Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия

Страхът от радикалния ислям изпревари войната
12 фев 2024 14:03, Петър Бойчев
190
Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия
Снимка БГНЕС

Русия не показва никакви признаци, че планира да прекрати военните действия срещу Украйна две години след започването на пълномащабна инвазия. Въпреки това германците вече гледат на проблеми като миграцията и заплахата от радикалния ислям като на по-непосредствена грижа от действията на Москва, пише европейската редакция на Politico.

Това сочи ново проучване, публикувано в понеделник преди Мюнхенската конференция по сигурността, среща на висши политически служители и представители на отбраната, която започва в Германия в петък, предава Фокус.

Докато Русия беше възприемана като заплаха номер едно в Германия в миналогодишния Мюнхенски индекс на сигурността, сега тя се върна обратно на седмо място в годишния доклад. Моделът се възпроизвежда в групата държави от Г7 – заплахата, представлявана от Русия, беше посочена като най-голямото безпокойство в проучванията, проведени в края на 2022 г. за Мюнхенския индекс на сигурността за 2023 г., но година по-късно падна до четвърто място като цяло.

Констатациите идват в решаващ момент от войната, тъй като Украйна се опитва да укрепи европейската подкрепа, докато ангажиментът на Съединените щати към военните усилия се колебае поради продължаващата републиканска опозиция в Конгреса на САЩ. Мюнхенският индекс за сигурност 2024 също разкрива как войната в Украйна се конкурира с други геополитически заплахи и приоритети.

Загрижеността относно масовата миграция и радикалния ислямски тероризъм сега са на първо място в списъка на заплахите в Германия – обрат спрямо предходната година.

Заплахата от радикалния ислямски тероризъм скочи на второ място в сравнение с 16-то миналата година. Масовата миграция в резултат на война или изменение на климата, която беше на второ място миналата година, сега се нарежда на първо място. Авторите на доклада приписват тенденциите на атаките на ХАМАС срещу Израел на 7 октомври, отбелязвайки, че проучването е направено през октомври и ноември миналата година.

"Както в много други страни, терористичната атака на ХАМАС на 7 октомври изглежда е предизвикала скок в германската загриженост относно радикалния ислямски тероризъм“, се отбелязва в доклада. "Германия сега има най-високо ниво на загриженост относно миграцията сред изследваните страни“/

Проучването, в което бяха интервюирани 12 000 души миналата есен, също дава мрачна представа за настроението в много от най-богатите страни в света. Големи части от населението на страните от Г-7 вярват, че техните страни ще бъдат по-малко сигурни и богати след 10 години, се посочва в доклада. Но перспективите за така наречените БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се оценяват по-положително от населението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо товарите автобусите с Рашките и ги връщане в родината им- в Германия се чувствали нещастни- не било чисто, архитектурата не им харесвала, трябвало да учат език, храната не била чиста- хайде обратно в родината, а после всички останали.
127
5
 
34
 
! Отговори
--- преди 3 месеца
Русия за нищо не ви е виновна.Цяла Европа се напълни с шалвари подгонени от американци и евреи .
126
3
 
37
 
! Отговори
посрещахте ги с преди 3 месеца
мечета а сега ревете, Русия не ви е заплаха ако не я закачате, ама като ви е толкова акъла сега се чудите какво да правите, питайте Меркел, сигурно има пак някоя БЛЕСТЯЩА идея.
125
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
центъра на Кьолн,по време на карнавала,само араби,***,а немските граждани обикновено "обратни" се маскирали,по земята бутилки,кенчета,мръсотия,сякаш си в Близкият Изток,нищо ни става вече от Германия.Крадат релсите на влаковете,кога е било това?
124
0
 
