Малдивите забранява продажбата и употребата на вайпове

Забрана влиза в сила от 15 ноември
24 окт 2024 14:48, Инна Ангелова
4
Малдивите забранява продажбата и употребата на вайпове
Снимка: Pixabay

Малдивите въвеждат нововъведения от следващия месец. Властите в островната държава забраниха вноса, употребата, съхранението, разпространението на електронни цигари и продукти, свързани с тази индустрия, съобщава порталът Avas.

"Президентът на Малдивите обяви забрана за внос и употреба на продукти за вейпинг в републиката след препоръката на Съюза на здравните експерти (Maldives NCD Alliance)“, обяснява медията, цитира "Фокус".

Така с новите разпоредби от 15 ноември вайповете и пободни на него продукти ще бъдат забранени. Рекламирането на тези продукти и безплатното разпространение ще бъдат забранени от 15 декември.

Maldives NCD Alliance обяснява, че Световната здравна организация (СЗО) е класифицирала електронните цигари като тютюневи изделия. Междувременно употребата на никотин-съдържащи вейпове е довело до "увеличаване на броя на незаразните болести на Малдивите“.

Алиансът също така цитира изследване на Американското онкологично дружество, което установява, че вейпингът причинява 15% от раковите заболявания на белите дробове и излага 30% от потребителите на риск от развитие на диабет.

Според митническата статистика само между януари и юли 2024 година в страната са внесени електронни цигари на стойност почти 1,3 милиона долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Войната в Украйна
Зеленски с надпис "Мake Russia small again“, Москва: Пълен идиот!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Баровець преди 5 часа
Аз съм бил няколко пъти на Малдивите, щото съм баровец, ама вие сте на ниво бунгало в Китен, та кво да ви разправям
2
1
 
5
 
! Отговори
Замислете се, преди 5 часа
литиеви батерии в цигарите, в телефоните, в тротинетките, в колите, в панелите... от къде толкоз литий бе мааму? А после кой ще го рециклира?! Зелената сделка е за зелен хайвер май, а?
1
0
 
5
 
! Отговори
Баба Гошка преди 5 часа
Оправете си текста и заглавието. Вейпове.