Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати

Избирателите смятат Камала за победител в дебатите
13 сеп 2024 06:55, Александър Попов
123
Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис води пред републиканеца Доналд Тръмп с 47% срещу 42% в надпреварата за спечелването на президентските избори на 5 ноември и е увеличила преднината си след дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп, според приключило днес проучване на Ройтерс/Ипсос. Избирателите също така като цяло смятат, че Харис е спечелила дебата, посочва Ройтерс.

По информация от продължилото два дни проучване Харис води с пет процентни пункта сред регистрираните гласоподаватели, в сравнение с преднината ѝ от четири процентни пункта от проучване на Ройтерс/Ипсос от 21-28 август.

От гласоподавателите, които казват, че са чули поне нещо за дебата във вторник, 53% казват, че Харис е спечелила, а 24% казват, че Тръмп е спечелил. Петдесет и два процента от респондентите казват, че Тръмп не се е справил добре и не е изглеждал целеустремен, а 21% са казали това за Харис.

Още по темата
Петдесет и девет годишната Харис постави 78-годишния Тръмп в отбранителна позиция по време на оспорвания президентски дебат с поредица от атаки срещу неговата годност за президентския пост и множеството му правни проблеми, посочва Ройтерс.

В запитването са участвали 1690 пълнолетни американци от цялата страна, включително 1405 регистрирани гласоподаватели. При регистрираните гласоподаватели допустимата грешка е около три процентни пункта.

Въпреки че националните социологически проучвания, включително проучванията на Ройтерс/Ипсос, дават важна представа за гледната точка на електората, резултатите по щати в Избирателната колегия на САЩ определят крайния победител и само няколко щата, в които изборите ще бъдат оспорвани, вероятно ще бъдат решаващи за това кой от двамата кандидати ще стане президент, отбелязва Ройтерс.

Тръмп отсече: Без повече дебати

Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в друг президентски дебат с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис преди изборите на 5 ноември, след като няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от Демократическата партия е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица.

В социалната си мрежа "Трут соушъл" Тръмп написа: "НЯМА ДА ИМА ТРЕТИ ДЕБАТ!"

Тръмп участва в дебат с президента на САЩ Джо Байдън през юни преди дебата му с Харис на 10 септември. Въпреки че оцени високо представянето си в дебата с Харис, шестима донори републиканци и трима съветници на Тръмп, които говориха пред Ройтерс по-рано тази седмица, заявиха, че според тях кандидатката на демократите е спечелила, защото Тръмп не е успял да се придържа към посланието си.

Дебатът привлече 67,1 млн. телевизионни зрители по данни на компанията за маркетингови проучвания "Нилсън".

Харис иска нов дебат

Вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис заяви пред свои поддръжници на митинг в щата Северна Каролина, че според нея двамата с бившия президент и кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп дължат още един президентски дебат на американските избиратели, предаде Ройтерс.

Двамата кандидати участваха в дебат във Филаделфия на 10 септември, който премина в ожесточен спор за икономиката, имиграцията, абортите, националната сигурност и други теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от САЩ
Няма да има реванш на дебата Харис-Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
2
 
! Отговори
Модерен преди 6 дни
Путин ако и падне на тая Харис само веднъж,ще му резне бузките на момента.Много му се е меракландисала напоследък.
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На путин ми харесва харис.
37
2
 
14
 
! Отговори
ГОВОРИ СЕ ЧЕ преди 6 дни
Любимия филм на Путин бил планетата на мaймунuте
36
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Все по гнусна ,лъжлива и жалка става либерастката джендърясала и чафутясала пропаганда.Не ви ли е срам да лъжете.?!Тръмп след тенденциозното отношение на водещите на дебата му с циганушата каза,че иска следващия дебат между двамата да е в телевизия Фокс нюз,на което хилещата се черна психарка отказа категорично,щото в тв Фокс няма да и се задават удобни въпроси с предварително назубрените от нея отговори.
35
4
 
6
 
! Отговори
Wariors преди 6 дни
GOD BLESS AMERICA
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не му помогна фалшивия атентат дето го направи, явно червената боя зад ухото не свърши работа, дори реднеците му се присмиват :)))
33
6
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 дни
"Ройтерс" е агенция със силен ляв уклон, следователно тая ходят да четат предимно левичари така че проучване на техния сайт ще даде предимство на техния човек. И шараните четат, повечето без да мислят, и се радват.
32
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Излпожи се като ми си рка Тръмпи на дебатите, нормално е да не иска повече такива... :))
31
11
 
5
 
! Отговори
Брикс преди 6 дни
Само черна жена не си бяха избирали тея.Скоро ще е някой от третия пол както е тръгнало.Такива при другаря Владимир Путин няма как да станат.Затова го обичаме.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Голям задвратник по русофилията.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На тази снимка се вижда ясно "обецата"- слушалка в ухото на Харис.
28
13
 
4
 
! Отговори
Щуро Пиле преди 6 дни
Много от модерните пророци/ясновидци и звездобройци споменават че последният Президент на САЩ ще е ,,черен",и след това ще настъпи такъв хаос на Земята,че ще се чуе из Цялата Вселена.Парите ще се обезценят само за една нощ,и Земята вече никога няма да бъде същата за ,,настоящето" човечество което пропадна в греховете си.Идват нови времена и нови хора.Писано е!
27
7
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
А на тебе, плоскоземецо, ти е лустриран заддника. Кой щял да спечели в САЩ ни е все тая. Вижте, обаче за вас не е все тая, че ви идва времето за лустрация.
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гърч за копейките от сабахлем.
25
5
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
С два тролея в тоя сайт не постигате нищо. Кажете да отпуснат още два.
24
8
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 6 дни
ФБР работи здраво :) Добре, че и на Путин му харесват камили.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ми много ясно след като въпросите са удобни за Кемъла, а на бай Дончо само му спират микрифона.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Без повече димократични циркове!
21
5
 
7
 
! Отговори
путьо късия преди 6 дни
изпрати ли му съболезнования?
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дръпнала е от массур.