Полша предаде първите изтребители МиГ-29 на Украйна

Словакия също обеща на Украйна 13 изтребителя Миг-29
3 апр 2023 15:16, Елка Василева
76
Полша предаде първите изтребители МиГ-29 на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна получи първите изтребители МиГ-29 от Полша, съобщи пред радио Ер Ем Еф заместник-външният министър Марчин Пшидач, предаде ДПА.

Още по темата
В средата на миналия месец полският президент Андрей Дуда обяви, че Варшава ще изпрати напълно функциониращи изтребители МиГ-29, като междувременно ще бъдат ремонтирани и подготвени още от самолети, които по-късно ще бъдат доставени на Киев.

Словакия също обеща на Украйна 13 изтребителя Миг-29, но само няколко от тях са в оперативна готовност.

Киев многократно отправи искания за още модерни западни изтребители, като американските F-16, но засега желанието на украинските власти остава неудовлетворено.

(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ние ги държим тия кочини
58
1
 
2
 
! Отговори
Кера преди 1 година
Мдааа, новият сателит са САЩ в района. Всеки, който се намесва в това меле, рано или късно ще получи своя кървав урок.
57
0
 
2
 
! Отговори
очаквайте скоро преди 1 година
тези самолети да се появят в трети страни продадени от олигарсите.
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ нали имат най-модерните самолети защо не дават на Украйна, а навиват европейците да си дават самолетите. После Полша ще се отбранява с хартиени самолети, както и ние.
55
0
 
0
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Полша дала самолети на Украйна, ама човек ако чете русофилските коментари ще си помисли, че с ръжен са ви бръкнали отзаде. Какво стана с тикток армията на чеченеца, нещо не се е показвал скоро?
54
0
 
0
 
! Отговори
герги преди 1 година
До Космонавт Ами има по голямо земеделие от Укрите от преди войната .... все пак и преди войната беше най големия износител
53
0
 
0
 
! Отговори
герги преди 1 година
Ми Космонавте да земат да я напънат малко таз икономика, току виж до 10 годин видим някой самальот
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт. Украйна е на страната на истината?! А какво ли мислят по този въпрос избитите в Донбас и Одеса? Или шофьорът, чийто камион взривиха на Кримския мост? Човекът си нямаше понятие какво вози, а с този камион изхранваше и семейството си. Но за Истината и за високите цели това са дреболии. Нали? Украйна няма да победи!
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт.А що си мислиш,че САЩ.имат капацитет да произвеждат оръжия и боеприпаси.Нямат и излишни пари даже затова се опитват да набутат и други държави,ама с такива самолети не става и с техните Ф-16 не става.САЩ нямат оръжия,които да противопоставят на Русия,а и не им се харчат пари вече.
50
6
 
3
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Евала на поляците! Направиха Германия за смях, изграждат огромна армия и военна структура, най-близкият съюзник на Америка в Европа след Великобритания! А оня шмухляк *** Крадев още не знае къде се намира, д..ба и националният предател! Как няма един безработен снайперист да ни отърве?!
49
20
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Ще ви кажа защо Русия не може да победи в тази война, ще ви кажа как разбрах. Сървърите за интернет дейнността ми са в Киев, работя само с хора от САЩ, Англия, Германия, Франция, Нова Зеландия, Канада и тнт. Изобщо не ви е ясно колко имейла получавам с предложения да ми изпращат пари (най вече от САЩ). Ясно ли ви е какво следва? Много лесно може да се даде кауза на всички тези народи. Лесно е, защото Украйна е на страната на истината.
48
9
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 53 Изглежда си наясно с капацитета на САЩ? Какъв е проблема, че русофилския ти мозък не може да приеме, че някъде съществува истинска индустрия. Ненормалниците от Кремъл нямат право на нито една грешка, защото ще видят какво се нарича як побой, не им трябва САЩ да се захващат с тях и да инсталират кауза в американците, защото от Русия ще останне спомен, ако не забранят да се произнася името Русия. САЩ никога не са изпъвали икономиката си на макс за водене на война.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Космонавт.Кой работи бе ти мерил ли си си температурата.От къде толкова класифициран персонал.Май мечтите ти уропитешки нямат карай.А и това,което сега се произвежда не е за Украйна и няма и да бъде.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 Космонавт.На теб пак звездите ти говорят.
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до до 9 По големи глепости не бях чел от много време.. Финландия благодарение на евтините руски ресурси била станала развита икономика. Защо България не стана развита икономика въпреки 80 годишното крепене в памук на крехките руски топки?
44
3
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Случаен Това ли е целта, да не им остане земеделие, въглищата в Донбас и стоманата в Мариупол? :)) Аз си мислих, че става въпрос за някакви нацисти.
43
2
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
До Коса монавт А кой е казал , че ще им остане земеделие ?
42
11
 
23
 
! Отговори
A преди 1 година
Поляците плачат за много бой, те са наглеци като Украинците, търсят си го.
41
24
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
САЩ имат три хиляди военни завода, и още три хиляди под земята. Никой не дава статистика за подземните - колко от тях са секретни, колко са работещите и какво се произвежда там. Lockheed Martin имат на склад около 800 HIMARS-а, които ще поемат към Украйна в определена фаза на войната. Украйна може да заплати всякаква военна помощ само за няколко години и то само от селскостопанската си реколта. Какво има Русия освен пияндурници и мародери?
40
5
 
13
 
! Отговори
Аха преди 1 година
А урките кога ще ги прдадат на вторични суровини? Щото нещо бързо дават фира