Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия

С тях биват атакувани руските сили, пише в. "Файненшъл таймс"
29 юли 2023 08:18, Елка Василева
195
Украйна използва севернокорейски ракети, вероятно завзети от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украински военнослужещи са видени да използват севернокорейски ракети, които според тях са били завзети от "приятелска" на КНДР държава, преди да бъдат изпратени в Украйна, пише в днешния си брой в. "Файненшъл таймс".

Според украинското министерство на отбраната оръжията вероятно са били завзети от руснаците, допълва вестникът.

Още по темата
САЩ обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжия на Русия, включително предполагаеми доставки по море, без да посочат доказателства, а севернокорейски оръжия не се виждат често на бойните полета в Украйна.

Северна Корея и Русия отричат да са сключвали сделки за оръжия.

Но украински войски, използващи съветските реактивни системи за залпов огън "Град" в близост до разрушения източен град Бахмут, място на продължителни жестоки сражения, са показали севернокорейските оръжия, пише британският вестник.

"Файненшъл таймс" припомня, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу направи необичайна визита в Пхенян тази седмица по случай 70-годишнината от края на Корейската война, което бе първото посещение на най-високопоставения руски официален представител на отбраната след разпадането през 1991 г. на бившия Съветски съюз.

Според Ройтерс по време на посещението си Шойгу е бил сниман да разглежда забранени севернокорейски балистични ракети заедно с лидера Ким Чен Ун на военно изложение в Пхенян - знак за задълбочаване на връзките между двете страни в момент, когато всяка от тях се изправя срещу САЩ.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 128 И кой пък му е шеф,че не е ясно.Абе вие що си мислите,че някой се интересува от Русия,а не от България.Няма такава уркопитешка простотия дето я набутвате тук .Видиш ли щом не те интересува Украйната им значи подкрепяш Русия.Ами никой не е длъжен да се занимава с Украйна и украинската простотя тя си е само тяхна.Искаха война да си я водят,а не да извъртат,че видиш ли те уркопитеците си стояха кротко и Русия ги нападна.
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България само дава нищо не получава освен обещания. Самолетите къде са. Не чакам отговор защото ги няма и няма и да ги има. Като дойдат и стигнат в нашата армия ела и ми се обади ще се извиня но надали.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Русия опука леонар буклуците на НАТО и Украйна ги ползва че са добри и няма други.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уркопитеците си вярват ,че видиш ли руснаците взимали ракети от С.Кореа ,а Ю.Корея не иска нейните боеприпаси да се дават на Украйната,щото руснаците ще почнат да въоръжават С.Кореа.Това обаче уркопитек не може да го схване.
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 123 Ми, щом и ти ще я плащаш, пиши на шефа ти да си изтегли войските от Украйна, за да не "плащаш". Или не става?
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христо, за Урсулата си вече прав. Ще добавя и Меркел. Жените нито една цивилизация не създали и не са опазили. Те само са разрушавали всичко, до което са се докоснали.
122
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Христо Христов Дарили сме далеч повече, но не на "Киро", да не забравяме, че "Киро" го доведе шефа ви Румен Радев, тъй че рИвеш на собствения си одър. Дарили сме десетки хиляди и изпращаме хуманитарна помощ с камиони. За да има за украинците да мачкат руския агресор. И още много ще пращаме :) Такива като теб само ни мотивират за това.
121
13
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЕС СИ ОСИГУРИ ЕВТИН ГАЗ И ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО ЕВТИН! ВЕЧЕ ЦЕНАТА Е НА ТОЛКОВА НА КОЛКОТО Е БИЛА ПРЕЗ 2018-ТА ГОДИНА КАТО ЦЕНАТА Е ПАДНАЛА 3 ПЪТИ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА! ТРЯБВА ДА СЕ МЛАТИ ПО-ЗДРАВО ПО ПУТИНУ И ДА СЕ ДАВА ПОВЕЧЕ НА УКРАЙНА И ТАКА ЕС ЩЕ ПРОСПЕРИРА И ТО МНОГО С ЕВТИН И СУПЕР ЕВТИН ГАЗ А ОНОВА ЩЕ ПРОДАВА, ЧЕ Е НА УМИРАЧКА ФИНАНСОВА ВЕЧЕ
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 Ами то няма и нужда лева си е евро и то от много ги години
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорросоидите много елементарни финансово. Инфлацията всички я плащат. Украйна ще завлече финансово цяла Европа и може би това е целта. То си мисли че ако има евра вече е голяма работа. Това е измамно. От позицията на 60+ ви го казвам. Не си давайте лева и не влизайте в еврозоната българи.
118
6
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Единствената ракета от всичките ДВЕ които Северна Корея притежава е дадена като подарък на Русия и изоставена на бойното поле от руснаците като крива и безполезна е била намерена от скитащи украински клощари и конфискувана от Армията на Окрайна преди да бъде предадена на вторични суровини . Последвало е успешно изстрелване на севернокорейската ракета която е уцелила и разрушила стратегически обект в Одеса... Русия е направила поръчка за още такива ракети за да изостави и тях на бойното поле...
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново пропагандна статия изсмукана(преведена) от пръстите. Оригинално информацията е, че украинците използват такива ракети, които са им предадени от "приятелска страна" и са конфискувани от кораб. Предполага се, че са били доставка за Йемен. Няма дума да са завзети от руски складове.
116
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Най-качественото в немската армия са униформите за бременни танкистки, които Урсулата поръча. ПП. Не знам дали са немски или виетнамски например.
115
3
 
8
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Русия се бие с оръжията на половината Свят .....явно укрите имат бая зор щом сакън някой да не помогне с боеприпаси на Русия че ...до там :)
114
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ЕС ще плаща разходите на украйна. У нас СТЕ 90% про'с'таците дето искате да плащате. Факт.
113
8
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
2-РИЯ МАНДАТ НА БАЙДЪН ЩЕ СМЪКНЕ РЕЖИМА НА КИМОВЕТЕ КОИТО РЕАЛНО СА ОСТАНАЛИ САМО 2 БРОЯ! КИМ ЙО ЧАПГ УБИЙЦАТА НА БРАТ СИ ПЪРВОРОДНИЯ СИН НА КИМ ЧЕН ИР И ФАЛШИВИЯ КИМ ЧЕН УНГРУХ
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това оръжие да Украйна от България без пари ли се изпрати? Хайде сега си прави сметката ти. Бъди малко англосакси банкер бе! Поне в това отношение са перфектни. Стани като поробителите, а не като поробените!
111
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 105 "Защо нас ни набутват там !?!..." - защото про'с'таците дето искате евро СТЕ 90%. Затова.
110
5
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КИМОВЕТЕ СА ТОЛКОВА ДО-ЛНИ , ЧЕ И НА УКРАЙНА МОЖЕ ДА ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ! КИМОВЕТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ НЯМА ДА ДАДАТ УБЕЖИЩЕ НА ПУТИНАРА КОГАТО ГЪВНАГНЕР ГО БЯХА ПОДГОНИЛИ И КАЗАХА, ЧЕ ТЕ ПОДКРЕПЯТ ФЕДЕРАЦИЯТА А НЕ ТОЧНО ПУТИНУ
109
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 101 "С удоволствие ще плащаме..." - колкото дарихте по 1000лв. когато Киро ви призова. Аман от европеидни про'с'таци!