Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия

Страхът от радикалния ислям изпревари войната
12 фев 2024 14:03, Петър Бойчев
190
Мигрантите са вече по-голяма заплаха за Германия от Русия
Снимка БГНЕС

Русия не показва никакви признаци, че планира да прекрати военните действия срещу Украйна две години след започването на пълномащабна инвазия. Въпреки това германците вече гледат на проблеми като миграцията и заплахата от радикалния ислям като на по-непосредствена грижа от действията на Москва, пише европейската редакция на Politico.

Това сочи ново проучване, публикувано в понеделник преди Мюнхенската конференция по сигурността, среща на висши политически служители и представители на отбраната, която започва в Германия в петък, предава Фокус.

Докато Русия беше възприемана като заплаха номер едно в Германия в миналогодишния Мюнхенски индекс на сигурността, сега тя се върна обратно на седмо място в годишния доклад. Моделът се възпроизвежда в групата държави от Г7 – заплахата, представлявана от Русия, беше посочена като най-голямото безпокойство в проучванията, проведени в края на 2022 г. за Мюнхенския индекс на сигурността за 2023 г., но година по-късно падна до четвърто място като цяло.

Констатациите идват в решаващ момент от войната, тъй като Украйна се опитва да укрепи европейската подкрепа, докато ангажиментът на Съединените щати към военните усилия се колебае поради продължаващата републиканска опозиция в Конгреса на САЩ. Мюнхенският индекс за сигурност 2024 също разкрива как войната в Украйна се конкурира с други геополитически заплахи и приоритети.

Загрижеността относно масовата миграция и радикалния ислямски тероризъм сега са на първо място в списъка на заплахите в Германия – обрат спрямо предходната година.

Заплахата от радикалния ислямски тероризъм скочи на второ място в сравнение с 16-то миналата година. Масовата миграция в резултат на война или изменение на климата, която беше на второ място миналата година, сега се нарежда на първо място. Авторите на доклада приписват тенденциите на атаките на ХАМАС срещу Израел на 7 октомври, отбелязвайки, че проучването е направено през октомври и ноември миналата година.

"Както в много други страни, терористичната атака на ХАМАС на 7 октомври изглежда е предизвикала скок в германската загриженост относно радикалния ислямски тероризъм“, се отбелязва в доклада. "Германия сега има най-високо ниво на загриженост относно миграцията сред изследваните страни“/

Проучването, в което бяха интервюирани 12 000 души миналата есен, също дава мрачна представа за настроението в много от най-богатите страни в света. Големи части от населението на страните от Г-7 вярват, че техните страни ще бъдат по-малко сигурни и богати след 10 години, се посочва в доклада. Но перспективите за така наречените БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се оценяват по-положително от населението им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
12
 
! Отговори
в кочината България преди 3 месеца
Защо никой не иска да емигрира? Всички я заобикалят от далече.
87
0
 
21
 
! Отговори
Darussalam преди 3 месеца
Според хадисите, в последните дни ще има война. Двете армии на Исляма ще се обединят, а едната ще тръгне от запад. Някои ученици на светите хадиси смятат, че първите шериатски общини ще са в Белгия и Англия, после и във Франция. Със сигурност, на Запад растат много имами, които не са с конвенционални разбирания. Аз като мюсюлманин ви уверявам, че религиозните работи в мюсюлманския свят се регулират. Дори проповедите се спускат отгоре. На запад има джемаат, наема се помещение и имамът е независим
86
0
 
28
 
! Отговори
fact преди 3 месеца
ама чакай бе. нали вилкомен и надойдоха инженери, аъти спецалисти и всикви висококултурни и работливи мигрантен?как така проблем!
85
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Редно и чесно ли е на най изпадналия мигрант да дават помощи от 600 евро и покрив над главата , а в България минималната да е по малко от 500 евро . Тези ни поканиха в Европа за да ни вземат територията , а нас хората да ни жертват в някаква война на пример .Ако още не сме се усетили , значи си заслужаваме всичко
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия е втората в света по брой на икономически мигранти след САЩ. Но там държат изпит за езика и познаване на Руската история и местните обичаи и нрави.
83
3
 
