Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия

Страхът от радикалния ислям изпревари войната
12 фев 2024 14:03, Петър Бойчев
190
Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия
Снимка БГНЕС

Русия не показва никакви признаци, че планира да прекрати военните действия срещу Украйна две години след започването на пълномащабна инвазия. Въпреки това германците вече гледат на проблеми като миграцията и заплахата от радикалния ислям като на по-непосредствена грижа от действията на Москва, пише европейската редакция на Politico.

Това сочи ново проучване, публикувано в понеделник преди Мюнхенската конференция по сигурността, среща на висши политически служители и представители на отбраната, която започва в Германия в петък, предава Фокус.

Докато Русия беше възприемана като заплаха номер едно в Германия в миналогодишния Мюнхенски индекс на сигурността, сега тя се върна обратно на седмо място в годишния доклад. Моделът се възпроизвежда в групата държави от Г7 – заплахата, представлявана от Русия, беше посочена като най-голямото безпокойство в проучванията, проведени в края на 2022 г. за Мюнхенския индекс на сигурността за 2023 г., но година по-късно падна до четвърто място като цяло.

Констатациите идват в решаващ момент от войната, тъй като Украйна се опитва да укрепи европейската подкрепа, докато ангажиментът на Съединените щати към военните усилия се колебае поради продължаващата републиканска опозиция в Конгреса на САЩ. Мюнхенският индекс за сигурност 2024 също разкрива как войната в Украйна се конкурира с други геополитически заплахи и приоритети.

Загрижеността относно масовата миграция и радикалния ислямски тероризъм сега са на първо място в списъка на заплахите в Германия – обрат спрямо предходната година.

Заплахата от радикалния ислямски тероризъм скочи на второ място в сравнение с 16-то миналата година. Масовата миграция в резултат на война или изменение на климата, която беше на второ място миналата година, сега се нарежда на първо място. Авторите на доклада приписват тенденциите на атаките на ХАМАС срещу Израел на 7 октомври, отбелязвайки, че проучването е направено през октомври и ноември миналата година.

"Както в много други страни, терористичната атака на ХАМАС на 7 октомври изглежда е предизвикала скок в германската загриженост относно радикалния ислямски тероризъм“, се отбелязва в доклада. "Германия сега има най-високо ниво на загриженост относно миграцията сред изследваните страни“/

Проучването, в което бяха интервюирани 12 000 души миналата есен, също дава мрачна представа за настроението в много от най-богатите страни в света. Големи части от населението на страните от Г-7 вярват, че техните страни ще бъдат по-малко сигурни и богати след 10 години, се посочва в доклада. Но перспективите за така наречените БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се оценяват по-положително от населението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който не е ходил скоро в голям немски град, нека си представи че отива в махалата. Обстановката е идентична. Навсякъде брадати, зачулени и с празни тъмни погледи. Няма възпитание, няма я някогашната спокойна атмосфера.. отвратително е! Европа вече е унищожена на практика.. ние сме от изчезващия вид.
147
3
 
11
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
до Германец. Ти нямаш дъщеря, нито син, живееш при мама в Юуин или Младост N. И не миеш тоалетни, защото няма кой да ти възложи такава отговорна задача. Препитаваш се с писане за Посолство. Айде, лека смяна.
146
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До посрещахте ги с===Освен меркел германците да попитат и наша сталинка,която се изтрепа да се *** с пристигащите пълчища мигранти! Прегръщаше ги,целуваше ги,правеше си селфита с тях и ни учеше,да не гледаме на тях като на проблем,а като на голяма възможност за процъфтяването на Европа! Резултатът вече е налице! Европейците нямат никаква сигурност в собствените си държави!Работят като волове,за да хрантутят довтасалите и чаветата им,докато те не хващат работа и цоцат социалните системи!!!,
145
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ги мислете Германците, пак ще са по-добре от Рушлята
144
2
 
32
 
! Отговори
Киро преди 3 месеца
Германия си ги покани ,да очаквате Алах Акбар защото това е разселване на мюсюлманите за свещена война въпрос на време
143
27
 
14
 
! Отговори
Германец преди 3 месеца
Добре, че са форумите на днеса да разбера, че дъщеря ми я изнасилват през седмица две и че мен ме колят, а понякога и изнасилват, почти ежедневно. А да, също така ми бива припомняно, че мия тоалетни. Какво щях да правя без днеса :)
142
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Дайте ги в България тези мигранти срещу Шенген, че управляващите изгарят от желание да са в Шенген и да има евро веднага.
141
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сигурно мигрантите са се въоръжили с повече ядрено оръжие отколкото Русия и за това са станали толкова опасни. Стига с тия *** дето ни атакувате всеки ден, това е храна на русофили.
140
1
 
27
 
! Отговори
--- преди 3 месеца
Верно ли утре жирафа и сглобката начело с баш теляка ще посрещат брадатите по въздушен Шенген от аВстрия за да ги пускат после и по суша.
139
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мигрантите са заплаха и за България освен за Германия.
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глас народен - глас Божий.
137
5
 
9
 
! Отговори
4 преди 3 месеца
Позната агрономка там ми каза , че ги вкарват в парниците,оранжериите където германците не влизат,защото там повече от 2-4 часа не се издържа!Изглежда това са новите им газови камери!
136
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха ха ха.....А вярно ли че утре кажа самолет с афгански и сирийски мигранти от Австрия?
135
7
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
На кого му пука за германия?
134
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Не може да бъде!!!! Къде са глобалистите които дойдоха в България със силовите ножици преди няколко години?
133
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мигрантите са полезни и обогатяват генофонда на Европа .Алла аук бар .
132
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До мак От кога Шолц станал "канцлерка". Ама то при джендърско управление е така! Полът се мени..
131
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Типична либерастия. Ще се сетят че ги лъжат вече 20 години бирените шкембели, ама вече е твърде късно. Съсипаха им държавата от либерастия и дегенерастия. Инсталираха им шведи които не само цял живот ще цоцат, ами ще налюпят чаввета които също само ще цоцат, на всичкото отгоре от тях може да се очаква само престъпления, никаква полза за обществото. Така оставиха либерастията да им го нашие, че са вече в пойнт-аф-но-ритърн. Айде трийте коментарите дето казват истината!
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Обективен Merkel не управлява от 3 години... Аланкоуулу! Не се ли сещаш кой е вмомента на власт и защо привлича имигранти? Те не са просто мигранти!
129
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
35 000 000 руснаци живеят извън раша- задължително ги връщате обратно там при дуче е най добре!