Кървав екшън на Евро 2024, полицията обсади квартал на Берлин

Неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания
16 юни 2024 09:48, Красимир Ангелов
98
Кървав екшън на Евро 2024, полицията обсади квартал на Берлин
Снимка: БГНЕС

Нов кървав екшън със замесени футболни фенове разтърси Германия след началото на Евро 2024. Стотици полицаи са блокирали берлинския квартал Моабит, след като неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира Bild.

23-годишен мъж е сериозно пострадал. Той има прострелни рани в крака и рамото. Според свидетели са се чули поне шест изстрела, а причината за стрелбата е спор, възникнал покрай мача между италианците и албанците, който се игра в Дортмунд.

След екшъна в квартал Моабит са стоварени стотици тежковъоръжени полицаи и части на специалните сили. Те са се заели с издирването на стрелеца, но търсенето до момента не дава резултат.

Със смъртен случай завърши друг спор между фенове. След мача на откриването на Евро 2024, в който Германия победи Шотландия с 5:1 в петък вечерта, е възникнало масово сбиване на стадиона на Унтерлидербах във Франкфурт. В мелето един човек е бил убит с прободна рана в гърдите, а няколко други са били ранени.

В събота през деня 31-годишен гражданин на Франкфурт се е предал в местната полиция. Властите обявиха, че той е арестуван и ще бъде обвинен в непредумишлено убийство.

"Десетки полицаи претърсили околните райони, включително дворовете на къщи и покривите на гаражите, за бягащия извършител", се казва в доклада на 5Vision.News. Не успели обаче да го открият, преди сам да се предаде. На свидетелите на инцидента е оказана психологическа помощ от спасителната служба и спешните медици.

В събота стана ясно, че друг мъж с нож е ранил няколко човека по време на частно парти за мача на Германия в град Волмирщет. Нападателят е бил прострелян от пристигналите полицаи, а след това е починал от раните си в болницата. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: полицияЕвро 2024
Още от София
Промяна в движението в София за измиване на транспортни подлези
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
12
 
! Отговори
BG преди 1 седмица
Отбора на Германия са само чисти германци
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както казва колегата, един 50 " в 30/40кв механа, хладничко бира и мезе и кеф.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Албанец стрелял по италианец или италианец по албанец.?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние нямаме такъв проблем, при нас няма фенове, нет человек, нет проблем
41
2
 
9
 
! Отговори
честитУ бУлгари преди 1 седмица
Хазарта с 8ми клас си взел Частен Учител по Английски да научи поне Конгретюлейшън, а на Вас ви Викат 2 висши и 3 езика на Интервюто за Работа и ви дамат Заплата 1-на 100на от тая на Ротативката като ЕвроДепутат!
40
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, че изгониха пРосията от това първенство та да е малко по-безопасно и с по-малко побоища и жертви тази година.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То Германия се превърна в такова кътче на от.репки,че в България е рай. Всякакви индивиди от цял свят,половината от една доста враждебна религия. Поддръжниците на тази религия решават в 90% от случаите споровете си с ножове. Вчера с тези албанци е било страшно. Половината сигурно са били пласьори и сутеньори. Скоро идва мач и на турците. Няма светлина в тунела
38
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Колко силни и агресивни са футболните запалянковци в Русия, стана ясно през декември 2010, когато в самия център на Москва се събраха над 5 000 млади мъже, за да протестират срещу убийството на фен, загинал при сбиване. Накрая хулиганите атакуваха полицията и подгониха случайни минувачи, които, според тях, имали неславянски вид." Ах колко славянско от страна на колхозниците и модел за подражание от кАпейките. то там в пРосията ходят на мач с костюми а не като в прогнилия Запад. Нали кАпейки?
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно ако се срещнат двата домакина на европейското!!!
36
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 38 И къде видя че се възхищавам на постъпката на братушките ве, кравар смееешен жааалък? Искам да кажа на човека че е имало и по- кръвопролитни битки от тази снощи на европейски първенства. Кое не разбра ве, кравар жаааалък?
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"В крайна сметка братушките начупиха от бой англичаните и даже умъртвиха двама" --Ах колко мило от страна на колхозниците, колко възвишена постъпка различаваща се от това за което пише в статията, нали кАпейки, вие точно с този мил жест от страна на руските мизерници се припознавате? Е да ама не, седите в панелката, щипете от на баба си пенсията та да можете да си платите нета и да плюете по собствената си държава.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като чуя за ножове, започвам да мисля че това са мигрантите от бликзкия изток. Те се на ножове налитат, макар че има и други такива.
33
1
 
31
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Аз мислех, че мач се гледа за кеф и най-вече с удобства. Тоест вкъщи :))) Събирате се приятели, може и женки да има, познавам една по-голяма фенка на футбола от мъжете, че баща и е бил треньор навремето и я е взимал като малка със себе си да гледа. Та събирате се пред един хубав, голям телевизор, слагате поркането и мезетата и гледате и се кефите. Може и да спорите за отбора, който харесвате. Ама това ходене по стадионите, ножове, побоища...тъпa работа
32
2
 
18
 
! Отговори
Пешо Блекмора преди 1 седмица
До Цецо ЕлвисаНемците с турски имена са озверели по принцип.
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 26 Цецо Елвиса, 2016-та на европейското руснаци и англичани се сбиха по улиците на Марсилия след срещата Русия-Англия. Англичаните се мислеха за най-големите футболни хулигани докато не срещнаха братушките. Изпочупиха целия ценър на Марсилия и братушки и англета. В крайна сметка братушките начупиха от бой англичаните и даже умъртвиха двама, а стотици влязоха в болници.
30
2
 
11
 
! Отговори
абе центчето преди 1 седмица
Незнам колко е кафето в Москва ,ама ако се интересуваш за Амстердам съветвам те да си вземеш I Amsterdam siti kart. И опитаи сладоледа с коноп много е възможно да те върне към реалноста.
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европейски му работи .
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Средноизточното мюсли културно влияние си казва думата
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Народа иска хляб и зрелища и затова организират това европейско.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 4, в статията пише, че и на мача на откриването между Германия и Шотландия на стадиона имало бой, ранени и убит с прорезна рана