Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна

Предоставянето на далекобойни оръжия не е помощ, а участие във война, заяви Медведев
Обновена: 31 май 2024 14:43 | 31 май 2024 13:18, Петър Бойчев
785
Русия заплаши: Ще унищожава техника и войници и извън Украйна
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към страните от НАТО по повод дадените позволения на Украйна да нанася удари на територията на Русия със западни оръжия. Ето цялото съобщение на бившия руски държавен глава, публикувано на неговата страница в Telegram:

"Западните страни, които уж "одобриха използването“ на своите оръжия с голям обсег на руска територия (независимо дали става дума за стари или нови части на страната ни), трябва ясно да разберат следното:

1. Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия.

2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ“, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli.

3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване/съоръжения/военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл. 4 и 5 от Вашингтонския договор.

По всяка вероятност ръководството на НАТО иска да симулира, че става дума за суверенни решения на отделни страни от Северноатлантическия алианс да подкрепят режима в Киев и тук няма причина да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.

Това са опасни и вредни заблуди. Подобна "индивидуална помощ“ от страна на страните от НАТО срещу Русия, било то контролиране на техните крилати ракети с голям обсег или изпращане на контингент от войски в Украйна, е сериозна ескалация на конфликта. Бивша Украйна и нейните съюзници в НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да устои да бъде въвлечен в конфликта.

И колкото и да дрънкат пенсионерите от НАТО, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и още повече в отделни страни от НАТО, животът е много по-страшен от техните лекомислени разсъждения.

Преди няколко години те настояхава, че Русия няма да посмее да влезе в открит военен конфликт с бандеровския режим, за да не се скара със Запада. Изчисленията се оказаха погрешни. Води се война.

Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешно изчислено. Въпреки че това би било фатална грешка. В крайна сметка, както правилно отбеляза президентът на Русия, европейските страни имат много висока гъстота на населението. И за онези вражески страни, чиито земи са по-далеч от зоната на покритие на тактическите ядрени оръжия, най-накрая има стратегически потенциал.

И това, уви, не е сплашване или ядрен блъф. Настоящият военен конфликт със Запада се развива по възможно най-лошия сценарий. Има постоянна ескалация на мощта на използваните натовски оръжия. Следователно днес никой не може да изключи преминаването на конфликта в последния му стадий“, пише Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


785
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
591
10
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Само не разбрах сега анексираните територии заедно с Крим руски територии ли са, и как ще ги третира руския шовинистичен елит , като нападение над Русия!Казах да не ви е страх, само насаждат страх с някакви ядрени атаки!Русия изстреля ли една балистична ракета приключва своето съществуване, тя е само пет големи града!Спътниците на Мъск в момента заснемат как Джуджето си бърше на.с.ра.ния в кремълската тоалетна!Агент Патрик Грейвър!ЦРУ!!!
590
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Медведев ли е олицетворението на руската мечка? Постоянно в летаргия, дребен, пък гушата му виси кат на вол! Изобщо не ми образува страх! Само ша си поема въздух и ша го глътна! БАЙ ВИ ПЕТКО САТЪРА
589
1
 
1
 
! Отговори
Томас Едисон преди 4 месеца
До Бирата на колко мегахерца е обхвата на "прехвалените ракети въздух-въздух"? ако вдеваш кво те питам
588
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как не ти омръзна да плашиш бе алкаш...нали няколко държави ще насочат ядрени ракети към Русия...ще се ошашавите къде по напред да защитавате...наркозен....
587
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
По тази логика на пияното джудже и Китай, Иран и Северна Корея трябва да бъдат наказани от НАТО, и то със стара дата!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
586
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А това похвално ли е, че Русия има повече ядрени заряди от останалия свят? Как го оценявате?
585
6
 
7
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 4 месеца
Благодарство, Медведев! Ще помним как зимъска вместье с Лукавшенко нацепихте дърва за Европата и цела зима стоехме на топло! А погрижихте ли се за топлото на руската ceляния? А? Газифицирахте ли руската ceляния? А?
584
4
 
9
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 месеца
Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция взети заедно. И хиперзвукови тактически ракети, които дори САЩ още нямат. И те го знаят. Затова няма да започнат война с Русия. Все играят по същият начин: "Ние даваме оръжие, но не участваме".
583
5
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
В Москва са извикали посланикът на Великобритания за да го предупредят за последиците от използването на оръжие на Великобритания за удари срещу Русия го казаха по новините на първи канал на руската телевизия.
582
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Бирататуполев 22м3? ту95 с х-55ракети? като си почнал от обед, и е минало икиндия, си легай.
581
2
 
6
 
! Отговори
До 608 преди 4 месеца
Защото,който е бил руски роб е видял само цветя и щастие ли?
580
7
 
12
 
! Отговори
обективен преди 4 месеца
Моля се само вятъра да духа от югоизток ,защото цялата тази бъркотия я забъркаха придворните шутове от ЕС в угода на краварите!!!А който се е подложил на краварите /като нашите дУпедати от ГРОБ -СДС-ДПС-ПП-ДП/ НИКОГА НИЩО ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ!!!ФАКТ!!!
579
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски щял да облича вече *** ***.
578
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Микрон прилича на ученик от задните чинове, който се провиква с ехидни забележки и после се крие за големите гърбове на учениците пред него.
577
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До *** от тирол Започна като "специална военна операция", която трябваше да приключи за три дни, а до седмица украинската армия да е капитулирала.
576
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този фашист плаши мечките. Рашягите в Украйна не могат да унищожат оръжия, а ще действат срещу НАТО. Има и друго, гадината в Кремъл става на 72, а е доста износен, от дълго управление, с всеки ден потенциалът му намалява, не може дълго да води война, затова и търси примирие.
575
2
 
5
 
! Отговори
Трол от тирол преди 4 месеца
Някой помни ли вече как в същност започна войната?
574
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До уточнение Мнението ти няма значение, о, презрян бедняко.
573
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на Медведев
572
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има лек ако те погне мечка. Дори и руска кафява да е . Мажеш се обилно с каквото намериш в изобилие и може да те подмине.