20
 
! Отговори
Е? преди 3 месеца
А добър ден днесаджии! Открийте топлата вода !Путин ви ги каза истините за глобализма и либералите още 2014 година
82
1
 
21
 
! Отговори
соломон предателят преди 3 месеца
Най голямата заплаха не само са Германия а за цялото човечество е Световната сг...ан наречена Америка . Естествено миграцията са също опасност но за бъдещето й но са много по-малко . В Германия в някои градове има улици когато влезе човек си задава въпроса ; тук Германия ли тъй ?---- като Немска реч можеш и да не чуеш.
81
2
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 месеца
Психопатите от пплгдб+ как ще коментират ;) ???
80
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Русия защо ще напада ЕС? Какво има там, от което Русия толкова има нужда?
79
0
 
26
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 3 месеца
Русия може да иска много неща, но отговорността пада върху правителството на съответната страна ... в случая с Дойчланд, Меркел я унищожи тази страна, просто ще отнеме още няколко десетилетия да се намножат мигрантите!
78
4
 
33
 
! Отговори
Татко Барба преди 3 месеца
Само простия човек може да си мисли ,че Русия освен спазването на Минското споразумение има идеи да напада ЕС ,,естествено целия западнал елит на Европа тръбеше лакейски че ще има война и в европа чрез лицемерните си медий..за да си гласува милиярди за военно обурудване ..а простите германци си затвориха десетки заводи за тежка промишленост и неразбраха как европа гние отвътре
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен73, Меркел беше и си остава много тАппа баба. Дойчланд сега има само два пътя - на джамахирия или 4ти райх. Но първа ще изгори Франция - там е започнала първата революция, там ще бъде и първата джихадска революция в ЕС.
76
17
 
16
 
! Отговори
Z преди 3 месеца
Странно защо пък няма нито един желаещ да емигрира в Русия? Даже тия от 3тия свят знаят що за *** е там и я заобикалят. А относно проблема с изляма в Европа,то със сигурност Москва има пръст в цялата работа. Русия е доста в по-гъста връзка с арабските страни. Целта на Русия е дестабилизация на Европа по всякакъв възможен начин.
75
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Германия никога повече няма да воюва. Това е морален и обществен дълг на Русия. Германия ще бъде напълно унищожена ако отново тръгне да воюва.
74
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ааа, откриха топлата вода германците! Вместо да обърнат внимание и насочат усилия към същественото, слушат техните тагаренковци с фантасмагоричните им заплахи за нападение от страна на Русия и някаква си измислена победа на Украйна.
73
10
 
13
 
! Отговори
О, божке, майчинко преди 3 месеца
Какъв Казахстан ще бъдеш, бе? Или манипулираш, или се поредния неграмотен. Казахстан е 12-ти по нефтени залежи (преди Катар). Газовите са и повече. Какво има в България, освен джанки и камънаци? Сега ще ми напишеш, че сме първи по злато, но ни крадат, нали. Ей, промити, дръжте се за Европа, че ако не беше тя, между Турция и Русия щяхте да я втасате. Ще заприличате на нещо между Анадола и Сибир.
72
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много отдавна бойкотирам системата . Знам , че една птичка нищо не прави но все пак . Не пазарувам в големите вериги , не посещавам молове , не чета новини , не гледамтелевизия - е не може 34 години да мускат само Сам в къщи , Умирай трудно , Роки , и и зобщо да ни държат в някакъв *** филм . .Ето сега Европа се самоуби заради руските санкции и загуби евтините ресурси , после зелената сделка , все едно Индия и Китай правят нещо по въпроса и сега мигрантите .
71
2
 
41
 
! Отговори
Скороо преди 3 месеца
Бъдещите граждански войни ще са между емигранти и кореното население в държавите.
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ходят да търся Баба Меркел и да и търсят отговорност. Не е добре немските властти да търсят извинение с Нас, че не ги спираме на границата.
69
0
 
11
 
! Отговори
а бе! преди 3 месеца
А бе. А в членката на ЕС и НАТО защо нито африкамци нито никой не иска да мигрира, заобикалят я от далече?