва престъпници да ни ръководят.