Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати

Избирателите смятат Камала за победител в дебатите
13 сеп 2024 06:55, Александър Попов
123
Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис води пред републиканеца Доналд Тръмп с 47% срещу 42% в надпреварата за спечелването на президентските избори на 5 ноември и е увеличила преднината си след дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп, според приключило днес проучване на Ройтерс/Ипсос. Избирателите също така като цяло смятат, че Харис е спечелила дебата, посочва Ройтерс.

По информация от продължилото два дни проучване Харис води с пет процентни пункта сред регистрираните гласоподаватели, в сравнение с преднината ѝ от четири процентни пункта от проучване на Ройтерс/Ипсос от 21-28 август.

От гласоподавателите, които казват, че са чули поне нещо за дебата във вторник, 53% казват, че Харис е спечелила, а 24% казват, че Тръмп е спечелил. Петдесет и два процента от респондентите казват, че Тръмп не се е справил добре и не е изглеждал целеустремен, а 21% са казали това за Харис.

Още по темата
Петдесет и девет годишната Харис постави 78-годишния Тръмп в отбранителна позиция по време на оспорвания президентски дебат с поредица от атаки срещу неговата годност за президентския пост и множеството му правни проблеми, посочва Ройтерс.

В запитването са участвали 1690 пълнолетни американци от цялата страна, включително 1405 регистрирани гласоподаватели. При регистрираните гласоподаватели допустимата грешка е около три процентни пункта.

Въпреки че националните социологически проучвания, включително проучванията на Ройтерс/Ипсос, дават важна представа за гледната точка на електората, резултатите по щати в Избирателната колегия на САЩ определят крайния победител и само няколко щата, в които изборите ще бъдат оспорвани, вероятно ще бъдат решаващи за това кой от двамата кандидати ще стане президент, отбелязва Ройтерс.

Тръмп отсече: Без повече дебати

Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в друг президентски дебат с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис преди изборите на 5 ноември, след като няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от Демократическата партия е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица.

В социалната си мрежа "Трут соушъл" Тръмп написа: "НЯМА ДА ИМА ТРЕТИ ДЕБАТ!"

Тръмп участва в дебат с президента на САЩ Джо Байдън през юни преди дебата му с Харис на 10 септември. Въпреки че оцени високо представянето си в дебата с Харис, шестима донори републиканци и трима съветници на Тръмп, които говориха пред Ройтерс по-рано тази седмица, заявиха, че според тях кандидатката на демократите е спечелила, защото Тръмп не е успял да се придържа към посланието си.

Дебатът привлече 67,1 млн. телевизионни зрители по данни на компанията за маркетингови проучвания "Нилсън".

Харис иска нов дебат

Вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис заяви пред свои поддръжници на митинг в щата Северна Каролина, че според нея двамата с бившия президент и кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп дължат още един президентски дебат на американските избиратели, предаде Ройтерс.

Двамата кандидати участваха в дебат във Филаделфия на 10 септември, който премина в ожесточен спор за икономиката, имиграцията, абортите, националната сигурност и други теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от САЩ
Няма да има реванш на дебата Харис-Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Първо, Камала поиска втори дебат....а защо ще иска реванш, след като е победила ??? И второ, проучвания по-рано от една седмица след дебата са вятър и мъгла!
58
1
 
1
 
! Отговори
Australian преди 6 дни
Ако той падне от тази жена , ти няма да си намериш място по света..
57
3
 
6
 
! Отговори
Бря! преди 6 дни
От вчера до днес? И кога свариха да го направят това проучване? Пак ще има ала-бала по пощата и с машините, по всичко личи. Но в крайна сметка потъването на САЩ под командването на еврей, си е проблем най-вече на САЩ. Може и да е по-добре.
56
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
хаха оранжевия човек ако падне от жена, няма да може да си намери място до края на живота.
55
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тръмп напълни памперса... Което е нормално за близо 80 годишен дядо.
54
9
 
