Мощни руски атаки и щурмови операции около Бахмут

От месеци украинските военни се отбраняват в Източна Украйна
23 яну 2024 08:19, Елка Василева
99
Мощни руски атаки и щурмови операции около Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили са подложени на обстрел и на мощни руски атаки в северната част на страната около разрушения град Бахмут, съобщи снощи военното ръководство на Украйна, цитирано от ДПА.

Още по темата
"Ситуацията е изключително напрегната и се характеризира с интензивен обстрел от артилерия, минохвъргачки и бойни дронове, както и с щурмови операции от страна на противника", написа главнокомандващият войските на украинската армия Олександър Сирски в своя канал в "Телеграм.

Той заяви, че е координирал по-нататъшната отбрана с командирите на бригади на място. От няколко месеца украинските военни се отбраняват в Източна Украйна, като през последните седмици Русия съобщи за няколко малки териториални придобивки, припомня ДПА.

Бахмут и фронтовият участък в североизточната украинска Харковска област са споменати и във вечерния доклад за обстановката на украинския генерален щаб.

В него се казва, че украинската армия е отблъснала четири руски атаки край село Синкивка, близо до стратегически важния малък град Купянск. Според доклада противникът се е опитвал да "пробие защитата" на украинските сили и в района са били отблъснати седем атаки.

Усилията на руските сили отново са били съсредоточени върху Авдеевка и района около малкия град Маринка, който Русия заяви, че е превзела преди седмици и който също е в руини.

Двата града се намират малко по на юг в Донецка област и граничат директно с регионалната столица Донецк, която от 2014 г. се контролира от руските сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ми се Русия да покаже по високо ниво на тактика и стратегия ако иска да оцелее. Запада е силно консолидиран срещу нея и Руснаците трябва да го имат предвид. Тези безплодни атаки нямат голям смисъл , това е война.
84
2
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
Мощни и бесплодни!
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БАХМУТ В СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА СТРАНАТА??? ДА НЕ СЕ Е ОБЪРНАЛА ЗЕМНАТА ОС?? КОЙ Я ОБЪРНА НАОПЪКИ? ТИЯ ОТ САЙТА ДА НЕ СА РУСКИ АГЕНТИ? - ЗАЩОТО БАХМУТ Е В СЕВЕРНАТА ЧАСТ ИЛИ ГРАНИЧИ С ДНР,НО НЕ И ПО-СЕВЕРНО ОТ ХАРКОВ И КИЕВ!...
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама нали контрата беше да се изгонят руснаците ,кви са тия малко успехи на руската сега
81
4
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Чакаме холандските ф16 с пропука и фюзелажи да обърнат войната. Дано успеят да излетят, преди да се разпаднат от старост. Те тия неща ги писаха на Запад. Самолетите са а ортизира и и има риск са и да се разрушат във въздуха, без чужда намеса.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не мога да я разбера Нелчето. Когато се налага да пише за напрелък на руските войски, сякаш едър гердан й вадят от д-то. Какво толкова, давай, хич не е зле!
79
2
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Бахмут бе превзет от Вагнер, после се изтегли. Украинците тръгнаха да обкръжават по фланговете и обкръжават от май месец миналата година. Тактически се изтеглиха от Бахмут и още такткчески си стоят там.
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но Буданов е дилетант. Не е чел нищо повече от прпаганда в укро-академията.
77
0
 
11
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
По рано бившият заместник-министър на Украйна Георги Тука също заяви, че Зеленски ще замени Залужни с Буданов. В същото време, според него, подобно пренареждане ще доведе Украйна до катастрофа.
76
9
 
2
 
! Отговори
)) преди 3 месеца
Там ще си останат бурятете , в донбаските степи...
75
0
 
5
 
! Отговори
АсегаДе преди 3 месеца
главнокомандващият войските на украинската армия Олександър Сирски... А Залужни какъв се явява в укро армията... Или го няма вече...
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денацифицирай!!!
73
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Почна се това е началото на края за Украйна!
72
1
 
12
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Равнището на безработица в Русия достигна исторически минимум от 2,9%. А според доклад на Международната организация на труда Русия, Мексико и Китай са единствените страни в света, в които реалните заплати са се увеличили в края на миналата година.
71
0
 
5
 
! Отговори
73 Дрогираното преди 3 месеца
чети ако можеш - написа главнокомандващият войските на украинската армия Олександър Сирски в своя канал в "Телеграм".
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имам вече украинци едни ги избиха като мухи ,а другата полувина избягаха от мобилизация по ЕС у България
69
20
 
8
 
! Отговори
АТАКИТЕ СА.. преди 3 месеца
РУСКИ МОКРИ СЪНИЩА!!!ПОЧТИ НЯМА ДВИЖЕНИЕ НА ЛИНИЯТА НА ФРОНТА!!!
68
22
 
10
 
! Отговори
хо хо хо преди 3 месеца
Нали великата руска армия нямаше спирачка? Големи напъни за едно село....
67
7
 
20
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
Че нали храбрите укри го бяха обкръжили Бахмут, даже няколко пъти го бяха обкръжили? Какви са сега тези руски атаки около града? Всъщност Около Бахмут от поне 2 месеца няма украинци. Те са на около 10 км. по-назапад:)
66
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По официални данни 600 000 почитатели на Бандера са се преселили при вожда си.