Защо е важно да обичате себе си във връзката?

Да обичате себе си кара партньора ви да ви уважава
14
Защо е важно да обичате себе си във връзката?
Снимка: Istock

Когато сте във връзка вероятността да поставяте партньора си на първо място е голяма. Това е напълно нормално, що се отнася до чувствата ви и разбирането за любовта. В повечето случаи при тези обстоятелства е нормално да поставяте партньора си на първо място, да го издигате на пиедестал и да смятате, че той трябва да заема първо място във всичко. Така обаче забравяте себе си и колко важно всъщност е да обичате първо себе си преди партньора си.

Ще си помислите, че това е прекалено егоистично и че не бихте постъпили така, защото не е редно. Всъщност не е така. Да обичате себе си е от огромно значение за връзката ви – по-голямо, отколкото предполагате.

Защо не трябва да пренебрегвате любовта към себе си и как това ще ви помогне във връзката ви?

Вижте кои са причините защо е важно да обичате себе си във връзката.

1. Да обичате себе си ще помогне на партньора ви да ви вижда по-ясно и изявено във връзката.

Когато имате високо самочувствие, знаете какво означавате, добре познавате цената си и сте горди от това, което сте, това неминуемо се отразява в очите и преценката на партньора ви. Хората ви възприемат до голяма степен по начина, по който вие сами се възприемате и заявявате себе си. Ако имате ниско самочувствие и самооценка, това ще се отрази и на възприятието им за вас. Хората действат инстинктивно на ниво общуване и ако вие сте плахи и неуверени, те ще ви възприемат с по-малко респект.

И обратното – ако обичате себе си, не се срамувате от себе си, ходите с гордо вдигната глава, това ще помогне на връзката ви. Партньорът ви ще ви възприема с респект и уважение, което вие самите ще изисквате от него с поведението си.

2. Да обичате себе си ще ви направи по-независими.

Когато сте в хармония със себе си и имате високо самочувствие, това ще се отрази положително върху връзката ви. Партньорът ви ще ви уважава и цени високо, защото инстинктивно ще усеща вашето силно присъствие и характер. Любовта и уважението към себе си ви кара да имате високо самочувствие, а това ви помага да взимате решения, да отстоявате себе си, да се чувствате независими от чуждото мнение и подкрепа. Не че тези фактори не са важни в една връзка, но зависимостта на единия партньор от другия често поражда проблеми и влошава отношенията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: любовромантикаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото съм егоист?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5 Но ти няма как да оцениш силата на мъжкия егоизъм и начините, по които той се проявява, защото от твоя гледна точка това е нормално поведение. Не ти ли идва наум, че от гледна точка на жените повечето от техните собствени постъпки са напълно логични и неегоистични?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имал съм такива познати - все се слага да помага, да плати, да е все с неговата/нейната кола или да се съберем у тях, той/тя да донесе и приготви, да не вземе пари като купи нещо повече. И след време започна да натяква и да търси дивиденти.
8
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Какъв е оцета - от ябълка или от тиква.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, егоцентризЪмът е на мода.(особено при жените)
6
0
 
4
 
! Отговори
Егоист преди 1 месец
Най важно е аз да съм добре а Другите да се опраат!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да се жертваш постоянно заради някого. Той няма нищо против, защото така му е удобно. Но в даден момент най-невъзмутимо казва, че не те е молил да правиш жертви и да пренебрегваш себе си, това си е било лично твое решение.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените обичат първо себе си, защото са егоисти по природа.
3
0
 
11
 
! Отговори
Прекалено отстъпчив преди 1 месец
и жертвоготовен изглежда будала в очите на околните.Мисли си, че умните и свестните ще го оценят, но винаги се намира някой или някои, които трезво отчитат готовността му да се жертва и да отстъпва за благото на всички или на отделна личност и после пресметливо и същевременно безжалостно се възползват от него.Околните, ако имат съвест, отначало го съжаляват, после му се присмиват и накрая престават да го уважават.Най-силен удар получава, ако онзи, заради когото се е жертвал се окаже неблагодарен
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щото ако всеки обича себе си, така няма да има има нещастни хора, които страдат, че никой не ги обича и всички ще са щастливи.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятни сънища!