Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
14
 
! Отговори
с. преди 13 години
Бабо,много си ***!Под предлог борба с престъпността ни се отнемат основни свободи!Слухтят като за последно!Това не са нормални неща!И да попитам след цялото слухтене кого точно осъдиха!???Накрая ще го отнесе някой кокошкар по стара традиция!Мда!
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз съм отчаян , отново дс ни прекара с поредния си франкенщайн - борисов, назанчиха и друг от рода войнов на агенцията по храните , примката се затяга , но не трябва да губим вяра , господ ще ни спаси от тези пиявици , само трябва да се молим и да вярваме в доброто, Дс , борисов , царя , станишев , целия театър не е по силен от нашата вяра , чрез това страдание се пречистваме
13
8
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Прав е човекът
12
14
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аман от ...ентелигенти,от времето на демокрацията;не стига че му дали бялхляб да...яде в тези трудни...времена,ами се глези,като дети на маика...си.
11
22
 
20
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
Чак след 8 месеца служба ли се сетихте да "планирате" нещо, г-н Димитров? Ами за това са Ви сменили. 8 месеца сте си получавали тлъстата заплата без да сте направили нищо. Ето за това тъпчем на едно място, защото не запретваме ръкави още от първия ден на назначаването да работим. А това правителство поне започна борба с престъпността. Нека да подслушват, иначе как ще ги хванат. Аз не се страхувам от подслушване, а Вие???А за истинския творец не политиката трябва да е мотивация за творчество.
10
8
 
13
 
! Отговори
венци преди 13 години
Другарю Димитров вие произвеждате даден продукт(стока)ако вашата стока е качествена ще се продава ако не е няма така че стига сте мрънкал няма да има повече държавни субсиди за хрантутници просто не е такава логиката на демокрацията ......... който работи ще яде който не работи ......да се спасява аман от дърти коунисти дето все са недоволни и друг им е виновен айде пенсоинирайте се и на село да си политиканствате пред хоренмага на по чаша с членовете ..........
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а какво да кажат немците след края на втората световна война когато са били бити, победени, натаковани, всичко разрушено и унищожено и за капак съветското знаме отгоре на парламента им. Намерили са сили и са се вдигнали и сега пак са най-силната държава в Европа. Ние от един милиционерски трик и вдигаме бялото знаме.
8
11
 
12
 
! Отговори
до ТHE GUN преди 13 години
Когато станеш личност като Ст. Димитров, тогава се изказвай. Прав е г-н Димитров, но все пак има надежда, не трябва да се предаваме. И за предсрочните избори е прав, само комунистите и мафията може да спечели от предсрочни избори.
7
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
такива като теб ,небръснати я съсипаха ...газари ...раздаде ви пари ЛУКАНОВ мойте и на българите ...сега се вайкаш ...че БОЙКО ИСКА ДА ТИ ГИ ВЗЕМЕ И ДА ГИ ВЪРНЕ НА НАРОДА ...
6
15
 
17
 
! Отговори
Ерагон преди 13 години
спираш да пишеш,защото ума ти вече не ражда нищо,не защото държавата ти е потънала.
5
5
 
24
 
! Отговори
Фелдшер преди 13 години
Нали ролята на нашата интелигенция /а г-н Димитров принадлежи безспорно към нея/ е да посочва пътища, да предлага решения и най-важното - да не унива! Редно ли е водачите ти да ти казват, че си обречен вместо да ти вдъхнат кураж? Що за водачи са тогава? Заслужават ли да бъдат морални стожери на нацията? Нима не е е мало и по безнадеждни дни за народа ни и винаги се е намирал някой Водач, който да работи така, че да дойдат по добри дни.
4
8
 
16
 
! Отговори
The Gun преди 13 години
Коя е програма христо ботев ,че да има директор.явно ненужна длъжност.
3
16
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Голяма мъка, какво ще правим сега без невероятните произведения на Стефан Димитров!? Предполагам същото като без невероятните произведения на българските режисьори .... просто ще гледаме качествено кино и ще слушаме качествена музика. Хайде у лево ...
2
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колко си прав.................!
1
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спирай да пишеш бе ако беше някой голям творец щяха да те издават в целия свят