Щатите искат окончателна забрана за TikTok

Американците се притесняват от изтичане на данни
24 апр 2024 09:55, Инна Ангелова
23
Щатите искат окончателна забрана за TikTok
Снимка: antonbe от Pixabay

Съединените щати одобриха законопроект, с който искат напълно да забранят социалната мрежа TikTok. През миналия месец долната камара на американския Конгрес прие с огромно мнозинство законопроекта, който изисква китайската компания майка на приложението – ByteDance, или да продаде своя дял, или приложението да бъде блокирано в САЩ, предаде Ройтерс.

Президентът Джо Байдън изрази намерението си да не бави законопроекта, а да го подпише веднага след като стигне до него.

Основаната причина, поради която САЩ иска пълна забрана на TikTok, е опасението, че през приложението китайското правителство има достъп до личните данни на американците.

„Години наред позволявахме на Китайската комунистическа партия да контролира едно от най-популярните приложения в Америка, което беше опасно. Новият закон ще задължи китайския му собственик да продаде приложението. Това е добър ход за Америка“, казва сенатор Марко Рубио, водещият републиканец в Комисията по разузнаване.

От своя страна, компанията TikTok продължава да твърди, че не споделя данни за американските си потребители с китайското правителство и никога не е имала намерение да го прави. Компанията ще се опита да оспори законопроекта в съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от САЩ
САЩ започват да изпращат оръжия на Украйна още тази седмица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 седмица
КЪДЕ СЕ ВПИСВА "САЩ -ДЕМОКРАЦИЯТА " - В ЛИБЕРАЛНИЯ ПАЗАРЕН ДЕМОКРАТИЗЪМ !?!?!?!?---- ИМАШ ПРЕДЛАГАШ - ПЛАЩАШ КОПУВАШ !?!?!?!?!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бoклyци
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вероятно имат данни за укриване на WMD
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В тоталитарните държави всички са дръжни да работят за властите и вожда. Няма частни няма държавни фирми всички се занимават с шпионаж по задължение, иначе остават без бизнес.
15
22
 
7
 
! Отговори
Striker преди 1 седмица
И до ден днешен не знам за какво се ползва Tic tac или както се казва. Фактът, че е китайско, означава, че както всяко творение на жълтите е или вредно, или за шпионаж. Закривай.
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е руска демокрация, Путин си прави каквото си искаш, а ти само каквото той ти каже :) Ама като са виждали само северен елен, всичко друго е като него, ама нема не съвсем.
13
3
 
22
 
! Отговори
Значи преди 1 седмица
Те имали само голи опасения , а доказателства 0. Те това е демокрацията по краварски.
12
2
 
29
 
! Отговори
тт преди 1 седмица
Аха значи искат Китай да им го продаде за да могат те да шпионират гражданите си, разбрах.
11
16
 
2
 
! Отговори
do 8 САЩ нацисти преди 1 седмица
Пич, вече колко години може да се информираш за всичко, а още не си научил разликата между демокрация и слободия. Това в руските медии по друг начин ви го обясняват, нали? То по вашата логика, ако е демокрация и престъпниците не трябва да преследват, щото нали, демокрация - правиш каквото искаш.
10
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно време е и Европа да го направи. Много ми е чудно нашите копейки знаят ли как се прави бизнес с Китай? Че, който не сподели ноу-хау или технологии няма достъп до техния пазар, че ония знаят само да крадат и копират, и че Запада улисан в продажби и печалби ги е създал това, което са в момента, а не Партията? Е, това време свърши. Ще си карат Маготаните и електричките, които създадоха благодарение на споделените технологии още някоя година и след това ще ги видим.
9
0
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Истината смърди, войната е мир.....
8
0
 
26
 
! Отговори
САЩ нацисти преди 1 седмица
Тези не бяха ли стожер на демокрацията и свободата на словото?!
7
17
 
2
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 1 седмица
Удрий по комуниста, никакви долари за тия, да си харчат копейките и йоаните.
6
2
 
9
 
! Отговори
до 4 Мда преди 1 седмица
В Китай отдавна са забранени всички гугълски услуги, Скайп, Уотсап. Фейсбук уж официално работи на практика е неизползваем. Ако като чужденец си инсталираш WeChat, за най малкото съмнение, че говориш нещо за демокрация, Тайван, Тибет и те банват, а като китаец ти пада рейтинга. ПС. сега в неделя китайците ще отработват 1 май.
5
0
 
19
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
Пълна забрана на наглосаксонското племе!!!! И възможно по бързо!!
4
1
 
25
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Китай може да наложи забрана на фейсбук и инстаграм в отговорОще сноудан разказа кой контролира фейсбук , скаип , туитър
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A, начи те да контролират фесбук и инстаграм, ама ако не контролират тикток - това е лошо, много лошо. А ние що не им забраним феса и инстата в ЕС, докато не ни ги продадат? ХАхаха. Свобода на словото, вика...
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А хората искат окончателна забрана на фашистките американски щати!!!
1
0
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Само медии, които САЩ могат да следят!