САЩ предупреждава: Русия разработва унищожително космическо оръжие

То може да разруши всичко - от военни комуникации до мобилни мрежи
Обновена: 21 фев 2024 10:01 | 21 фев 2024 08:29, Петър Бойчев
173
САЩ предупреждава: Русия разработва унищожително космическо оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати смятат, че Русия разработва базирано в Космоса ядрено оръжие за противодействие на сателити, чиято детонация може да наруши всичко - от военните комуникации до мобилните приложения за споделено пътуване, съобщи Ройтерс, като се позова на източник, запознат с въпроса.

Източникът, който говори при условие за анонимност, заяви, че според него системата ще включва ядрено взривно устройство, поставено в орбита.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е против разполагането на ядрени оръжия в Космоса, а неговият министър на отбраната категорично отрече съобщенията, че Русия разработва ядрен потенциал за Космоса.

Съобщенията за възможна руска разработка се появиха, след като на 14 февруари председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия направи загадъчно изявление, в което предупреди за "сериозна заплаха за националната сигурност".

Най-ясният признак, че според Вашингтон Москва работи по космическо антисателитно ядрено оръжие, беше коментарът на говорителя на Белия дом в четвъртък, че Съединените щати смятат, че разработваната система би нарушила Договор за принципите на дейността на държавите по изследване и използване на космическото пространство, отбеляза Ройтерс

Договорът от 1967 г. забранява на страните, които са го подписали - включително Русия и Съединените щати - да поставят "в орбита около Земята обекти, носещи ядрени оръжия или други видове оръжия за масово унищожение".

Отношенията между САЩ и Русия вече са обтегнати поради много проблеми, сред които на първо място е нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г., което предизвика най-голямата конфронтация между Запада и Русия след Карибската криза от 1962 г.

