Четири стъпки за постигане на повече щастие

Научете се да казвате „не“
26 мар 2024 20:30, Михаела Лазарова
9
Четири стъпки за постигане на повече щастие
Снимка: Istock

Угаждате ли постоянно на другите? Имате ли проблеми с намирането на вътрешна мотивация? Склонни ли сте да отстъпвате, когато хората се опитват да ви убедят да направите нещо за или с тях? Ако може да отговорите положително на тези въпроси, то вероятно усещате, че се нуждаете от глътка въздух, от обновяване на живота ви, от ново начало.

Как може да го постигнете?

Освободете се от отрицателните емоции

Отрицателните емоции могат да замъглят преценката ни. Те правят обратното на това да ни напътстват и мотивират. Първата стъпка към обновяването на живота ни е да се отървем от негативността и да се съсредоточим върху позитивното мислене. Това разбира се не означава да потискате негативните си чувства. Трябва да знаете как се чувствате, ако искате да се борите с негативизма.

Помислете за себе си

Ако сте от хората, които все се опитват да угодят на всички, премълчават разни неща, за да избегнат конфликти, то променете това. В желанието си да правим всички щастливи, да поставяме винаги другите на първо място, губим себе си. Това се натрупва във времето и започва да ни прави нещастни. Затова, ако искате да обновите живота си, винаги мислете първо за собствения си комфорт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: щастиеуспехмотивация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с идването само го зарежи. Късмета няма нищо общо, ако някой успява в нещо, не само в щастието, а ти не то той прави нещо, което ти не правиш и дори не знаеш. Аз например наскоро попрецаках мечтите на едно момче, кръстосаха се с мойте, мислеше че ще мине по тънката лайсна но сбърка много. Ако вие не си сбъдвате мечтите няма кой. Момеца ще се оправи, млад е.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не го преследваме, то си идва само!
5
5
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
Статията е близо до истината. Накратко "Аз на първо място" После останалите, а най накрая алчната таща. Днес си поръчах 3та моторна резачка за да се възнаградя за добре изхарчените пари миналата седмица. Дъската не знае и не й пука, в еднакви калъвки са. Жалко само че мога да държа само една от тях под леглото си.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Трябваше да научиш да казваш НЕ! Искаш ли още една ракия? - За да НЕ!
3
3
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Чини ми се, ти няма да постигнеш щастие през близките 50-100 години
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много мъдра статия. При това е написана от жена!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пращаме всимки психодесни на фронта и това е.