Най-малко трима убити при ракетна атака в украинския град Днипро

Ударени са индустриална зона и намираща се наблизо оживена улица
16 юли 2022 09:19, Елка Василева
64
Най-малко трима убити при ракетна атака в украинския град Днипро
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко трима души са били убити, а 15 са ранени при ракетна атака снощи по украинския град Днипро. Според управителя на Днепропетровска област Валентин Резниченко ракетите са ударили индустриална зона и намираща се наблизо оживена улица. Положителни сигнали за очакваното споразумение за износа на украинско зърно през Черно море пристигат и от Москва, и от Киев, предаде БНР.

Още по темата
Кадри в социалните мрежи показват гъст черен дим, който се издига от сгради и горящи коли след удара в Днипро.

По-рано руското министерство на отбраната заяви, че ударът с крилати ракети срещу украинския град Виница в четвъртък е бил насочен срещу сграда, в която служители от въоръжените сили на Украйна са се срещали с чуждестранни доставчици на оръжия. Украйна отрече да е била ударена военна цел и заяви, че при атаката е ударен културен център, използван от пенсионирани ветерани.

В своето видео обръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че 4-ма души все още се издирват след нападението във Виница. „Общо 200 души са потърсили помощ след атаката. За съжаление, четирима са в тежко състояние. На терен се прави всичко възможно, за да бъдат намерени четиримата изчезнали“, каза Зеленски.

Украинските ракетни удари са унищожили повече от 30 руски военни логистични центъра през последните седмици и значително са намалили атакуващия потенциал на Русия, каза говорител на министерството на отбраната на Украйна. Украинският министър на отбраната съобщи вчера, че първите системи за залпов огън M270 са пристигнали в Украйна, без да уточнява страната, която ги е предоставила.

Споразумението за износ на украинско зърно няма да доведе до подновяване на преговорите между Русия и Украйна, каза руският депутат Леонид Слуцки. Високопоставен източник от Киев потвърди, че Украйна се стреми да завърши в близките дни преговорите по споразумението с Русия, Турция и Обединените нации за установяване на безопасен коридор в Черно море за превоз на зърнени култури от Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофиите всеки ден съветват Украйна да се педаде! Това са безхарактерни, дащни същества! Ако бяха жени, щяха да са постоянно с разтворени кpaйнuци! А сега са в поза като буквата Г
29
0
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Теорията ви е вярна.Практиката обаче показва,че е валидно правото на по-силния и така е от както има държавни формирования.Историята за събитията се пише от победителя ,а в политиката морал няма.
28
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми какво търсят фашагите в този дом на ветерани?>>>>>Вие тъпии ли сте или сте увредени по рождение? Украинците са си у дома. Както искате ги наричайте, това не дава право на руснаците да ги убиват. Въобще Русия няма работа в Украйна, не разбрахте ли, че хората се защитават и не искат Русия да им носи мир.
27
10
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
А в Донецк колко мирни граждани и деца всеки ден загиват от обстрелите на укронацистите, а де??? С американски гаубици и с френски. И да е само там, укронацистите обстрелват денонощно Горловка, Макеевка, Ясиноватия. Що веднъж не напишете??? А във Виница ребятките изтрепаха чужди инструктори, обучаващи укронацистите да боравят с тяхното оръжие, събрали се на съвещание. Z!!!
26
11
 
8
 
! Отговори
ХАЙМАРС ДЖАВЕЛИН преди 2 години
БАЙРАКТАР ХАЙМАРС ДЖАВЕЛИН БАЙРАКТАР ХАЙМАРС ДЖАВЕЛИН БАЙРАКТАР ХАЙМАРС ДЖАВЕЛИН БАЙРАКТАР ХАЙМАРС ДЖАВЕЛИН БАЙРАКТАР
25
18
 
13
 
! Отговори
Пфу преди 2 години
Тези мръсни руснаци, докога ще тормозят света с техните имагинерни утопии за световна власт! И без това освен полезни изкопаеми, друго нямат. *** человечешкая.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми какво търсят фашагите в този дом на ветерани? Ветераните са воювали срещу фашистите втората с война. И най- важният въпрос: Защо веднага след този удар срещу циувилна цел американците спешно си изтехлиха абсьолютно всички инструктори и съветници от украинска територия? Тия не им стига акъла една дезинформация като хората да съчинят вече. И се чудят защо вече никой не им вярва.
23
7
 
8
 
! Отговори
калибровчик преди 2 години
Добруя украонец е калибрирания украинец
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е този град Днипро насред Днепропетровска област? Не го бях чувал, сигурно е нещо като Лентица.
21
14
 
17
 
! Отговори
слава Украине преди 2 години
САЩ дава на украиците цели и те трепят успешно руските фашисти, но трябва още много да бъдат ликвидирани
20
16
 
17
 
! Отговори
ХИМАРС в дупето преди 2 години
За всеки загинал украинец ще се ликвидират по 100 пияндурника от Рашката федерация
19
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофилите са най-долното стъпало на еволюцията
18
13
 
15
 
! Отговори
СБУ преди 2 години
Тука има няколко русофила които се радват на убитите деца, но ще ги намерим и ще им видим сметката
17
1
 
11
 
! Отговори
Ниско летящ преди 2 години
Я дайте една статистика с убитите на пътя в бг, само за сравнение.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индустриална зона, ама в нея има много оживена улица. Аз малко лъжа, ама не казвам истината. Хахаха. Укритата в целия им блясък. Колкото повече укрита гътнат - толкова по-добре за нас после.
15
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, КУЛТУРНИ ЦЕНТРОВЕ ИЛИ ВОЙНИЦИ СА БИЛИ ТАМ. НИКОЙ НЕ Е АТАКУВАЛ РУСИЯ И НИЩО НЕ И ДАВА ПРАВО ДА НАПАДА СУ ВЕ РЕН НА ДЪРЖАВА. НИКОЙ И НИЩО.
14
24
 
23
 
! Отговори
убийруснакспасидете преди 2 години
Трябва да почнат да валят ракети по Кремъл вече, колкото повече толкова по-добре
13
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно почват да омръзват тези новини
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как, във всяка индустриална зона,особенно в такава в която има завод за зенитни ракети има булевард с молове,кафета, 5 звездни ресторанти, кина, театри и минимум 2 опери. Защо приказвате глупости не мога да разбера?
11
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната дивашка терористична проява на руснаците!