Зеленски критикува бавната западна помощ за ПВО

С въздушното си превъзходство Русия унищожава украинските градове
21 май 2024 08:36, Елка Василева
94
Зеленски критикува бавната западна помощ за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път подчерта спешната нужда на страната му от оръжия за противовъздушна отбрана, предаде ДПА.

Още по темата
Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана и западни изтребители, заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечерта.

"За съжаление свободният свят няма експедитивност по тези два въпроса", каза той и добави, че благодарение на въздушното си превъзходство Русия е в състояние да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби.

Според Зеленски руснаците активно използват разрушителна тактика на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.

През последните дни Зеленски вече няколко пъти поиска доставката на две допълнителни системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", припомня ДПА.

Той заяви, че това ще осигури по-добра защита на Харков, който многократно е бил атакуван от въздуха. Градът в Североизточна Украйна е един от най-тежко засегнатите от войната.

Споменатите от Зеленски изтребители бяха обещани на Украйна преди една година. Според официалната информация обаче F-16 все още не са пристигнали.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Наближава времето Окрайна да плаща на Запада. Ще плати с територии в западна Окрайна. Източна си остава за Русия. зеленото жуже да не е искало да се бие и да е спазвало минските споразумения.
46
0
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Зеленото жуже да не му знае много устата, че нищо няма да получи, и ще дойдат западните кредитори
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада се страхува от Рузия. И на тях им е трудно да вземат твърди решения.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те по принцип не са ти длъжни бе нацистко джудже такова.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинско куче,скоро твоите офицерите ти теглят куршума )
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая гад фашиска не дъгаче ЕС и сащ му подаряват милиарди но и не доволен
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна НЕ може да победи, затова Зеленски се надява на Чудо, нещо да се промени на фронта със западните оръжия. И е готов да жертва всички украинци за това. А обеща при избирането си, че никой украинец повече няма да плаче. Украинците изплакаха второ Черно море досега.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На нелигитимния все някой му е длъжен.
39
1
 
13
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 месец
да де, ама от днес тва на снимката не е ясно какво е, каква му е длъжността. Ама едно е сигурно - че е нарко-нациститски клоун-марионетка
38
4
 
2
 
! Отговори
Shshshshsh преди 1 месец
Едни същи тъпотии пишете и двата отбора. Някой да разкаже какво става на фронта.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От днес украинците несъгласни с нарко, могат демократично да отстранят от власт един самозабравил се индивид окупирал президентския пост на Украйна.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски е назначен от САЩ за президент и никакви избори и конституция не важат в случая. Той ще е такъв до назначаването на негов заместник след като осъществи капитулацията на украинската армия и държава и бъде награден за успехите си с остров някъде около Хаваите. А в Русия изборите са нагласени -на бюлетините пише само един кандидат, а ако не се явиш да гласуваш-кулак. Комисиите не броят бюлетини-те са броени предварително. Като в демократична България.
35
2
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Този вече няма легитимност, той е никой! Просто наркоман.
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос. Защо украинските бежанци са недрожелюбни към българите а както се видя и към словаците поляците и унгарците.
33
1
 
25
 
! Отговори
Кукумяу преди 1 месец
Защо Русия може да провежда избори в състояние на война, а Украйна да не може? От днес официално Зеленски е диктатор, и то доста по-тоталитарен диктатор от Владимир Владимирович. Запада вряка как изборите в Русия са манипулирани, ама изглежда няма проблем в Украйна те изобщо да не се провеждат.
32
1
 
14
 
! Отговори
Нож в гърба преди 1 месец
Поддържайки своето *** зелено на власт без избори и чрез безплатно ежедневно шмъркане, англоговорящите забиват нов в гърба на тая демокрация, за която УЖКИМ и те се борят..... За какво тогава за Изборите? --> Няма никакъв демократичен смисъл в тях и трябва да се избягват всячески
31
1
 
18
 
! Отговори
Мандо преди 1 месец
Тоя голям критик излезе . Май е забравил че вече ме е президент
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов И къде е това правило на ЕС, че на заплашените от мобилизация се давало закрила? Що пишеш глупости под формата на свободни съчинения? Питай родителите си, дали не са първи братовчеди?
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Попитали К. Пудков вие гей ли сте? Той отговорил ,а не аз съм си чист п.е.д.е.р.а.ссссссссс
28
12
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 25 "Защо МВР не подбере украинците у нас." - и ЗАЩО да ги подбере? Най-нормално за нормалните хора е да избягат от войната. Отделно в ЕС има правила, че се дава закрила на заплашените от мобилизация за война в държавите им. Та обясни, про'с'тако неграмотен, ЗАЩО да бъдат подбирани?!