Зеленски: Надявам се скоро да видя френски самолети в украинското небе

Европа вече не е континент на мира, заяви украинският президент
Обновена: 7 юни 2024 14:36 | 7 юни 2024 14:35, Александър Попов
264
Зеленски: Надявам се скоро да видя френски самолети в украинското небе
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес пред френския парламент, че Европа е континент на война и че Русия няма да спре агресията си по границите на страната му, предаде ДПА.

"Живеем във време, когато Европа вече не е континент на мира, за съжаление", каза Зеленски в обръщението си към френските депутати, и допълни, че европейски градове и села продължават да бъдат разрушавани при руските бомбардировки в Украйна. Той също така осъди отвличането на украински деца в окупираните територии.

"Сега това е насочено срещу Украйна, но утре може да дойде ред на други страни, и вече ясно виждаме посоката на агресията - балтийските републики, Полша, Балканите", заяви украинският президент. Той отбеляза руските военни действия в Сирия и руското присъствие в региона Сахел в Африка, които според него показват, че "руският режим не признава граници."

Зеленски каза още, че руският президент Владимир Путин също така се опитва "да отслаби" страни чрез продоволствена и енергийна несигурност. Той благодари на Франция за подкрепата и каза, че се надява скоро да види френски военни самолети в украинското небе, след като френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще предостави на Украйна изтребители "Мираж 2000".

Зеленски отдавна изразява разочарованието си от това колко време отнема на западните съюзници да вземат ключови решения за военната подкрепа за Украйна и действително да изпратят помощ, отбелязва Ройтерс и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иска всички в кюпа
167
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От 4ефутче кво да очакваш освен световни поразии.
166
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този филм с оръжията дето ще променят хода на войната вече се изтърка яко
165
4
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Нещата обаче ескалират,и все повече страни макар и не пряко се намесват в конфликта. Ако се стигне до употребата на ядрено оръжие макар и тактическо -вече нищо няма да има значение. Кой си,какъв си и колко пари имаш.
164
6
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Падне ли Украйна,край на ЕС. Няма кой да върне парите дадени като финансова и военна помощ. А ЕС е търговски съюз.Европейските лидери са на ясно с това Всичко е заложено на карта .
163
9
 
2
 
! Отговори
mgs преди 3 месеца
Дано Макрон да даде тия самолети най-скоро, *** трябва да плачат
162
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахахахахахаха
161
4
 
27
 
! Отговори
aa1820 преди 3 месеца
Ще ги видиш френските самолети.... на земята
160
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И на земята ще ги видиш - изтърбушени, с овъглени хохли вътре. И в качеството си на какъв е във Франция тоя скудоумник? Представител на дивизията СС "Галичина"?
159
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако аз бях политик в ЕС, правя супер предложение за мир - всичко на изток от Днепър се дава на Русия, остатъкът от Крайна влиза в ЕС и НАТО. Супер изгодно за всички страни, Путин също не му бил устоял. А Зеленски - на съд в Хага за опити за разпалване на световна война.
158
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ти, зеленяк, скоро като се наведеш, очаквай да видиш 4 чифта мъ ди , два от които руски
157
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Дори Мираж 2000-9 което е последната модификация на самолета да доставят: 1. логистичен АД защото по нищо не е съвместим със САЩ самолети вкл оръжие 2. Колко време ще се обучават пилоти за тези машинки?
156
26
 
6
 
! Отговори
Хай живе Украiна! преди 3 месеца
Искаме в скоро време един от основните славянски езици да бъде украинският! Не желая да чувам нито дума на руски език, не искам и да чувам за Пушкин, Толстой или ...нещо подобно! Европа няма никаква необходимост от руски обесници! Русия това е символ на войната, омразата и несправедливостта. Тази държава има имперски мераци към всички, абсолютно всички държави от Европа някаква мераци, а ние не искаме те да бъдат средат нас. Това е долно племе, което няма място сред нас! Да живее Украйна и ..
155
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според The Hill ситуацията просто върви към задънена улица. Днес в Украйна, изглежда, изборът е между мир, който включва териториални отстъпки на Русия, пълен колапс на Украйна, постоянно състояние на война или ескалация. От тях първият изглежда най-малко лошият вариант.
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но тези стъпки на Франция и САЩ не увеличават вероятността за пълна победа на Украйна.Докато западното военно оборудване и логистичната подкрепа могат да подобрят възможностите на Киев, очевидно му липсва жива сила. Нищо освен пълномащабна военна намеса на Запада не може да изгони руснаците.
153
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако това е така, ако най-вероятният изход в Украйна е някакво разделение на страната, тогава защо сега не водим реални дискусии за прекратяване на войната, пита се авторът.В момента Франция обмисля изпращането на френски войски на фронта под прикритието на "съветници. А Съединените щати наскоро открито одобриха използването на западни оръжия срещу определени ограничени цели в Русия.Подобни действия само увеличават риска войната да излезе извън сегашните граници.
152
15
 
5
 
! Отговори
Безстрашен. преди 3 месеца
Какво се притеснявате от нападение на Русия на друга държава особено пък Натовска.Тя с Украйна не може да се оправи години наред,а остава да отвори втори фронт.Направи ли го ще видим Украйна да превземе Русия,а не обратното.Много ви е наплашила тази Русия,а категорично се видя,че за нищо не става.Добре,че има ядрено оръжие та да плаши с него/това е все едно в блока ви да има човек с автомат-който ако не е автомата ще го смачкате за секунди/.Хайде със здраве и по-смело.
151
4
 
24
 
! Отговори
Зелю преди 3 месеца
Тоя тъпан ще ни докара световната война. Отчаяно се стреми към това с всички средства.
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Почти всички политически и бизнес лидери в Европа и Близкия изток вярват, че украинският конфликт ще приключи с окончателното отстъпване на Украйна на някои територии на Русия - може би Донецк, Донбас и южното крайбрежие по Черно море до Крим. От време на време някой предполага, че Русия ще може да окупира цялата територия на страната, пише американското издание The Hill.Но нито един не предполага, че Украйна ще може напълно и окончателно да изгони руснаците от украинска територия.
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
The Hill: Мир чрез териториални отстъпки е единственият вариант за Киев.Докато западното военно оборудване и логистичната подкрепа могат да подобрят възможностите на Киев, очевидно му липсва жива сила. Нищо освен пълномащабна военна намеса на Запада не може да изгони руснаците.