10 знака, че сте повече съквартиранти и по-малко любовници

Избягвате конфликтите
27 мар 2024 23:00, Михаела Лазарова
26
10 знака, че сте повече съквартиранти и по-малко любовници
Снимка: Istock

Много двойки, които са заедно отдавна или са женени, се потапят в ежедневието, справянето с ангажиментите, сметките, гледането на децата, разделянето на отговорностите и жонглирането измежду многото задължения, с които се сблъскват всеки ден. Така интимността и близостта някак си започват да остават на заден план, а връзката тече като на автопилот.

Неусетно връзката или бракът ви започват да приличат по-скоро на съквартирантско съжителство, отколкото на същинска любовна връзка.

Ако не сте усетили, че сте попаднали в този омагьосан кръг, но все пак се чувствате сякаш сте изгубили интимността в отношенията си, ето кои са признаците, че връзката ви е придобила „съквартирантски“ стил.

1. Липса на физическа интимност.

Трудно може да имате емоционална интимност без физическата ѝ страна. Любовната връзка е съвкупност от двата вида интимност, което ги прави еднакво важни за здравината и устойчивостта на връзката.

2. Отслабена емоционална връзка.

Не само емоционалната интимност е важна. Свързаността ви, желанието ви да сте близо един до друг, да споделяте, да говорите за себе си, а не само за сметките и проблемите е много важно за дълбочината на емоционалната ви връзка. Ако усещате, че сте изгубили тази свързаност, значи сте започнали да се държите повече като съквартиранти, отколкото като партньори.

3. Имате отделни животи.

Един от най-болезнените признаци на „съквартирантски“ стил връзка или брак е, когато и двамата сте започнали да имате отделен свой собствен живот. А единственото, което ви свързва е, че просто живеете под един покрив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 4 седмици
Нямаме общо имущество, бро, тащата не даде на жената да имаме такова. :)) ако имахме да са ми турили въжето вече. Иначе развода е голям срам, приятелите и роднините не знаят.
9
0
 
3
 
! Отговори
До Трифон преди 4 седмици
Има и такива случаи. От свои близки знам за подобна двойка, която преди доста годиини се е развела и останали да живеят в едно жилище. Всеки един от бившите съпрузи притежавал по една половина от апартамента. После той се опитал да изгони жената, като изтъкнал, че има приятелка,която е бременна и че искат да се оженят, но приятелката му се страхувала да е под един покрив с бившата му жена. Само че бившата се заинатила и в крайна сметка мъжът напуснал, а тя гдини наред му изплащала неговата част
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ревността е важен показател. Значи поне единият държи да е заедно с другия. Но въпросът е защо иска да го(я) задържи за себе си и да не го(я) дели с друг. Дали е от любов или заради някаква изгода?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Познавам сравнително младо семейство. Ожениха се, когато тя беше на 30, а той на 33 г. Първите няколко години нямаха деца. Правеше впечатление, че ходят заедно в супермаркета, пазаруват храна за по няколко дена и после на касата той плаща половината пари, а тя - другата половина. После осиновиха дете още като бебе и докато тя го гледа вкъщи, мъжът ходи да пазарува сам. Не знам дали продължават да делят сметката наполовина.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато живеят заедно, жестове на взаимно уважение и на приятелство трябва да има, та дори да са просто само квартиранти.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Напълно възможно е някои да живеят така, защото това им е удобно и защото са свикнали един с друг. Но планове за бъдещето всеки би трябвало да има и честно да информира другия за това, за да не остане после човек с измамени надежди.
4
0
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 4 седмици
С тази статия 10 от 10 ме жегна у сърцето. Ще добавя 11. Разведени сте но съжителствувате заедно, по точно паралелно.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ооо Мишето продължава да преписва глупави статии, колко трагично.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лена картечарката направи баджанаци Киро и Миро :)))
1
1
 
9
 
! Отговори
вгз преди 4 седмици
Били живели под един по-крив. А под по-прав опитвали ли са?