Най-малко трима убити при ракетна атака в украинския град Днипро

Ударени са индустриална зона и намираща се наблизо оживена улица
16 юли 2022 09:19, Елка Василева
64
Най-малко трима убити при ракетна атака в украинския град Днипро
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени при ракетна атака снощи по украинския град Днипро. Според управителя на Днепропетровска област Валентин Резниченко ракетите са ударили индустриална зона и намираща се наблизо оживена улица. Положителни сигнали за очакваното споразумение за износа на украинско зърно през Черно море пристигат и от Москва, и от Киев, предаде БНР.

Още по темата
Кадри в социалните мрежи показват гъст черен дим, който се издига от сгради и горящи коли след удара в Днипро.

По-рано руското министерство на отбраната заяви, че ударът с крилати ракети срещу украинския град Виница в четвъртък е бил насочен срещу сграда, в която служители от въоръжените сили на Украйна са се срещали с чуждестранни доставчици на оръжия. Украйна отрече да е била ударена военна цел и заяви, че при атаката е ударен културен център, използван от пенсионирани ветерани.

В своето видео обръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 4-ма души все още се издирват след нападението във Виница. „Общо 200 души са потърсили помощ след атаката. За съжаление, четирима са в тежко състояние. На терен се прави всичко възможно, за да бъдат намерени четиримата изчезнали“, каза Зеленски.

Украинските ракетни удари са унищожили повече от 30 руски военни логистични центъра през последните седмици и значително са намалили атакуващия потенциал на Русия, каза говорител на министерството на отбраната на Украйна. Украинският министър на отбраната съобщи вчера, че първите системи за залпов огън M270 са пристигнали в Украйна, без да уточнява страната, която ги е предоставила.

Споразумението за износ на украинско зърно няма да доведе до подновяване на преговорите между Русия и Украйна, каза руският депутат Леонид Слуцки. Високопоставен източник от Киев потвърди, че Украйна се стреми да завърши в близките дни преговорите по споразумението с Русия, Турция и Обединените нации за установяване на безопасен коридор в Черно море за превоз на зърнени култури от Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи си признаха с половин уста за "цивилните" жертви във Виница. Клуб с пенсионирани ветерани. Ами те 90% от търговците на оръжие и 100% от "инструкторите% са пенсионирани ветерани, какви други да са.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй, тия много културни центрове и пенсионерски клубове има ли тия укри, бе! Културата си личи отдалече. Където удариш, все културен център, театър, кино, опера...
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички фенове на Путин трябва да бъдат съдени за съпричастност към режима му. Всички до един! Земните съдилища не могат да ги обхванат, но иде часът на СТРАШНИЯТ СЪД!!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, че са ударили един от най-легендарните съветски заводи, но няма как. Така изглежда декомунизацията :D
6
6
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ ПРИЗНА ПРЕДИ ДЕСЕТ ДНИ ЗА ,, НАЙ МАЛКО 200 УБИТИ И 500- 800 РАНЕНИ " УКРАИНЦИ СРЕДНО НА ДЕН !!! ПРИ ТАЗИ И ДРУГИ РАКЕТНИ УДАРИ ,СЪЩИЯ ДЕН БЯХА УБИТИ ПОВЕЧЕ ОТ 1000 И БЕЗБРОЙ РАНЕНИ !!! МАТЕМАТИЦИТЕ ДА ИЗЧИСЛЯТ - ИМА ЛИ УКРАЙНА ОЩЕ ВОЙСКА , ЗАЩОТО ЗЕЛЕНОТО НАРЕДИ ЖЕНИ И ИНВАЛИДИ ДА СЕ ПРИЕМАТ КАТО ВОЙНИЦИ !!! ,, НАТО ЩЕ ВОЮВА ДО ПОСЛЕДНИЯ ИНВАЛИД В УКРАЙНА !!!
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така градът е Днипро, а областта е Днепропетровска? Не трябва ли да е Днипровска? Или украинците са забравили да прекръстят областта?
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ехааа, друго си е да сринеш Длезден, а Хирошима и Нагазаки... София и Белград, това е политически корекнтно, не са живели и не живеят ЧОВЕЦИ
3
15
 
32
 
! Отговори
Хора преди 2 години
Стига с тази Украйна, всички страдаме заради фашиският режим в Киев,колкото по скоро Русия ги ликвидира толкова по добре за всички.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че то тука на ден по толкова са от катастрофи !
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това колко % са?