След края на COVID-19: Каква е продължителността на живота?

В САЩ сериозно трябва да се борят и със затлъстяването
30 май 2024 21:00, Инна Ангелова
50
 След края на COVID-19: Каква е продължителността на живота?
Снимка: Pixabay

Пандемията от коронавирус, която разклати целия свят, вече си отиде, но последствията от нея остават. Voice of America разказва, че очакваната продължителност на живота на стария континент някак си успя да си върне нивата, които беше достигнала преди пандемията.

Според новите данни продължителността на живота се е увеличила в повечето части на света. Субсахарска Африка отчита най-голямо увеличение през последните три десетилетия.

Последните данни на Европейския съюз, публикувани този месец, показват, че средната продължителност на живота в ЕС през 2023 г. е била 81,5 години. Това е почти едногодишно увеличение спрямо 2022 г., когато пандемията от коронавирус бе вече към своя край.

Voice of America допълва, че в Европа като цяло се наблюдава висока продължителност на живот в страни като Италия, Испания, Швеция, Норвегия.

Неотдавнашно проучване в списание Lancet показа, че в световен мащаб очакваната продължителност на живота се е увеличила с 6,2 години между 1990 г. и 2021 г. – като Източна Африка на юг от Сахара претърпява най-голямо увеличение от около 10,7 години.

Данните, публикувани през март, показват, че средната продължителност на живота в Съединените щати през 2022 г., най-новите налични данни, е била 77,5 години – все още с повече от година по-ниска от продължителността на живота преди пандемията. Данните за 2023 г. все още не са публикувани, пише Dariknews.bg.

САЩ обаче все още не успяват да се възстановят напълно и не са се върнали към нивата преди 2019 година. При тях обаче е ключов и друг фактор - затлъстяването, което всяка година се разраства все повече.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Николай II преди 1 месец
Просто или глупаво животно няма.Но човеци, колкото щеш.Като чета коментарите и одобренията им.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тепърва предстои хаоса!Америка,Тръмп,ваксини,граждански права в Америка са застрашени!Затова блъскат всеки за 3 та световна да се измъкнат!
21
2
 
23
 
! Отговори
Няма да се размине! преди 1 месец
Най-голямата измама в човешката история! Предстои Трибунал за всички участници.
20
3
 
14
 
! Отговори
ВакЦинирани кокошки преди 1 месец
До Дейвид Айккъмробите Има вярно в това, което си написал. Готвят нова пандемия от март месец на 2025 г. до 2030 г. Ако хората стоят и търпят безропотно и не се противопоставят по всякакъв начин на предстоящата "пандемия" ще бъдат унищожени в буквалния смисъл. Сега очаквам умниците да започнат да пишат за конспирации и това как нямало как да стане, но истината е друга и когато това стане чак тогава ще се усети стадото, но ще е твърде късно.
19
4
 
9
 
! Отговори
Дейвид Айккъмробите преди 1 месец
Спасявайте се по планините и горите ,скоро се задава страшен глад СЗО ще направят нови локдауни от май/юни месец . Ротшилд е обявил , че новият локдаун ще е по китайският модел стреляне на месо и поне 10 години.Послепис- неочаквам робите потребители на ресторанти или молове да разберат тази информация , но има единици които ще се спасят.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига ви само да погледнете какво става по света:Военен доктор Америка : сърдечни проблеми 115%Япония: проблем с кръвната банка , кръвта от ваксинираните се изхвърляВсичко това е видимо навсякъде За съжаление, щетите от ваксината са огромни за много хора
17
4
 
16
 
! Отговори
ВакЦинирани кокошки преди 1 месец
До Анонимен 16 Максимум 5 години. Познавам хора които още на 2-рата година гушнаха букета. Познавам и набодени такива, които все се оплакват от главоболие, замаяност, виене на свят, влошена координация, изнемощялост, липса на енергия и т.н.
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросът който трябва да задавате по-скоро е: След ваксинацията; каква е продължителността на живота?
15
0
 
5
 
! Отговори
ВакЦинирани кокошки преди 1 месец
До Ваксинатора Нещо не ти схванах мисълта. Ти самият сигурен ли си, че си сътворил такава ?
14
1
 
16
 
! Отговори
хихи преди 1 месец
Какъв край? У крафаристан и по-конкретно у либералните щати, пак претоплят манджата с нов вариант.. пак са яхнали буустерите. А за край на измамата въобще не може да се говори - тепърва ще има да гледаме сеирра на чинно набодените уфтсе.
13
9
 
2
 
! Отговори
Ваксинатора преди 1 месец
До ВакЦинирани кокошки Ти си знаел как да използваш интернет ли, *** такъв? :D
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че Путин ви излекува от ковид за един ден. Иначе до сега щяхте да сте на 234-и бустер и да излизате от къщи до близкия магазин с двучасово предизвестие.
11
5
 
11
 
! Отговори
ВакЦинирани кокошки преди 1 месец
ВакЦаните да се приготвят за едно пътуване без връщане. Периода е до 5 години след ваксата.
10
4
 
35
 
! Отговори
Игра на полове преди 1 месец
Да припомня, че ковида изчезна малко след нахлуването в Украйна, тоест Путин излекува целия свят за около две седмици. Без конфликта в Украйна, днес да сме на 32 бустерна доза и 34 локдаун. Този лош Путин съсипа плана на кукловодите.
9
1
 
8
 
! Отговори
Ковидар преди 1 месец
Ритайте камбанитее , гушвайте букетите. Опъвайте жартерите.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дамм, някои останаха без продължителност. Тъжно....
7
15
 
6
 
! Отговори
НаПълно НеВаксиниран преди 1 месец
Вирусите НеСъществуват - това е ЮдеюСемитска Измама, точно като Исууса и Централната Лихварска Банка, печатаща пари от Въздуха!
6
11
 
0
 
! Отговори
Искам преди 1 месец
Пандемия от е6oла, белодробна чyмa, марбург и нипа. Има много лош човешки материал за чистене.
5
0
 
13
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Изключително тъпоъгълна статия!
4
1
 
15
 
! Отговори
На Факсинираните преди 1 месец
Отрицателна - Питайте Принцеса Кейт, ако я Видите!