Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори

Те настояват част от съветниците му да бъдат уволнени
1 юли 2024 14:36, Нели Христова
206
Семейството на Байдън го убеждава да не се отказва от президентските избори
Снимка: БГНЕС

Семейството на Джо Байдън е насърчило президента да остане в надпреварата за изборите през 2024 г. Насаме те са обсъдили дали висши помощници трябва да бъдат уволнени след изумително лошото представяне на Байдън в дебата, което хвърли кампанията му в смут, пишат от CNN.

Семейството на Байдън, включително първата дама Джил Байдън, синът му Хънтър Байдън и техните внуци, се събраха в Кемп Дейвид за предварително планирана среща и призоваха президента да продължи да се бори в кандидатурата си за преизбиране, казаха съветници на Байдън пред CNN. Те казват, че членовете на семейството са предложили своята "недвусмислена подкрепа".

Семейството – очевидно разочаровано от екипа, подготвил президента Байдън преди тревожния му дебат с бившия президент Доналд Тръмп – обсъди дали някой от висшите съветници на Байдън трябва да бъде уволнен и дали трябва да се направят промени в персонала на кампанията.

Байдън обаче е известен с това, че е лоялен и защитава своите близки съветници и не обича да уволнява помощници. Към неделя не изглеждаше, че се задават сериозни кадрови промени.

Възхищението и подкрепата, които семейството на Байдън показа на президента в неделя, отразяват екстремните публични похвали на първата дама за нейния съпруг през последните дни.

Семейното събиране в президентската резиденция дойде докато Байдън и неговата кампания се сблъскват с лавина от призиви към президента да се оттегли след президентския дебат в CNN в четвъртък. Дискусиите също бяха фокусирани върху това как членовете на клана Байдън могат да помогнат на президента, а не дали той трябва да преразгледа кандидатурата си, каза един от съветниците.

Байдън с нетърпение събира данни – анекдотични доказателства и обществени проучвания – но очаква по-широк кръг от анкети и изследвания на демократическата кампания тази седмица, казаха съветници, подготвяйки се за очаквано намаляване на подкрепата в щатите на бойното поле. Съветниците превантивно обвиниха грубото медийно отразяване за всякакъв спад, а не собственото представяне на Байдън.

Шокът от дебата в CNN все още не е отминал, като президентът и близките до него са в най-ранните етапи на обработка на непосредствените последици. Мнението на семейството – че Байдън трябва да продължи да се бори – може да се промени през следващите дни, ако низходящата спирала продължи и ако президентът се убеди, че излизането от надпреварата ще избегне потеглянето на демократите тази есен.

Мнението на семейството на Байдън би било от решаващо значение при определянето на политическото му бъдеще – дори повече от известния изолиран вътрешен кръг от висши съветници на президента.

Тези съветници сега са подложени на голямо внимание, като вътрешни хора от партията открито се питат как са позволили на президента да излезе на сцената миналата седмица, за да се изправи срещу Доналд Тръмп, знаейки това, което те трябва да знаят. Екипът на Байдън беше прекарал почти цяла седмица в Кемп Дейвид, опитвайки се да подготви президента за всеки сценарий, с който може да се сблъска в студиото на CNN в Атланта.

Байдън и семейството му се събраха в неделя за отдавна планирана фотосесия с известната фотографка Ани Лейбовиц. Старши съветници настояха пред CNN в събота, че събирането не е имало за цел да обсъди дали президентът ще остане в надпреварата.

Гневът към някои от ключовите членове на персонала на Байдън започна да се разпространява в публичното пространство. Адвокатът от Флорида Джон Морган, един от най-плодотворните и видни дарители на Демократическата партия, посочи старши съветника Анита Дън и нейния съпруг Боб Бауер, който е личен адвокат на Байдън.

"Байдън твърде дълго се е заблуждавал от стойността на Анита Дън и нейния съпруг. Те трябва да си отидат... ДНЕС", написа Морган на X в неделя.

