Часове след като изхвърлиха Русия от олимпийското движение, сестри Аверини се отказаха

Дина и Арина сложиха край на кариерата си
24 фев 2024 17:20, Стела Стоянова
324
Часове след като изхвърлиха Русия от олимпийското движение, сестри Аверини се отказаха
Снимка БГНЕС, архив

Най-титулуваните състезателки в художествената гимнастика Дина и Арина Аверини сложиха край на кариерата си часове, след като Международният арбитражен съд по спорта отхвърли жалбата на руския олимпийски комитет и потвърди изхвърлянето му от олимпийското движение, както реши изпълкомът на МОК.

"Днес е много тъжен момент. Сега ще плача. Днес Дина и Арина ми казаха, че спират със спорта. С тях изминахме дълъг път. Благодаря им", заяви шефката на федерацията Ирина Винер.

Сестрите са на 25 г. Дина е 18-кратна световна шампионка и сребърна медалистка от олимпиадата в Токио, където бе победена от израелската Линой Ашрам. Сестра и Арина има 5 световни титли, а на олимпиадата стана четвърта, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия ще стане Велика Чечня!
147
3
 
17
 
! Отговори
bbb преди 6 месеца
Какви ли и кои ще са нашите спортисти на олимпиадата в Париж /пълен с мигранти/, след като няма нито един спортист, атлет, или от друг вид спорт, за който да знаем, че е достоен и с добри успехи. Русия да не я мислим, а нас си, че след 89 година спортът ни е пълен провал, като всичко друго.
146
9
 
18
 
! Отговори
Слава на Русия преди 6 месеца
Слава на Русия
145
4
 
16
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Жалко за спортистите, но както винаги има двойни стандарти. Нямам спомен американците да са изхвърляни откъдето и да било (освен ако бяха с доказан допинг в спорта). Дори на американската щафета й дадохаа 2 шанс и тя си тича самичка. Да изхвърлиш руснаци не е ли политическо? А уж спорта няма общо с политика. Сега ще се радват щастливците, конкуренцията ще е по-малка.
144
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крайно време е да изхвърлят руснаците от всички възможни организации, спортни събития и първенства.Да си играят със Северна Корея,докато не решат да се цивилизоват.
143
15
 
4
 
! Отговори
Авдеевчо преди 6 месеца
Тоз *** колко състезателни кариери и съдби хвърли в ***...Цели поколения спортисти ще забравят за олимпийски и всякакви други първенства!!!Благодарение на един психопат страда цял народ....
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Олимпиадата ще видите какви лицемери са от МОК, когато излезнат руските спортисти под,, неутрален" бял флаг.
141
17
 
9
 
! Отговори
Вън преди 6 месеца
За руските болшевики фашисти от всички организации. За убийци и фашизирани болшевики няма място никъде. Бой по омразната нагла руска болшевишка държава.
140
3
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Не ни го казват, но всички го усещаме - ако не си юдеин или покорен роб на ционистите - не си желан в този свят! Дори т.н. "изкуствен интелект" е програмиран така, че да обслужва ционистките крайни цели...
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На снимката сестрите ли са че не виждам много добре ?
138
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не са политически причините! Изхвърлят цялата ви Матушка от цивилизования свят, така като изритаха и СеСеСеРертата.
137
8
 
28
 
! Отговори
маалатъ преди 6 месеца
Хартията на МОК гласи, че - "Олимпийските игри обединяват всички спортисти от всички страни в Честни и Равноправни съзтезания. По отношение на Страните и отделни лица не се допуска никаква дискриминация по расови, религиозни и "Политически" причини." - Всеки опит за "оправдание" за изключването на Русия от участието в Олимпийските Игри по Политически причини е Словоблудие!!!
136
7
 
33
 
! Отговори
Що не се пишат преди 6 месеца
Че са от Израел. Там колкото и палестинчета да изтребят от МОК няма да ги изключат.
135
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дина на 25 години е 18 кратна световна шампионка! Първата и титла е на 7 годинки!? Това само руски човек го може!
134
13
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 6 месеца
Странно Сащ и Великобритания от години избиват Иракчански ,Афганистански ,Сирийски жени и деца уж носейки им демокрация и права.Ама никой нищо не мъцва.Що така .ПУТИН Е Престъпник.Спор няма.
133
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тои вече си го върна обратно ,само завършени г;луп;ци все още чакат да се случи чудо.Аз пък чакам на фронта да се появят ф-16 и като ги начешат и тях подобаващо .Рекламация и си искаме парите за дефектна и некачествена стока .Колкото до гладомора ,причината наи обикновенна спекула ,едни са изкупили всичкото зърно изгодно ,други са измряли от глад шот са алчни г;лу.паци,кво общо има Сталин с алчноста човешка
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
местим и плачем
131
1
 
13
 
! Отговори
А пък няма пък.. преди 6 месеца
Като ни биЙтИ няма да играЙмИ с вас. Ще си правим наши игри и ще пИчелим. Нък нъъък..
130
14
 
18
 
! Отговори
Славка преди 6 месеца
До Слава РусияСтига с тези лозунги бе като че нещо ще ти донесе че руснаците ще утрепят сумата народ заради егото на един милиционер чекист
129
9
 
11
 
! Отговори
Дон Кикот преди 6 месеца
Боли го фара Путлерчето той иска Донбас и това е.