Повишиха шефа на украинската войска, вече е генерал

Олександър Сирски е отличен само седмици след Курск
25 авг 2024 11:50, Петър Бойчев
90
Повишиха шефа на украинската войска, вече е генерал
Снимка БГНЕС

59-годишният Олександър Сирски бе повишен само няколко седмици след изненадващото нахлуване на украински сили в руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски повиши в генерал главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски. Досега той бе с чин генерал-полковник. Новият чин му е присъден с президентски указ от 23 август и е публикуван на уебсайта на украинския държавен глава, съобщава БТА.

Сирски е роден през 1965 г. във Владимирска област в Русия и живее в Украйна от 80-те години на миналия век. Той беше назначен за главнокомандващ въоръжените сили през февруари.

59-годишният генерал бе повишен само няколко седмици след изненадващото нахлуване на украински сили в руската Курска област.

В началото на годината президентът на Украйна замени главнокомандващия въоръжените сили Валерий Залужни с Олександър Сирски, а Залужни стана посланик на Украйна във Великобритания.

Зеленски смени и други командири, сред които командира на Обединените сили на ВСУ. Преди това тази длъжност се заемаше от генерал-лейтенант Юрий Содол.

От днес нови военни звания Зеленски присъди на началника на Генералния щаб на ВСУ и на командващия Обединените сили на ВСУ. Началникът на Генералния щаб Анатолий Баргилевич бе повишен в генерал-лейтенант, след като досега бе генерал-майор. Командващият Обединените сили Андрий Гнатов вече е генерал-майор, като досега имаше званието бригаден генерал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Свят
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво Зеленчуков! Айде сега и ако покръстиш украинския народ в католицизъм, наистина ще останеш с нещо в историята. А може и да ти дадат всички пари и оръжия на света, за да се биеш с врагът и православието!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Типична руска муцуна. Даже роден руснак. Някой да каже, че там има нещо по-различно от гражданска война.
44
3
 
3
 
! Отговори
Малък Праз преди 2 седмици
Пан Генералит Сирски е известен сред ВСУ като Генерал 200, или Генерал Смърт. За него войниците са просто мръвка. Не е единствен, разбира се, но при него отличителното е, че е готов да изпълни всяка заповед, колкото и безумна да е тя. Нахлуването в Курск няма да спаси фронта в Донбас от разпад. Затова и Зеленски пренасочи вниманието натам. Перемогата отново се отлага за неопределено време. Виж, в Информационната Война, Зеленски е безспорен победител.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Направо адмирал да го направят на аквариум с рибки. То така се печели война. Тоя ако стъпи на бойно поле и ще нацапа гащите. Писна ми от украинци и македонци. Ако не са едните ще са другите.
42
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички руснаци и русофили вън от България и направо в Сибир!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски действа стратегически, Сирски действа по руски. Правилно. Само руснак може да победи путинизъмът.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А клоунът стана Маршал Зеленски за победата в Курск.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Генерали много, малко украинец.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос!
37
1
 
6
 
! Отговори
стига бе преди 2 седмици
И тук сте много зле. Досега е бил генерал - полковник, а сега до какво е бил повишен, че нещо не разбрах? Ако са като нас имат три генералски чина. Генерал - майор, генерал - лейтенант и генерал - полковник. Освен ако не са приели нещо от краварите и да имат генерал четири звезди, защото предните са една, две и три. Има нет бре хора, поне там може да проверите и да не се излагате като кифладжии.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 66... А краварите как избягаха от Афганистан..
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ехе, генерал... В България където територията е десет пъти по малка, населението е десет пъти по малко, войската е сто пъти по малка, а генералите са хиляда като най силно се откроява, направо като диамант в чакъла, генерал гнома къс танас при който самочувствието е обратно пропорционално на ръста и се равнява на Юлий Цезар...
34
1
 
8
 
! Отговори
Да се знае! преди 2 седмици
Най-високото военно звание в БА, заемаше Министърът на народната отбраната на НРБ, Армейски генерал с Маршалска звезда - Добри Джуров. Запомнете го, за да не се излагате!
33
8
 
9
 
! Отговори
Страшно е преди 2 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
32
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
До ъ По време на война е допустимо президентския мандат да се удължи.Рузвелт кара трети мандат като президент на САЩ заради ВСВ.
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 43Вече 6000 са загиналите в Курска област заради него и зеленчука////Руснаци, нали?
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво! И у нас имаме Генерал Атанасов, Генерал Бойко, Генерал Лойко
29
2
 
6
 
! Отговори
Български Генерал преди 2 седмици
За по Чест!
28
9
 
8
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Демек армейски генерал са го направили Сирски, уточнявайте ги тези неща, че иначе се излагате. Аз обаче се чудя друго - Зеленски като какъв раздава военни звания и въобще като какъв още ръководи Украйна. Понеже със сигурност не е президент от месец май тази година. Не знам как да тълкуваме сегашното му положение - узурпатор, превратаджия, просто тарикат, който не иска да сдаде властта? Че и международният ред, основан на правила, мълчи по този въпрос. Иначе Путин бил диктатор...
27
5
 
6
 
! Отговори
Рендету преди 2 седмици
Въпросъ е, кой и кога ще разжалва Герасимов? Видимо нема да е Путин, а евентуалния му приемник след възможен бунт в Русия!!! Недоволството от меките, нерешителни и некомпетентни действия на Путин и обкръжениета му започва да нараства сред населението в РФ-ъ.