Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
32
 
! Отговори
Ben преди 13 години
Народ, който не е извоювал сам свободата си-никога няма да я оцени.
34
4
 
3
 
! Отговори
tera преди 13 години
Mnogo si umen diado Stefko ,ami imash li si ti niakakva ideia,ili dai da praskame za tova ,koeto drugite gradiat ,tvoriat,sazdavat ,stroiat-makar i da e trudno......
33
7
 
18
 
! Отговори
седесар преди 13 години
Такова ще е винаги дереджето в бугаристан, докато управляват бивши комунисти и милиционери и докато на възлови места във всяка област сотят само милиционери
32
1
 
27
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 13 години
21 години! Цяло поколение израстна в тази шизофренична действителност у нас. И с безсмъртните обещания за "светлото бъдеще". Само че това младо поколение се ориентира светкавично. Никой не може да го заблуди, то иска СЕГА срещу труда си да живее истински живот, а не имитация. И като вижда майка си и баща си, баба си и дядо си на какъв хал са /освен ако не са участвали в прословутото разпределение на милионите след 89-та/, избира живота навън. Жалко!
31
1
 
12
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 13 години
На гладен стомах хорце не се тропа.
30
5
 
13
 
! Отговори
с. преди 13 години
Бабо,ами то СРС освен за престъпници се използват и за събиране на компромати бе!И някой ден може да те изнудват,че си кръшкала на дядото например!Ти какво си мислиш!?Че в МВР и службите всички са кристално чисти ли!?Къде го има това да се слуша масово и безконтролно!?Да не сме в Северна Корея!?Ама айде да престанеш!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква демокрация,бе ? За нас си е чист див капитализъм. А за тебе и жена ти уж репресираната Богдана, бивша снаха на Лъчезар Аврамов от ЦК и настояща едра реститутка и преди и сега си е рай.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami Pilence, milo moe mamino, horata sa te chkali 8 meseca da si sedish i tAAAAAman si namislih da svursha neshto i te me izgoniha. Mi malko li vreme sa te chakali da svurshish neshto!? Trqbvalo e da imash predvaritelna programa po koqto da rabotish! Puk kato spresh da pishesh shte artisame vsichki! :) To nay lesno e da pluesh na vsichko i da bqgash. Pomagai Stefcho, ne bqgay!
27
2
 
10
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Нерде държавата,нерде постчето в радиото!
26
1
 
14
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
Ами да скръстим ръце, бе бабиното, и да чакаме престъпниците и крадците сами да се осъзнаят, да се изчервят от срам и да спрат да разграбват и малкото което е останало, да спрат да убиват... А ти като си честен човек и не мислиш за далавери и престъпления, какво те притеснява, че ще те подслушват? И коя свобода ти е отнета? Тази да можеш да правиш престъпления ли???
25
1
 
12
 
! Отговори
лейди Гага преди 13 години
Споко Димитров- имаме си Пайнер и професор Вучков :)
24
3
 
11
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
Пак на държавната копанка!Сигурна заплата!Гушкай си Богдана,тя нали налапа толкова пари с реституцията!!!
23
6
 
7
 
! Отговори
с. преди 13 години
Бабо,ама ти ти ще се окажеш поредното червено ***!?Я да те питам кой всъщност разграби България и разработи сценария за събитията след 1989-та!?Май другарите и ДС бяха!?А!?Кой от едновремешното голямо добро утро и наследниците му е зле сега бе!?Първа писта са!Основата на техния успех нали знаеш къде е!?Ама аз не съм някой пубер да ти се връзвам на простотиите!Айде да престанеш!
22
2
 
8
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Трябва и вашите досиета да отворят,че да видим кой кой е
21
10
 
11
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Голям праз като спреш да пишеш...
20
5
 
17
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
Колкото до това, че НАРОДЪТ е мълвял без глас СДС, ще ви кажа причината: НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ подсъзнателно е усещал, че иде разруха и разграбване на всичко създадено да тогава, че вместо ред и дисциплина и работа иде анархия, престъпност и безработица... А ако искате стимул - ето ви един откъс от мой стих. Напишете музиката.Който не скача бил е червен!някой пропява и в днешния ден,а около него само малцина,другите сега са нейде в чужбина,на чужди врати за работа хлопат,забравили даже хорце как да тропат.
19
10
 
24
 
! Отговори
до 1,2,3 и т.н. преди 13 години
Срефан Димитров е композитор, написал хубави песни. Той е име за разлика от анонимните писачи тук. Въпросът ми към тях е - как разбират коя музика е хубава. Малки хора сте, затова си стойте при малките неща.
18
7
 
10
 
! Отговори
Fant0maS преди 13 години
умрял е някой да те подслшава точно теб
17
6
 
15
 
! Отговори
Валя преди 13 години
Наистина не прави чест на човек заемал и заемащ подобни постове да прави такива изказвания - звучи ми като човек, който не може да се справи със собствената си депресия. Да, ние сме болно общество в много аспекти, но нали той се счита за част от интелигенцията - нека да прави конструктивни изказвания. Така е най-лесно.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама са големи маже балгхарите