Белият дом отказа да коментира публикацията на Морган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от САЩ
Защо САЩ повиши нивото на тревога в някои от военните си бази в Европа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Фитнес на поляната ти да видиш, абе льольо имаш военна униформа зимна и лятна с която обслужваш техниката зависи в какво поделение си. Казармата не ти е фитнес когат ти скимне, имаш фиическа и строева подготовка а не някакъв пикник по желание. Никъде не си ходил, чул недочул майтапи от кръчмата.
146
0
 
3
 
! Отговори
До 144 преди 4 дни
Е ти тогава къде си бил в мечтите на вашите ли
145
1
 
3
 
! Отговори
До 142 преди 4 дни
Е ти от осмокласник ,ефирен герой кво си очаквал.Само по писането се познават
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е 130
143
4
 
5
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
Казармата 90-92-ра бе порнография. Особенно редовния състав старшини и офицери. В ротата аз и още един бяхме единствените, дето можахме да направим над 7 коремни на лоста. Всичко останало, включително ротния, не можеше и да се набере на лоста. Толкова зле бе работата с физическата подготовка. Аз и още двама се хванахме да си направим импровизирана фитнес зала на поляната и добре, че бяхме ние. Цялата армия 1990 бе една порнография.
142
3
 
4
 
! Отговори
До 139 преди 4 дни
Ами те изборите в Русия минаха,ти пак не си в час,се Уколандията не се проведоха такива
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
142 пълни глупости и лъжи си съчинявал пак, казрмата си е военно училище предимно и то с йерархия, вземат ти паспорта и ти дават военна книжка. Няма мърдане, кво шкафче, нямаш време за глупости имаш занятия, в спалното остава само дневалния. Никъде не си ходил, само плямпаш глупости.Ако ти покажа два пагона не можеш да ги разпознаеш камо ли полуразглобка на автомат и бойната специализация към техниката. Това се учи и тренира, а не шкафчета.
140
0
 
1
 
! Отговори
До 154 преди 4 дни
Абе направо да почнат да се плюятт,че по-гадно,ама не с думи
139
1
 
5
 
! Отговори
Koko преди 4 дни
Тоя докато не разкаля терена на живо по ТВ няма да се откаже.
138
1
 
3
 
! Отговори
Путин преди 4 дни
това е Моят Манджурски Кандидат - Гласувайте за Него!
137
0
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 4 дни
Ще гледаме,ако искаме,а и България не играе на Европейско,а някога стиснахме четвърти в света
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Е стига с тия избори, да ходят Байдън и Тръмп на голф и който пренесе торбата със стиковете за голф най-далече той е победител!
135
2
 
3
 
! Отговори
българина преди 4 дни
казано е, че черна жена ще съсипе сащ..... М обама ще я врътнат в последния момент, като бонус към демократичния електорат, който с екстаз ще я избере. Сега е съспенса.
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дагестан, Таджикистан, Ингушетия, Утмуртия имат Най-добрия президент!
133
4
 
3
 
! Отговори
До 139 преди 4 дни
Ами няма грешка щом Фараж му каза на Зелето,че ще остане Украйна без мъже, ако така продължава,а британския министър на отбраната го нарече Жалък неблагодарник преди време
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Анита Дън и нейния съпруг Боб Бауер били главните виновници за провала на Джо, но кой днес щеше да е Джо, ако на 1-ви юли 1991 г не беше прекратил своето съществуване Варшавският договор? С ликвидирането на Варшавския договор, приключи "Студената война" и 2-полярният свят се превърна в еднополярен. Пиндостан се възгордя като Хегемон, а Джо - крал на Хегемона.
131
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гледайте мачовете не се занимавайте с глупости.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
2 ракети по двата бряга и американофила ще осъзнае че сащ е по зле и от аржентина. Те затова сложиха този неадекватния да кажат че няма кой да носи отговорност.
129
5
 
3
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
Абе аз съм УВО 92, на шкафчето ми го пише. Проблемът не е дали знаем от коя страна се хваща пушката, а доколко сме чули какво ни се говори и доколко става нещо от нас във военното дело. Защото мога да твърдя, че поне 95% от моите наборо в казармата нито ставаха за стрелба, нито за каквото и да билонвоенно дело. Така от 100000 армия, едва ли е имало и 5000 дето знаят какво правят!
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Давайте да плюем Тръмп, щом Путин е за Байдън!