В Газа ваксинират децата срещу полиомиелит, за да предотвратят епидемия

Искат временно прекратяване на огъня
1 сеп 2024 10:58, Петър Бойчев
18
В Газа ваксинират децата срещу полиомиелит, за да предотвратят епидемия
Снимка БГНЕС

Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че днес е започнала кампания за ваксиниране на децата в анклава срещу полиомиелит и за предотвратяване на разпространението на вируса, предаде Асошиейтед прес.

Малък брой деца в ивицата Газа започнаха да получават ваксини ден преди мащабното въвеждане на ваксините и планираната пауза в бойните действия, договорена от Израел и Световната здравна организация на ООН. СЗО потвърди, че по-голямата кампания ще започне утре.

"Трябва да има прекратяване на огъня, за да могат екипите да достигнат до всички, към които е насочена тази кампания", каза д-р Юсеф Абу ар Рееш, заместник-министър на здравеопазването.

Журналисти от Асошиейтед прес видяха около 10 деца, които получиха дози ваксина в болница "Насър" в Хан Юнис.

Междувременно при израелски удари днес загинаха най-малко 48 души в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Палестинските здравни власти съобщиха, че сблъсъци е имало в централните и южните райони на анклава преди планираното начало на кампания за ваксиниране срещу полиомиелит, пише БТА.

СЗО трябва да започне ваксинирането на около 640 000 деца на територията срещу полиомиелит, като се разчита на ежедневни осемчасови паузи в боевете между израелските сили и "Хамас" в определени райони на обсадения анклав.

„Ако международната общност наистина иска тази кампания да успее, тя трябва да призове за прекратяване на огъня, знаейки, че този вирус не спира и може да достигне навсякъде", каза заместник-министърът пред репортери в болницата "Насър" в южния град Хан Юнис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Свят
Седем души загинаха, а 37 бяха ранени при автобусна катастрофа в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Парадокс е,че ще ползват за спасението си ваксина,създадена от евреин.
13
4
 
2
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 седмица
В Газа все още има ли останали живи деца?! Евреите не успяха ли да ги избият до този момент?! Грижа за полиомиелита има,което е добре,а за живота им няма никаква гаранция,което е престъпление!!! Избиват се деца,а светът гледа и мълчи безхаберно и гузно! Що за свят е това???
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Виж ги на снимката и кажи на кого ти приличат от нашите.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Компаниите производители ще направят специални партиди за гоите в услуга на световните терористи .. Няма ООН, няма права на човека, всичко е за пари и власт.
10
2
 
4
 
! Отговори
ШиЗиО огладня... преди 1 седмица
Путин уби ковиТ и ФармаФията се чуди откъде да граби с пълни шепи. Изссраел помага с каквото може - войни и болести,жътва за 44иFFyтистан...
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако пламне епидемия, бързо ще дойде и в Европа. Така че, ваксинирай!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това ли измислиха, за да ги довършат...
7
4
 
5
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
По безсмислено харчене на пари едва ли може да се измисли!! Че те евреите няма да оставят жива душа там. Тока е при "демокрация " По краварски!!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единствените, които искат да спасяват палестина са звездите в холивуд и русофилите. Иначе и Египтяните дето така яростни реват срещу Израел не са приели и един палестинец, същото и с Иран. Сами смятайте за какво става дума.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Засадете дръвче и погребете евреин!
4
6
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
типично юдейско лицемерие !!!..Уж "загрижени" за децата,а ги отстрелват в главите най-редовно !....Това и за Сатан не е характерно,само за "Децата на израил" !..А дали тая "ваксина" Е ваксина,или някаква отрова,предстои да се разбере..
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В гетото така трябва. Мръсни, прости родители, терости, и война за капак. Знаят как се ползва автомат, но не знаят как се мият ръце.
2
10
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Останаха ли живи деца в Газа,еврейте избиха хиляди деца там?!
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не бих се доверил на еврети да ми ваксинират незнайно с какво детето, след като водиш война с тях, ама арбите си знаят по-добре