Зеленски: Надявам се скоро да видя френски самолети в украинското небе

Европа вече не е континент на мира, заяви украинският президент
Обновена: 7 юни 2024 14:36 | 7 юни 2024 14:35, Александър Попов
264
Зеленски: Надявам се скоро да видя френски самолети в украинското небе
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес пред френския парламент, че Европа е континент на война и че Русия няма да спре агресията си по границите на страната му, предаде ДПА.

"Живеем във време, когато Европа вече не е континент на мира, за съжаление", каза Зеленски в обръщението си към френските депутати, и допълни, че европейски градове и села продължават да бъдат разрушавани при руските бомбардировки в Украйна. Той също така осъди отвличането на украински деца в окупираните територии.

"Сега това е насочено срещу Украйна, но утре може да дойде ред на други страни, и вече ясно виждаме посоката на агресията - балтийските републики, Полша, Балканите", заяви украинският президент. Той отбеляза руските военни действия в Сирия и руското присъствие в региона Сахел в Африка, които според него показват, че "руският режим не признава граници."

Зеленски каза още, че руският президент Владимир Путин също така се опитва "да отслаби" страни чрез продоволствена и енергийна несигурност. Той благодари на Франция за подкрепата и каза, че се надява скоро да види френски военни самолети в украинското небе, след като френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще предостави на Украйна изтребители "Мираж 2000".

Зеленски отдавна изразява разочарованието си от това колко време отнема на западните съюзници да вземат ключови решения за военната подкрепа за Украйна и действително да изпратят помощ, отбелязва Ройтерс и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
13
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 месеца
да да, ама със сигурност след като нарко-нациститският клоун-резидент види 50-годишните 5 Миража в небето на бившата си държава, след това ще ги види и как им изглеждат парчетата, разпръснати или на некое от летищата, или нейде пак на територията на т.нар. Укриана
187
2
 
18
 
! Отговори
;;; преди 3 месеца
Ти си никой клоун.Един луд на ,когото дават оръжие .За френски самальото незнам,но руски със сигурност ще ви накацат.
186
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Утре може и ядрен конфликт да има, защото вие Зеленски предизвикахте конфликта! Този не разбира ли, че води света до трета световна?
185
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
оо виждам най после се е преоблякъл, 2 години и половина с една тениска, мърлява работа
184
1
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 3 месеца
Браво на Зеленски - дълго време поддържа делириум.
183
22
 
4
 
! Отговори
Хай живе Украiна! преди 3 месеца
Искаме в скоро време един от основните славянски езици в Европа да бъде украинския! Не желая да чувам нито дума за московия или ...нещо подобно! Европа няма никаква необходимост от руски обесници и ***! Московия това е символ на войната, омразата и несправедливостта. Тази държава има импрески мераци към всички, в това число и към България. Когато няма да има московия, тогава в Европа ще настъпи траен мир! Вън из пределите на България всички които са свързани с Русия и руското посолство! Вън!
182
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И наградата за най-глупава държава отива за: Украйна.
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно джудже, един киевски клоун,назначен от майданските олигарси,е с изтекъл срок на "президентстване".От 20-ти май,2024,ЗЕЛЕНски този елемент,не е никой за пред държавите от Европа и Света.
180
3
 
15
 
! Отговори
Скоро преди 3 месеца
Скоро митът че изтребителите ще решат войната ще отшуми... тихо тихо, след като бъдат приземени.
179
3
 
7
 
! Отговори
СТранно късогледство преди 3 месеца
До Безстрашен. номер 159 Тя РФ много успешно се справя с НАТО в Украйна. не мислиш ли? НАТОто вече две години върви назад там.
178
6
 
4
 
! Отговори
За 163 преди 3 месеца
До Хай живе Украiна! Льольо! Ето ти го празнотекстието: Искаме в скоро време един от основните славянски езици да бъде РУският! Не желая да чувам нито дума на УКРАински език, не искам и да чувам за ...г-н Никой или ...нещо подобно! Европа няма никаква необходимост от укр-ски обесници! УКРАЙНА това е символ на войната, омразата и несправедливостта. Тази държава има ПРОСЯШКИ мераци към всички, абсолютно всички държави от Европа някаква мераци, а ние не искаме те да бъдат средат нас. Това е долно п
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Освен някой кинжал с ядрена глава, друго няма да видиш наркоман.
176
1
 
3
 
! Отговори
Не я пуснахме преди 3 месеца
До Анонимен 180: Поканихме я и тя ни спаси. И сега ще ни спаси от теб и спонсорите ти.
175
2
 
8
 
! Отговори
Ти си се надявай преди 3 месеца
Ама първо кажи, колко от досегашните излетяха от летището, че нещо само за дронове чувам. Къде са ти ефките бре? По поляните за бране, а?
174
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изпращането на чуждестранния легион в Украйна, не е като изпращането в Африка да гръмнат няколко пъти с автомата и евентуално да киснат по пътищата и в базата. Съмнявам се че легионерите ще са в особен възторг, макар принципно да се бутат да ходят на мисия заради по-високото заплащане което се получава в такива случаи.
173
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много сте зле, всички роби, които отхвърляте правото на Украна на самозащита. Това да не ви е България 1944 година, когато пуснахме чужда армия да ни окупира, без да се бием?
172
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слава на Руската армия освободителка и подписването на Санстефанския мирен договор от 3 МАРТ 1878 г., с който България се освобождава и започва да съществува след 500 години иго. Слава на Съветската Червена армия освободителка, която ни освободи от нацисткия режим, който искаше да затрие всички славяни. Всички знаем всички помним!!!
171
2
 
11
 
! Отговори
Бай Ментор преди 3 месеца
А света се надява цялата пасмина от евронацисти и англосаксонски такива да те последва скоро скоро в отвъдното!
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледайте как Украйна напредва на фронта в украинските телеграм канали: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Rus_criminal; voin_dv; ФРОНТОВИК
169
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И аз се надявам скоро да видя френски бомбандировачи над Москва.