Кога завистта е допустима?

Случаите, в които да ревнувате от приятелката си е нормално
22 юли 2015 21:16, Мария Дуковска
3
Кога завистта е допустима?
Снимка: Outnow.ch

Завистта е негативно чувство, а става още по-зловеща, когато я проявяваме към близките си. Ако обичаме даден човек, би трябвало да се радваме на неговите успехи и радости в живота, а не точно обратното.

И все пак има някои случаи, в които завистта е някак допустима в малки размери. Най-вече когато животът изглежда несправедлив. Например, вашата най-добра приятелка получава всичко наготово, а вие се борите за всичко по пътя си.

Ето и в кои ситуации леката завист към вашата най-близка дружка е напълно логична и оправдана:

1. Тя знае какво е вагинален оргазъм

Това веднага ви навежда на мисълта, че тя прави по-вълнуващ секс и има много по-запомнящи се интимни преживявания от вас самата. Няма как да не ѝ завиждате за това, особено ако тя го приема за нещо съвсем нормално и не се впечатлява особено от този факт.

2. Нейният приятел прилича на модел на бельо

Ако вашият приятел е средностатистическо момче, а нейният прилича на Аполон, определено има защо да се ядосвате. Особено ако въпросният красавец е скромен, възпитан, не ѝ дава поводи за ревност, обича я и я обгрижва като истински джентълмен.

3. Хората от приятелската ви компания са обсебени от нея

Ако всички ваши общи приятели са обсебени от най-добрата ви приятелка, от нейната визия, от нейния стил, от нейната харизма, от нейния начин на живот и т. н., това все някога ще пробуди злобата у вас, дори иначе да сте добър човек.

Още по темата прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма допустима завист щом някой уж ти е приятел. Щом се появи завист е по-добре вече, да не сте приятелки или да си търсите приятелки от същата прослойка.
2
1
 
1
 
! Отговори
турчин преди 8 години
мен зависта и злобата ме държът жив
1
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
za nito edno ot tezi tri tochki ne si zaslujava da si trovite dushata sas zavist.Ako istinski obichate priiatelkata si,shte se radvate na vsichko dobro za neia.