В събота вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, без да се позовава на източници, че през последните седмици от американските шпионски служби е разпространено предупреждение, че Русия може би планира изстрелването на нов секретен военен спътник и че ключовият въпрос е дали ще го използва, за да изведе в Космоса действително ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
А ако питате, защо това ЕМП не се прави от слънчеви панели, отговориха ни руснаците вчера-няма достатъчно мощност. Единствено ядрен реактор може да произведе достатъчно силно ЕМП. Но това няма нищо общо с ядрен взрив! Това е все едно да изнесем единия си реактор от Белане в космоса, да произвеждаме енргия и изгаряме електрониката на сателитите. Все пак те са и екранирани заради слънчевото излъчване.
107
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
До 1000 войници от ВСУ бяха пленени или пропаднаха без вест по време на хаотичното бягство от Авдеевка - New York Times. Преминаването на Авдиевка към Русия може да е по-значимо, отколкото първоначално се смяташе, тъй като Украйна се бори с нисък морал и ниска мотивация да се бие. Високопоставени западни служители и военни, които се бият за Украйна, съобщават за десетки пленници и изчезнали хора. Това е съкрушително поражение, което може да нанесе удар върху вече разклатения морал. Двама военни служители, запознати с украинското отстъпление изчислиха, че между 850 и 1000 войници очевидно са пл
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Направление Сватово-Кременное: 6-та казашка бригада на ЛНР редовно унищожава зомбита на киевската хунта в това направление; те успяха да унищожат малка група зомбакнацистишени в района на тебеширената(креда) планина близо до Белогоровка. Краснолиманско направление: ВС на РФ напредват към Терни. Напредване към селото в последните дни беше 350м. Селото е на 1 километър.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Донецко направление: сектор Мариински, ВС на РФ са напреднали значително към с.Победа. Артемовско направление: В това направление обстановката остава напрегната, руските бойци се придвижват към Богдановка и Красное. Посока Запорожие: Водят се боеве в покрайнините на село Работино. ВС на РФ щурмуват града северозападно от Вербовое. Херсонско направление: ВС на РФ успешно пробиха отбраната на зомбитата и освободиха с.Кринки на левия бряг на Днепър. Съобщава се, че в района на Кринки плюс-минус са ликвидирани около 3500 зомбита на киевският наркокартел.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби 104 Центъра на 4 сателита старлинк е точно на 50 км. отстояние от всеки един от тях. Разработването на такова оръжие не означава обичайната ядрена бойна глава, а нещо съвсем друго за което САЩ не знаят и точно това ги плаши.
103
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Пак повтарям. Няма да е ядрен взрив, а управляем сателит с ядрен реактор, който произвеждайки електромагнитно поле, отсвирва избирателно сателити. То затова и се разработва оръжие, защото това, дето ни го представят мисирките е станало още 1962 година за Русия и преди това за САЩ. Така, че това е РАЗРАБОТКА на ново оръжие, а не обикновена ядрена бомба в космоса!
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Моля другарко, пък Иванчо се изпика във кошчето за смет и мирише.
101
0
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 7 месеца
То и Садам Хюсеин разработваше и използваше химическо оръжие в Ирак според ЦРУ и за да не завладее света САЩ съсипаха Ирак така че днес иракчаните да бъдат бежанци
100
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен 99 Супер ЕМИ... само че просто не разбирате колко е голям КОСМОСА. Ето вземи дори само спътниците на Старлинк. Изкарани са на орбита Хиляди парчета. Всеки два спътника се намират на поне 100км един от друг(Даже 100км е малко както ми се струва) Това означава че е НЕРЕНТАБИЛНО да стреляш с ЯО по сателити.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 100 Русия за това каза, че започва серийно производство на сателити. След като бъдат унищожени всички сателити в орбита, тя замества своите, унищожени от самата нея или противникът без значение, сателити с нови и така докато някоя от страните се изтощи в тази сателитна война.
98
0
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 7 месеца
хм странно, от пепедебе казаха че Русия е бензиностанция, а тия оръжия били анимационни филми. тия американци да звъннат на ген атанасов да ги успокои.
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пиндостан предупреждавал, че Русия разработвала унищожително космическо оръжие. Не може да бъде. На нас Акушерката ни каза, че руснаците се снабдяват с чипове от перални, а Про100Киро ни убеждаваше, че РФ била "бензиностанция с ракети". Пиндостанската пропаганда непрекъснато ни убеждава как руските учени били избягали на запад и нямало кой да разработвала унищожителни руски оръжия.
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Единствения недостатък на това оръжие че ще си унищожат и своите сателити.Трябва някак си избирателно.Поне такава ми е информацията.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Боби 97 Не радиацията е важна в случая, а електромагнитният импулс, който унищожава всчката електроника в радиус от 50 километра. Т.е. спътниците стават космически 6okлyk.
94
0
 
12
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
До Анонимен Седем свалени Су? СЕРИОЗНО??? Унуфри знаеш ли как летят въпросните СУ-34? Натоварват ги с Бомби с УМПК. След това се качват на 10000-12000м височина и от там пускат бомбите. Самите бомби прелитат на 50-70км преди да поразят целите си. За да ги атакува ВСУ трябва С-300 и/или Патриот да разположат на 40-60км от границата. Това е опасно за ВСУ. Антирадарни ракети, Кинжали и Искандери ще изтърбушат моментално ЗРК комплексите. Пуска на Антирадарна ракета Моментално се изключва Радара
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами разработете и вие, какво пищите като вдовици за х;у;й. Казано също с други думи: "Няма само вие да имате оръжия в космоса." Още повече, че руснаците не го разработват само, а с Китай, който ще е новият световен хегемон заедно със СССР-2.
92
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
Новината е написана за Масовата Публика... Какво става ако взривиш Ядрено устройство в Космоса? Ами на 500м от взрива вече няма ударна вълна. Да има излъчване Алфа, Бета и Гама но намалява експоненционално с разстоянието от взрива Ядреното оръжие в Космоса е реално Кьорфишек. Ако разположиш ядрено оръжие в космоса - зависи от орбита за да стигне до целта са необходими от 10 до 60 минути Като всеки противник ще знае на къде се е насочил боеприпаса! Освен това ЯО в космоса да се съхранява е опасно
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Външни тоалетни има в Амстердам Холандия.Специално инсталирани писуари за наркоманите да не се напикаят и посерат.Има и видео
90
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За няколко дни вече 7 свалени Су от украиците ...
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
щом отричат, значи ще стане...