Байдън уточни: Не даваме с наши оръжия да се удря Москва

Разрешението важало само за такива по границата
Обновена: 7 юни 2024 07:22 | 7 юни 2024 06:36, Александър Попов
145
Байдън уточни: Не даваме с наши оръжия да се удря Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Джо Байдън в интервю пред Ей Би Си нюз беше категоричен, че американските оръжия няма да бъдат използвани за нанасяне на удари по Москва или Кремъл, след като разреши на Украйна да ги използва по цели в Русия.

Байдън разговаря с водещия от телевизията на американското гробище в Нормандия, където пристигна във връзка с 80-ата годишнина от Десанта в Нормандия.

Байдън беше попитан дали произведени в САЩ оръжия вече са били използвани в Русия, след като той подписа разрешение за използването им, ограничавайки използването им до райони в близост до окупираната от Русия Харковска област. Президентът не отговори директно, но уточни, че няма да бъде разрешено те да бъдат използвани за нападение срещу руската столица или седалище на правителството.

"Разрешено е те да бъдат използвани в близост до границата, когато от другата страна на границата атакуват конкретни цели в Украйна", каза Байдън. "Ние не разрешаваме удари на 200 мили навътре в Русия и не разрешаваме удари по Москва, по Кремъл".

Джо Байдън беше попитан и за казаното от руския президент Владимир Путин, че "доставянето на високоточни оръжия на Украйна за удари на руска територия е пряко участие в тази война“.

"Познавам го Владимир Путин от над 40 години. Той ме тревожи от 40 години. Той не е достоен човек“, каза Байдън. "Той е диктатор и се бори да се увери, че държи страната си заедно, като същевременно продължава това нападение. Ние не говорим за това да им дадем оръжия, за да ударят Москва, да ударят Кремъл, а да ударят – точно отвъд границата, откъдето получават значителен огън от конвенционални оръжия, използвани от руснаците, за да отидат в Украйна, за да убиват украинци."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още няколко месеца и идва Тръмп. Настава диалог и мир. Зеленски отива на курорт в Гуантанамо.
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кофите сте ги изплескали вие. Русия не е сама а с нея е първата икономика в света, която се готви да схруска Тайван. Кофите ги е изплескал запада, с кух инфлационен икономически растеж, свършили суровини, все по-некачествено производство, в колите все по-малко метал повече пластмаса с метализирана боя. Все повече """""""""свободният западен свят """"""""""" блъска протекционистко-изолационистки мита на кетайските и руски стоки, щото собствените не стават в конкурентна среда за продажба.
95
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Др.Путин сплеска кофите.Имайте предвид, че Русия е във военновременен режим на военно производство,т.е свръхусилие,което не може да е продължително. После следва колапс....
94
4
 
23
 
! Отговори
До Янко преди 3 месеца
Путин, за разлика от Байдън, не е улавян да говори небивалици, нито да се здрависва с въздуха до него. Та, не е лошо да го слушат за какво предупреждава. Хубавото му е, че първо предупреждава, после действа. Той Зелника се хилеше преди години на предупрежденията му към Украйна, ама сега не му е до смях.
93
4
 
22
 
! Отговори
До Бай Дън преди 3 месеца
Ок. Дъртак. Значи вие ще бомбардирате руски цивилни граждани в градовете близо до границата с Украйна....Тогава ние пък може да обстрелваме американски градове по крайбрежието на САЩ. Нали така ? Фифти Фифти, както обичате да казвате в Кравария. И споко. Нямаме (засега) намерение да бомбардираме Вашингтон и Белият.
92
7
 
29
 
! Отговори
Янко преди 3 месеца
Значи Путин е бил прав като говореше, че Украйна ще бъде използвана от САЩ за нанасяне на удари от нейната територия по Русия! Всичко се случва така както далновидно говореше преди много години и то постоянно Путин! Тогава всичко и повече от това което прави или ще направи за да защити националните интереси на страната си е правилно!
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха дадете на Хохлите оръжие за да стрелят по Москва със САЩ е Свършено!!! Явно дърт дърт,ама има " добри съветници"!-:)
90
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди час хохлите са ударили центъра на Луганск с ATACAMS - два жилищни блока са поразени, срутена е част от единия, другият е ударен в покрива има загинали цивилни. От района на Харков са изстреляни 10 ATACAMS, 8 са прихванати, два са ударили цивилни обекти в Луганск. Утре да няма "Ама защо руснаците стрелят по Харков???"
89
4
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
симпатяга!..."Не давал" да са удря по Москва,но по останалата част от ОГРОМНАТА руска територия-МОЖЕ !!..Симпатяга,не ли ?
88
2
 
16
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Горкият. Да го попита човек коя година е , няма да знае.
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да удрят по Масква,само малце по Ново Огарьово ще забършат. .
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това на Байдън като "а, не е, само малко е бременна".
85
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американците не са толкова *** да се набутат,ще натиснат някй слуга като наще да разреши удари в Русия и да опере пешкира.Гласувайте че ще ни вкарат във война като пешка за жертване.
84
7
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
бидоня е неадекватен, резултата е продължаваща война, но все пак е нещо, 2% от граничната територия, която беше пълна с артилерия сега се бомби доста успешно - то затова губят руските зомбита по 20+ артилерийски установки всеки ден...а за останалото има дронове, ето вчера примерно едни дронове посетили един дизелов локомотив дето влачел танкчета към фронта и то в курска област...
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Байдън уточни:Вай,вай давай на заден че я оплескахме!
82
3
 
8
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 месеца
И да дават,най-далекобойните им са с обхват 100 км,дори не им дадоха за 300 км,а Москва е над 600 км.Тъй че какво дава и не дава като разрешние Путин не го сърби никъде.Да не са луди да им дадат дабекобойни,че да дялнат Москва,а после може и Белия Дом да получи подарък от дед мороз.Те и без разрешение за военни цели си обстрелваха с касетъчни мирното население в Белгород,та разрешението ще ги спре.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А сигурно ли е ,че е направил връзка м/у Москва ,Кремъл и Путин .Че обикновено бърка или страната или президента за които говори :)
80
3
 
11
 
! Отговори
Деди преди 3 месеца
Колко пъти ще "уточнява" старецът? А, да, простено му е забравя и да повтаря!
79
3
 
7
 
! Отговори
гост1 преди 3 месеца
През периода когато Путин кара такси, оттогава ли го познавал?
78
5
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
верваме ти убии-ци