40
 
! Отговори
Може би преди 3 месеца
Може би единственото добро което ни е дала Османската империя е да разберем колко опасен може да бъде исляма и колко безкомпромисно религия е. Западняците си въобразяват , че е просто версия на кроткия будизъм .
123
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Ние имаме най-голям процент мюсюлмани и роми в ЕС. Ако бяхме дори малко по-богати, досега с нас щеше да е свършено по подобие с Ливан, която е била християнска страна преди около 50 г. Ще ни залеят емигрантите за година две и ще се свържат със събратята си по религия, защото това са естествени процеси. Никой и пет пари няма да даде за нас.
122
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Обективен...Да бъдем докрай обективни...от къде и защо дойдоха мигрантите та Меркел си разтвори ръцете...Да благодарим в кавички на някой...далече където мигранти като тези я Европа почти няма...Бонус...започва със С..
121
2
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Меркел им каза в прав текст на мигрантите - заповядайте в Германия. Да търсят от нея отговорност.
120
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 120. Украйна винаги си е била Руска. След като по-голяма част от населението и е руско говорящо нормално е да имат проруски правителства. Запада е този който насилствено сложи нацисти начело на държавата.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бравооо! Ще има скоро читка чикстааааааа! ХАХАХХАХАХАХАХАХАХ... скори и в Бъглариияхяхяхххахахяхяхяхахха
118
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Сегашните военни действия дойдоха след 8 г. неистова упориост на сащ, с 8 годишни предизвикателства, чрез насилие над руснаците в Луганск и Донбас, да накарат Путин и сие да навлезе в украйна и да спре тамошните издевателства." - САЩ ли слагаха в Украйна десетилетия наред про-американски марионетни правителства или Русия слагаше про-руски? АХхахах! Те издевателствата руснаците ги започнаха, защото винаги са искали да асимилират украинците и Украйна да стане част от Русия.
117
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я, Я, Я, Я, гут, гут, гут, гут, гутен таг, гутен таг, шaйзе, шaйзе. Европейците още си живеят в средновековието.
116
11
 
37
 
! Отговори
daa преди 3 месеца
"Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия". А истината е,че Русия НИКОГА не е била заплаха нито за Германия,нито за която и да е друга държава. Сегашните военни действия дойдоха след 8 г. неистова упориост на сащ, с 8 годишни предизвикателства, чрез насилие над руснаците в Луганск и Донбас, да накарат Путин и сие да навлезе в украйна и да спре тамошните издевателства.Света видя измамата,наречена ковид,до какви млрд.загуби докара европа с тези "вкасини",които никой не ги ще,сега.
115
2
 
32
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Добрютро, гутен морген, осиферихте ли се, неуважаеми немци барабар с канцлерката? Вече не ги искате, вече се страхувате? Защо бе?Къде са ви мечетата, моливчета, ножици за рязане на огради, за да могат д влязат скъпите гости и подобна ***.ня? Приемайте всички, вие сами сте си виновни. Оставете другите да решат, кого да пуснат у дома.
114
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чак сега ли го разбраха? Аз не се занимавам с политика, но за мен беше ясно от самото начало. Германските политици или не са наред, или съзнателно унищожават страната си. Не си губете времето с Русия. Германия и е нужна като икономически партньор. За какъв дявол и е да я превзема? Имате ли разумно обяснение за това?
113
0
 
23
 
! Отговори
маалатъ преди 3 месеца
Ауууу..., ми ся??? Кой ми с...а у гащите!? -))))
112
3
 
38
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 3 месеца
Германия =слугиня на Америка и ЕС .
111
3
 
31
 
! Отговори
Батьо преди 3 месеца
Безогледната миграция на крайно настроени ислямисти крие и друг проблем. По същество радикалния ислям си е чист фашизъм и поради тази причина на практика всички или почти всички ислямисти са си откровени фенове на А.Хитлер. Т.е. ислямизирането на Европа според мен означава малко или много и нейното фашизиране.
110
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама как така по-голям проблем? Нали "Нямаше горна граница" и "Всички са добре дошли"? Нали ги чакаха с плюшени мечета по гарите? Те питаха ли Мути Меркел дали е съгласна, че това е проблем?!?
109
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те винаги са били по-голяма заплаха за Германия. Друг е въпросът доколко немците го осъзнават. А турците са най-големият проблем на Германия и то не защото са лоши, а защото са толкова много, че не им е нужно да знаят немски, за да се справят в Германия с всичко. Това подкопава интеграцията и подпомага разделението. Те са като държава в държавата (нещо като тумор) и рано или късно ще искат положението да се приеме и със закон (примерно 2-ри официален език, образование изцяло на турски и т.н.).