75 души с тежка инфекция, яли от сандвичите на McDonald's

Дете и възрастен са развили хемолитично-уремичен синдром
27 окт 2024 07:36, Александър Попов
29
75 души с тежка инфекция, яли от сандвичите на McDonald's
Снимка: БГНЕС/ЕРА

75 болни в резултат на тежка инфекция с E. Coli в McDonald's в САЩ

Властите съобщиха, че тежката епидемия от E. Coli, свързана с бургерите Quarter Pounder на McDonald's, се е разраснала до 75 регистрирани случая, главно в западната част на САЩ.

Броят на хоспитализациите е нараснал до 22, въпреки че не са докладвани допълнителни смъртни случаи, освен този на възрастен пациент в Колорадо, според Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Едно дете и един възрастен са развили хемолитично-уремичен синдром - сериозно състояние, което уврежда кръвоносните съдове в бъбреците.

Разследващите все още не са потвърдили конкретна съставка като източник на замърсяването, въпреки че преценяват дали произходът може да е от нарязан лук или телешки кюфтета.

Докато тече разследването, компанията Taylor Farms, която доставя нарязания лук на засегнатите места, доброволно изтегли своя жълт лук.

Ресторантите на McDonald's в 13-те засегнати щата временно са изтеглили Quarter Pounders от менютата си, въпреки че други продукти, включително други бургери с говеждо месо, остават на разположение.

Адвокатските кантори Ron Simon & Associates и Meyers & Flowers са подали искове от името на двама отделни потребители от Колорадо и Небраска, които са се разболели след консумация на бургерите.

Всеки от тях претендира за минимум 50 000 долара обезщетение, а адвокат Рон Саймън заяви пред АФП, че планира да представлява общо 25 пострадали.

CDC съветва тези, които са консумирали Quarter Pounder и са развили симптоми на отравяне с E. coli - като диария, кървава диария, температура над 38,9°C и повръщане - да потърсят медицинска помощ.

В изявление от вторник McDonald's заяви, че е предприел „бързи и решителни действия“ и че безопасността на храните е негов „основен приоритет“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: McDonaldsзаразени сандвичи
Още от САЩ
Как политиката на Макдоналдс стана глобална?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
А знаете ли коя е скритата тайна на Макдоналдс -че ядете и човешко месо!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Масово натравяне не е епидемия. Какво образование имат теи, които пускат материала?
26
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
Така е като наемат неквалифициран персонал като Доналд Тръмп.
25
0
 
4
 
! Отговори
Роза преди 3 часа
Никога не ям храни на МакДоналдс-хем са безбожно скъпи,хем са вредни!Преди три години си купих кафе от тях и това беше!
24
2
 
2
 
! Отговори
98765432 преди 4 часа
Тръмп ги е натровил нали ? Ехааа каква демокрация ! Какъв свободен пазар ! Прави са били комунистите кога ни казваха какво е капитализъм ! Сега го разбираме , ама късно !
23
0
 
1
 
! Отговори
Akex преди 4 часа
Сън Фуудс не са такива хора :) *** са.
22
3
 
2
 
! Отговори
Браво преди 5 часа
Не ям никога в макдоналдс ама щом спонсорират бомбандиране на джихадисти може и да мина после за един сладолед.
21
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 часа
Това стана, след като Тръмп пържи картофи там.
20
0
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 5 часа
Тука сме свикнали с цялата рода на баа' ешерихия, година няма водата (и морската, и чешмяната) по черноморието да не е културно обогатена от някоя брат'чедка на баа'та, со все последствията... Направо се приема за нещо нормално :).
19
2
 
7
 
! Отговори
poto преди 5 часа
ненаситен кравар,въпреки големите си печалби е готов да трови хората само и само да му влезнат повече и повече мангизи,този марк доналс е като био лаболатори
18
5
 
4
 
! Отговори
До Български кравар преди 6 часа
Ако не беше МскДоналдс , българите щяха да бъдат здрави и стройни и нямаше да имат най-нисък праг на смъртност.
17
5
 
3
 
! Отговори
Български кравар преди 6 часа
Обожавам макдоналдс. Да отида и да си взема две порции пържени картофи с един литър кока кола.... Но после се чудя що кантарът ми у нас вечно е счупен.
16
5
 
11
 
! Отговори
Хора преди 6 часа
Спрете да ядете и пиете тази отрова,дане говорим че макдоналдс са спонсори на израелската армия, убила хиляди в Газа и Ливан. .
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
до 14 Смооотаняк краварски, ям само домашни кюфтета собствено производство. Други въпроси, краварски нещааастник жааалък?
14
7
 
4
 
! Отговори
@9 преди 6 часа
А кЙофтета мааш ли отдолу от алуминевия павильон дето опушва 5 квартала , пържен олио по-старо от месечния цикъл на жена ти и гарнитура зеле дето лелята ти го е слагала с мръсните си ръце , а отсмотан тарикат ? :D
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
до 19, Тръмп ги натровил?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
в Макдоналдс правят много хубави картофки, вредни ама вкусни, още чийзтост и плодов пай, затова влизах от време на време, когато пътувах, но вече не
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Малко са се н.адрискали ше им мине :)))
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Едва ли е случайност точно след посещението на Тръмп това да стане.Има ли някой,който се съмнява,че това е отмъщението на демоНкратите,извадено от лабораториите?
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Има ли смооотаняци в този сайт които още си купуват американските пoмии на макдоналдс? Има лиии? Аз един път съм влизал в макдоналдс 1999-та година и то от любопитство да видя какво сервират. Нищо не си взех, но аверите с мен като невидели заръфаха онези подметки с телешко бургерите.