Киев може да започне да изстрелва далекобойни ракети срещу Русия с "частна сделка"

Действа се предпазливо, за да не разберат руснаците
21 сеп 2024 07:30, Елка Василева
101
Киев може да започне да изстрелва далекобойни ракети срещу Русия с "частна сделка"
Снимка: архив, БГНЕС

"Частна сделка" може да позволи на Украйна да изстреля далекобойни ракети срещу Русия, твърди "Таймс". Изданието има информация, че западните дипломати обмислят "разрешение" за използването на ракети "Сторм шадоу" (Storm Shadow) срещу оръжейни складове и бункери на територията на Русия, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Украйна може да получи "частно разрешение" от Обединеното кралство и САЩ да изстреля ракети "Сторм шадоу" с голям обсег по цели в Русия, без да го оповестява публично, докато не бъде изстреляна първата ракета, пише "Таймс". Западните дипломати са готови да подпишат решението, но може да се въздържат от официално изявление в ООН следващата седмица.

"Таймс" е научил, че се действа предпазливо относно оповестяването на този ход предварително, за да не разберат руснаците. Следователно може да бъде сключено "споразумение на четири очи", което да позволи на Украйна да изстреля произведените във Великобритания и Франция крилати ракети срещу Русия с елемента на изненада, казват дипломатически източници.

Обединеното кралство и Франция вече изпратиха ракети "Сторм шадоу" в Украйна, но само за използване по цели в границите на страната, за да отвърнат на руските нахлуващи сили. Украйна обаче настоява за разрешение за използване на ракетите за удари дълбоко в Русия, насочени към складове за боеприпаси и бункери, които са по-трудни за проникване с дронове.

"Таймс" разкрива също, че на съвместната пресконференция на Антъни Блинкън и Дейвид Лами в Киев по-рано този месец те са били много близо до обявяване на решение за използване на далекобойните ракети, като е имало два варианта за техните изявления – че се дава "зелена светлина" или че обсъждането продължава. В крайна сметка е бил използван вторият вариант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от Войната в Украйна
И да има мандат на ООН в Крим, Русия няма да си тръгне
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 секунди
До Анонимен 97 Не съм против Русия, но тя трябва да си обира партакешите от Украйна незабавно. Само това се иска от нея и нищо повече.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
От сутринта смях с днеса :D :D Действа се предпазливо, но днеса вече са 3 хода напред и знаят цялото инфо....
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
В допълнение към 95. Не се изисква знаенето на руски език и познаването на руската история. Достатъчно е да изповядвате руските ценности каквото и да означава това словосъчетание "руски ценности".
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Тези ракети и сега, и в бъдеще не биха имали никакъв ефект. През Втората Световна Война Германия са изстреляли хиляди балистични ракети V1 и V2 към Англия, разрушили са много сгради и е имало жертви. Какъв е бил ефекта? Никакъв, освен капитулацията на Германия. Няколко ракетки не могат да обърнат хода на войната, пехота трябва, а такава няма. Да не говоря, че Русия има повече и по-мощни ракети. Колкото Ф-16 помогна, толкова и Сторм Шадоу ще помогне.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
Тия които са против Русия,трябва да се замислят,че сценария с евентуална война с ракети и атомни бомби ще върне Европа във средновековието! И на дали ще се спасиш само със идеята ,че си защитавал Америка от сигурна бедност и смърт . Сега се подиграваме на бежанците ,но нас кой ще ни приюти.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
Рашка пак абасралас как абъчна .
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Голяма новина за българските копейки от вчера. Товарищ Мишустин е подписал указ на 20.9.24 в който са изброени 47 държави между които и България, че хората изповядващи традиционните руски ценности са добре дошли да живеят в Русия. Ще бъдат подпомогнати и устроени от руската държава. Доколкото разбрах Петър Волгин със семейството щял да напусне европарламента и да се възползва от невероятната руска гостоприемност. Апелирам българските копейки да последват светлия пример на Волгин.
94
2
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 8 минути
ами да направят един подземен завод в Украйна и да внасят частите, а Украйна да си ги зглобява...ето ти местна далекобойна украинска ракета...от 2 години мъдруват...досега щяха да го направят...
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
Поканиха ме да освещавам ракетите както Гундяев правеше миналата година .
92
1
 
2
 
! Отговори
Евросъюзът на преди 9 минути
със 425 за, 131 - против, 63 въздържали се разрешава Украйна да изпраща даекобойни средства срещу Русия. Това означава обява на война с Русия..Гответе се за ответен удар.
91
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 минути
Голяма секретност, голямо чудо, щом ние тука го четем... Това като оня виц: "вие за Гарабед шпионина ли сте, 5-тия етаж, втората врата от ляво." Ми да ги бомбят, защо въобще чакат разрешение.
90
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 минути
Медеини *** говорят глупости и лъжи . Украйна сащ и НАТО ще изстрелят ракети даликобоини по Русия. Русия няма избор трябва да заличи наркоманите сащ и неини сателити . Нацизма ще бъде унищожен кеф
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
До Мир! Трябва да се говори и указва натиск от световните лидери, Русия незабавно да напусне Украйна.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 минути
Ммммм не не, ресурсите на Русия трябва да бъдат споделени с целия свят сори
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
Стормките могат да кацнат и в Кремъл ;-)
86
1
 
5
 
! Отговори
Информационна война преди 18 минути
Статии само за (срещу) Русия. Очевидно готвят ни за война. Интересно, защо в американските ежедневници няма толкова писаници срещу Русия!? А за болните?????????
85
5
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 20 минути
и какво е пребила бе, западна шамандуро, руската икономика процъфтява напук на санкциите, има ръст 2,4 на БВП....а виж твойта украйна, няма хора, избити, избягали, 2,5 млн. избягаха в русия, потрошена инфраструктура, без ток, без вода, ...мисли като говориш!
84
3
 
4
 
! Отговори
3M преди 21 минути
бой по рашизма, свобода за света!
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Мир ще има веднага, когато твоят фюрер - номер 81, напусне Украйна. Но ти продължавай с опорчиците, безсмислени са.
82
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 23 минути
Гибралтар, Фолклъндите, три сателита и един самолетоносач са обект на частен разговор между двама с червени куфарчета в Кремъл.