4
 
! Отговори
gogo преди 6 дни
Еми той Путин щом е за камилата, и "американците" са за нея
53
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 64 Да, тук новините са такива, защото това дава пресаташето на посолството. Странното е, че в САЩ СНН, Фокс, НБС обявиха провал и измама откъм Харис. Даже новините на АВС критикуваха собствените си водещи на дебата, че са били очевадно на страната на Харис и са играли срещу Тръмп. В САЩ даже големите медии по-скоро наричат дебата провал за Харис, тук получаваме правилните новини как печели и защо ще победи на избори без проверка кой си, колко пъти и дали изобщо ти си гласувал.
52
13
 
15
 
! Отговори
смеххх преди 6 дни
Тръмп е същия лъ жец като Копейкин
51
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вече сенатори искат да се разследва АВС заради слушалките(обеците) на Камала, информация, че въпросите са й били дадени предварително наред с обещание Тръмп да бъде "факт чекван" и пълна подкрепа от ***. 7 пъти "поправят" Тръмп за "лъжливи факти", които са истина. 0 пъти поправят Харис при 20 доказани лъжи. Дръпнала в проучванията? Според СНН вчера Тръмп е дръпнал 60% от колебаещите се, а Харис 30%.В туитър и ютуб е пълно с изказвания на демократи, че минават към Тръмп,щото не искат ТСВ
50
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Следващия път ще кажат, че това посмешище Харис води с 15%.
49
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Фащ се разпада....
48
5
 
12
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 дни
Ройтерс евреи ли са? Питам просто.
47
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Днес само лоши новини за копейките.
46
10
 
19
 
! Отговори
Пропагандата на ЕС преди 6 дни
Джен.дърите за Камала. Докъде стига про-либералната пропаганда - да си бял, ада гласуваш за един черно-индийски *** и да си мислиш, ме тоя *** нещо разбита от икономика и ще ти подобри живота.Унгария била дъното на ЕС???? По какво, бе мий човек, че няма нито един мигрант и нито едно убийство с нож в целия ЕС ли, да Унгария за разлика от останалия политкоректен ЕС няма убийства и изнасилвания на деца от мигранти.
45
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Може ли такава държава като САЩ да се излагат с такава кандидатура на черна *** вчера слязла от клона, а ден с да ми мучи в предизборни студио. Пълна деградация.
44
2
 
5
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 6 дни
някои взимат пари, бългерианите ги хранят с дебати
43
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Копейки за Тръмп. Ето това наистина ме шокира. Няма нищо по-далечно за родните копейки от вселената на преизпълнения със себе си супербогаташ Тръмп и светъта на свръхбогатсвото. Това показва само, че пропагандата може да направи чудеса. По същия начин тука хората гласуват за тези, които ще ги направят бедни. Искате ли примери: Турция за Ердоган (300% инфлация), Унгария за Орбан ( остана на дъното на ЕС) за 12 години и да не забравяме, разбира се - кой? Пу-тя.
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Изборите там са някаква комедия. Лобито на тая да напечата мадам президент още преди преброяването, а байдън да я подмени отново накрая.
41
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тръмп е наясно, че при еоще един дебат републиканците ще поискат да го махнат, така както демократите направиха със своя дядка. Шансовете на този сенилен нарцис се изпаряват с всеки изминал ден!
40
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В соц мрежите в сащ в момента тече свободно допитване за кого бихте гласували на изборите за президент на САЩ .До момента 63,4 милиона американци са гласували в тая анкета и резултата е следния 58,3 за Тръмп срещу 41,7 за Камалата..Това са реални резултати на реални хора и реално допитване ,а не шорошките лъжи по шорошките мисирски медии...Така,че недраги ми поръчкови и напазарени *** и лгбти либерастки НПО *** и 100 пъти да повторите една.лъжа тя пак няма да стане истина.