САЩ разследва дали нейно оборудване е използвано в Русия

Има информации за такова при атаките в Белгород
24 май 2023 20:45, Александър Попов
95
САЩ разследва дали нейно оборудване е използвано в Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ проучват информациите, че американски военни превозни средства може да са били използвани от Украйна в Русия. Това заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, предаде Ройтерс.

Той каза, че САЩ ясно са заявили на Киев, че не подкрепят никакво използване по такъв начин на произведено в САЩ оборудване.

Кърби също така заяви, че удължаването на предварителния арест на американския журналист Еван Гершкович е неприемливо и безотговорно, след като бе решено журналистът на "Уолстрийт джърнъл" да остане в предварителния арест в Русия още три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: САЩбелгород
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
12
 
! Отговори
Войника Швейк преди 10 месеца
Да не се окаже че брата Олексей Зеленски ПРОДАВА на брат си Володимир *** оръжие и боеприпаси на цени под пазарните когато Володята го закъса..... Тъй де, братски народи са , все пак. А и ако войната спре и милиардите долари помощи ще спрат . Кофти работа . Така че сегашното положение устройва и двамата и нито *** много се юрка да напада , нито пък Зеленски бърза с "контраофанзивата" ... Те и затова все още не са се разбрали в крайна сметка кой владее Бахмут .Паживьом - увидим....
3
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тралала - могат да помолят руснаците за снимка на шаситата и ше разберат много лесно. Но реално не ги интересува. Както не ги интересува, дали оръжията, които дават ще се използват по руска територия или окупирана украинска. Война е! Нормално! Всеки атакува с каквото може! Ако руснаците не са си направили сметка за това - да свиват знамената и да се прибират!
2
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Догодина американците ще продават оръжие и на двете страни. Даже без пари ще им дават, само и само да се избиват. И руските фабрики за оръжия ще фалират.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като американците не дават, ние ще им дадем!