Хаос на британски летища заради системата за паспортен контрол

Работата е възстановена, няма данни за кибератака
8 май 2024 08:13, Елка Василева
5
Хаос на британски летища заради системата за паспортен контрол
Снимка: архив, БГНЕС

Автоматизираната система за паспортен контрол отново работи на летищата във Великобритания, съобщи Ройтерс, позовавайки се на министерството на вътрешните работи.

Както отбелязват от ведомството, повредата е отстранена малко след полунощ. Няма признаци за кибератака и граничната охрана не е нарушена.

По-рано беше съобщено за хаос по летища в Обединеното кралство, свързан с електронните врати при паспортен контрол.

Някои от най-натоварените британски летища съобщиха, че граничните сили изпитват общонационален проблем, засягащ пътниците при паспортен контрол.

Телевизия „Скай нюз“ съобщи, че на летищата във Великобритания е възникнал масов срив в системата за граничен контрол. Летищата „Станстед“, „Гетуик“, „Хийтроу“ и „Манчестър“ потвърдиха проблеми със системата.

Представители на лондонските летища „Станстед“ и „Гетуик“ съобщиха, че са възникнали затруднения при функционирането на автоматичните врати за паспортен контрол.

Автоматизираната система за граничен портал се срина и през май 2023 г. причинявайки дълги опашки и многочасови закъснения за пътниците.

Граничните сили са правоохранителни органи, подчинени на британското вътрешно ведомство, посочва Ройтерс, цитирана от БТА. Те извършват паспортен контрол и управляват автоматичните врати за паспортен контрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Свят
Австралия настоява ЕС да отложи регулирането на обезлесяването
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
9
 
! Отговори
Цирк преди 1 седмица
Познайте кой ще обвинят....Путин.
3
4
 
6
 
! Отговори
евроатлантист преди 1 седмица
На нас не ни трябват дръпнати жълтури, да ни заобикалят отдалеко. Ние сме евро'тлантисти, ние нямаме нужда от жълтурковците, а само искаме техните стоки, които да потребяваме, а те да работят срещу парите дето ги печатаме.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все пак това е остров ! Островно кралство. . почти средновековно
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин пак