Байдън уточни: Не даваме с наши оръжия да се удря Москва

Разрешението важало само за такива по границата
Обновена: 7 юни 2024 07:22 | 7 юни 2024 06:36, Александър Попов
145
Байдън уточни: Не даваме с наши оръжия да се удря Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Джо Байдън в интервю пред Ей Би Си нюз беше категоричен, че американските оръжия няма да бъдат използвани за нанасяне на удари по Москва или Кремъл, след като разреши на Украйна да ги използва по цели в Русия.

Байдън разговаря с водещия от телевизията на американското гробище в Нормандия, където пристигна във връзка с 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия.

Байдън беше попитан дали произведени в САЩ оръжия вече са били използвани в Русия, след като той подписа разрешение за използването им, ограничавайки използването им до райони в близост до окупираната от Русия Харковска област. Президентът не отговори директно, но уточни, че няма да бъде разрешено те да бъдат използвани за нападение срещу руската столица или седалище на правителството.

"Разрешено е те да бъдат използвани в близост до границата, когато от другата страна на границата атакуват конкретни цели в Украйна", каза Байдън. "Ние не разрешаваме удари на 200 мили навътре в Русия и не разрешаваме удари по Москва, по Кремъл".

Джо Байдън беше попитан и за казаното от руския президент Владимир Путин, че "доставянето на високоточни оръжия на Украйна за удари на руска територия е пряко участие в тази война“.

"Познавам го Владимир Путин от над 40 години. Той ме тревожи от 40 години. Той не е достоен човек“, каза Байдън. "Той е диктатор и се бори да се увери, че държи страната си заедно, като същевременно продължава това нападение. Ние не говорим за това да им дадем оръжия, за да ударят Москва, да ударят Кремъл, а да ударят – точно отвъд границата, откъдето получават значителен огън от конвенционални оръжия, използвани от руснаците, за да отидат в Украйна, за да убиват украинци."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
12
 
4
 
! Отговори
РСФСР преди 3 месеца
В Москва има канализация, около нея НЕ ,там ще ударят да разчистят акита,най-богатата на суровини държава не произвежда санитария!
56
5
 
15
 
! Отговори
Сега разбрахте ли... преди 3 месеца
...че цялата война е един цирк за простолюдието, Давам, ама не давам. Ще помогна, ама друг път. Война, ама не съвсем....Хора, дайте да си гледаме България та. Войната с Украйна ни унищожи земеделието и ни вдигна цените двойно, гарантирано от разни сглобки. Некаиз зберем себе си, не хохли, рашки, фащки
55
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След изявлението на Путин, Байдън запя друга песен.
54
3
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Световните ядрени запаси се оценяват на около 120 000 мегатона, от които Русия държи около 64 000, повече от половината. Не е нормално да има хора, които да искат човечеството да изчезне. Със сигурност в радиус от 100 светлинни години от нас няма друга разумна цивилизация. И въобще технологичните цивилизации са голяма рядкост както в Галактиката, така и във Вселената. Сега някои може и да са се самоунищожили, но защо трябва и ние да сме сред тях?
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Случаен минувач: Не разчитай на това. Основното население на Раша е струпано накуп. Никой няма да избомби бабите е Якутия. Стигат Масква, Питер и още неколцина града. Споко! Твойто са фантазии срещу Мирофанино заплащане. Ама мечтай си, като ти е драго.
52
2
 
14
 
! Отговори
Голям страх преди 3 месеца
От 40 години го тревожи. М'чи той на 30 бил тогава деде. От де Ша го знаЙш?
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега разбрахте ли значението на израза "ядрено сдържане"?
50
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Терористично Фашистката държава ФАЩ трябва да бъде заличена от картатя на Светът ,ако ще това да струва края на човешката раса.
49
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кремъл има шанс, кремльовските службаши и лакеи - не.
48
3
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Има един сайт - nukemap. Направете си труда да влезете в него. Там се прави компютърна симулация какво ще стане, ако даден град бъде ударен с термоядрена бомба. НА Великобритания й трябват точно 4 100 мегатонни водородни бомби, за да се превърне в радиоактивен остров без всякакъв живот. За Франция - трябват 6 такива 100 мегатонови бомби. За САЩ вече ще трябват 200 бомби. За Русия - повече от 400. Огромна територия, това е положението.
47
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кремъл ще оцелее, но Раша е обречена държава.
46
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
У Байдън явно има много повече здрав разум, отколкото у Путин. Извод: инфантилността на Путин е в последен стадий. Следва умирачка.
45
4
 
16
 
! Отговори
Петър преди 3 месеца
Русия не забавно трябва да ликвидира ФАЩ .
44
7
 
3
 
! Отговори
Путинисткият гей преди 3 месеца
българофоб е най-предпочитан от руските ***: хем дава безплатно, хем имитира оргазъм, хем винаги е съгласен. Даже понякога сам си плаща, за да го джендросат руски "православни" ислямисти като вожда Путин. Кеф, Кадирче, кеф!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страх лозе пази
42
2
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Всяко действие има и противодействие. Ако САЩ ударят Москва, има достатъчно руски подводници с ядрени ракети, както в Тихия, така и в Атлантическия океан. Ще бъде ударен Пентагона, голяма сграда е, но са му достатъчни и 20 килотона, за да бъде изравнен със земята. Белият дом също ще бъде ударен. С повече мощност, за да се унищожат и подземните бункери. Байдън да не си въобразява, че ще бъде в безопасност. То ако беше безопасно да се удря Москва, натовските генерали отдавна да са го направили...
41
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рашките терористи нямат капацитет да уцелят Вашингтон. Няма да го улучат. Защо тогава стрелят, по думите им, само по военни обекти в Украйна, а улучват ту граждански, ти паметници на културата, ту зърнохранилища. И често - своите.)))Рашкият терорист успява в близък план - с Новичок - неудобните, с биооръжие - коронавирусът по пазарите на Китай, подпалвачество - оръжейните ни заводи, инсценировки на саморазправа - Майдана, отровни игли - Георги Марков, мъчения и лъжливи експертизи - Навални...
40
14
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 месеца
Байдън е пропуснал бункерите на Путин. Там може , а и трябва. Путин стои там с бронирана жилетка и каска. Страх го тресе и има защо.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами и русите няма да целят Вашингтон, само около него. Има здрав разум човека да е жив и здрав!
38
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето я разликата: Байдън не дава да се руши Москва, но Путин, ако можеше, веднага би ударил Белия дом. Отношението им към цивилизацията е същото. Путин е първичен дивак, защото живее векове назад мозъчно.