Кремъл: Доставените на Киев МиГ-29 ще подлежат на унищожение

Те нямало да могат да повлияят на хода на конфликта
17 мар 2023 15:08, Елка Василева
119
Кремъл: Доставените на Киев МиГ-29 ще подлежат на унищожение
Снимка: архив, БГНЕС

Всичката доставена от Полша на Киев техника ще подлежи на унищожение в хода на специалната военна операция на Русия в Украйна, обяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той коментира решението на Варшава да достави на украинската армия изтребители МиГ-29, предаде ТАСС.

Още по темата
Песков подчерта, че доставките на полски и словашки изтребители на Украйна не са в състояние да променят хода на конфликта и не могат да повлияят на изхода от специалната военна операция.

Решението на Варшава да достави МиГ-29 е още един пример как редица страни членки на Северноатлантическия алианс, включително Полша, "повишават нивото на непосредственото си въвличане в конфликта", отбеляза той.

Намерението на Словакия и Полша да доставят на Украйна изтребители МиГ-29 напомнят на опити за утилизация на стара, ненужна техника, добави говорителят на Кремъл.

"Имам такова усещане, че тези страни по този начин се занимават с утилизация на стара, ненужна техника", каза Песков.

(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Българин 111. Дали пък да са аналогови не е предимство. Зависи от гледната точка.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: Само дето полските Миг-29 са по-добри от руските. Те закупиха ескадрилата на ГДР/ФРГ, цифрвовицирана от Израел... Отговор: Не е вярно те са 9-12 вариянт с по малко гориво, а най важното е че нямат възможност да носят ракети от типа Р-77 или AMRAAM за разлика от руските самолети.. Единственния плюс от новата електроника е че имат може би по "модерен вид" , че са няколко стотин килограма по леки ако имаха съвременни антени вероятно новите компютри биха дали по голямо тяхно бързодействие
107
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Само дето полските Миг-29 са по-добри от руските. Те закупиха ескадрилата на ГДР/ФРГ, цифрвовицирана от Израел, докато руските са още аналогови.
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре руското мин. на отбраната ще докладва, че са унищожили 142 МиГ-29 самолета, и ще приложат снимки от някоя война преди 20-30 години.
105
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците щели да правят най-силната армия в Европа. Много са глупави.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123- Ами да докарат още една система хамарска и да си вземат всичките. Или даже, да докарат две системи и Москва да взимат :)
103
15
 
18
 
! Отговори
АНТИФА преди 1 година
Украинските нацисти ще бъдат разбити!
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По отношение на източно европейските страни искам да кажа че става въпрос за военна техника а не за земеделска и за муниции и боеприпаси , а не за плод зеленчук да ге...
101
9
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До ТОКУ ЩО Нещо не си в Час. След като за пореден път Европейския парламент направи поредната мръсотийка на РФ - Путин денонсира тридесет и няколко договора.(А не си в час защото ЕС покриха медийно случая - ЦЕНЗУРА) В момента РФ няма никаква Юрисдикция в ЕС както и ЕС няма никаква Юрисдикция в РФ. С други думи това е поредното действие от страна на европейците което само мести въздуха...
100
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 97 - за JDAM си прав и не защото МиГ-29 са модернизирани по НАТО образец JDAM е направена да се носи от всичко от Турбовитлов тренер Пилатес, през транспортни самолети до Ф-22 - стига да може да я вдигне на 7-9-11000м височина и да я пусне в еди коя си зона. За това сега правят вариант с ускорител от Химарс. А ракети Въздух въздух МиГ-29 носи 2 бр с обсег максимум 80км(но тогава не може бомби да носи)... и 4 ракети с обсег 20-40км Р-73 клас Сайдундер ич глава за самонасочване
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До току що ами тичай и го арестувай ей там е Москва.
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да така е усещането на говорителя че тези страни така унищожават стара ненужна военна техника е правилно. Само че от тяхна страна това е доста цинично понеже е на гърба на воюващите страни.
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 97 Да не би Украйна да е нямала самолети или така си дрънкаш като празна тенджера.
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 97 Ами има с какво да ги свалят,с това дето свалиха 250 други преди това.
95
3
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#97Потърпи малко и ще узнаеш с какво ще свалят руснаците Миговете на поляците ;)
94
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям страх лъха от думите на Песков. Говори по начин по по който да си дава кураж на себе си, на кликата на Путин и на верюущите във фейк могъществото на Москва. Само че товарищ Песков пропуска да каже че тези самолети са оборудвани по натовски стандарт и могат да изстрелват ракети JDAM от разстояние 80 километра и ракети въздух въздух от разстояние 180 километра от целта. Не знам таварищ Песков с какво ще ги сваля тия самолети та толкова се издува като пуяк.
93
13
 
10
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Полска Руска Республика, Словашка Руска Республика! Това ги чака, Русия помни!
92
7
 
11
 
! Отговори
Когато боядисаш преди 1 година
Тихи океан,тогава ще победиш Русия!?
91
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смерт рашиских захватчиков. Смерт русише швайне.
90
10
 
3
 
! Отговори
@@@@@@ преди 1 година
Залаханеро почва . Кога ще бъде думнат първия доставен самальо. Преди или след доставката на леопардите . Аз казвам , че докато първия леопард имащ снаряди стъпи в украйна , тези самальти ще са при покойния дрон за 30 милиона долараса уееееп маннн