Българските измамници от Великобритания си купували имоти с милионите

Част от тях влагали и в търговска дейност
31 май 2024 11:10, Нели Христова
106
Българските измамници от Великобритания си купували имоти с милионите

Ново разследване разкрива повече за финансовата злоупотреба за 54 млн. паунда на наши сънародници във Великобритания.

Според разследващите двамата лидери на измамата използвали незаконно добитите пари по различни начини. Гюнеш Али влагал средства в търговска дейност, а вече осъдената измамничка Галина Николова купувала имоти, съобщи bTV.

При едно от последните си прибирания у нас Николова купила 4 луксозни апартамента – два на българското Черноморие и два във вътрешността на страната – в рамките на един ден.

Преди години тя е теглила заем от банка в размер на 250 000 лева. След това го е погасила доста бързо – с две вноски.

Петимата български граждани бяха обвинени в Англия за извършване на една от най-големите измами със социални плащания. Според разследването на Кралската прокуратура 33-годишният Гюнеш Али, 38-годишната Галина Николова, 27-годишният Стоян Стоянов, 52-годишната Цветка Тодорова и 26-годишната Патриция Панева са ощетили британската хазна с над 50 млн. паунда.

Престъпната им дейност е съществувала между октомври 2016 и май 2021 г., когато данъчните служби се усъмняват и проверяват дейността им. Официално някои от тях са се представяли като консултанти по получаване на национален осигурителен номер или полагащи се обезщетения, но паралелно са извършвали и незаконна дейност на базата на стотици фалшиви документи, включително договори за наем, фишове за заплати и писма от лични лекари. Те са оперирали със стотици банкови сметки, мобилни телефони и компютри, за да могат да кандидатстват за различен тип помощи от името на много лица, тъй като процесът става изцяло онлайн. В някои случаи са го правели от името на реални хора, на които са давали част от сумата, но в други са използвали фалшиви самоличности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
не са ромове типични нагли българи са не се тревожи
78
0
 
1
 
! Отговори
samir.mehmed1970@gma преди 4 седмици
До До78 парите саХич та няма ,колега живееш сам на,планетата.....
77
1
 
2
 
! Отговори
samir.mehmed1970@gma преди 4 седмици
Нищо не вечно..Между другото,българите са тия които ,окепазиха Англия..
76
3
 
3
 
! Отговори
До78 парите са преди 1 месец
Тези са българи, колкото и ти! От сливенските махали. А ти ако се имаш за извънземен, се откажи от българското гражданство и бегай на Луната!
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами има хора които само с това се занимават. Работих за кратко в едно кметство в квартал до Лондон и имаше една българка, която кандидатстваше за втори помощи и за детето на комшийката й от село: "Викам на комшийката, ами прати детето ти при мойто да учи в Англия, че и без това какво да прави там...", имаше не само българи които работиха без договори само и само за да се уредят за социално настаняване, такива които не знаеха как да си извадят банкова сметка, всякакви!
74
0
 
7
 
! Отговори
Хохо преди 1 месец
много народ точи пари от всякакви грантове в Англия. Тези ги осъдиха , понеже властите са разбрали, че няма да могат да си върнат парите обартно, и за назидание в затвора, да дадат урок на останалите,
73
0
 
9
 
! Отговори
Фен преди 1 месец
Българските измамници управляват и грабят държавата 30г.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анка преди 1 месец
Асан изигра всичко на машинките у Сливен Ко ша му вземат на тоз комарджист не знам
71
2
 
3
 
! Отговори
Айше преди 1 месец
Машала а аз са радвам че имам ТЕлк на негу
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АБЕ ЗАЩО ИМ ДАДОХА СМЕШНИ ПРИСЪДИ НА ТИЯ ***?!
69
0
 
5
 
! Отговори
Катя Доларска преди 1 месец
Всеки си плаща гяволъка - рано или късно, но винаги.
68
3
 
7
 
! Отговори
Койчо от Конаре преди 1 месец
А БГ политиците от измамите и корупционните схеми какво си копуват? Дъвки и бонбонки ли? Я го вижте Баш Левента какви сараи е заформил по Барцелоната....Свят да ти се завие от лукс и квадратура.Ами по Ревиерите какво да ви кажа,само БГ имоти и руснаци.
67
0
 
6
 
! Отговори
ТИЯ преди 1 месец
СА ОТ ФИРМАТА,,ОТ НАСА,,-ПАДНЕ ЛИ МУ ГО ОТНАСЯ,ДА ИМ СКЪСА АНГЛИЯ РИТАНКИТЕ
66
0
 
10
 
! Отговори
ГЛЕДАЙ преди 1 месец
САМО КАКВИ СА БРУСОВЕ,ТОВА ИМА АКЪЛ САМО ДА КРАДЕ-АНГЛИЯ ДА ИМ СКЪСА РИТАНКИТЕ
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Процес изцяло онлайн е егати майтапа. Тези неща трябва да стават само лично.
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва по задълбочено разследване,част от парите на Гюнеш се въртят от жена му Блага и братовчеда му Денис.Офиса на Гюнеш във Палмас Грин и всичко около него си работи с пълна пара.Само че се управлява от неговите братовчеди.Но разследващите са невиждащи.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бяха спряли на време, нямаше да има драма. Но хората са алчни за много.
62
8
 
14
 
! Отговори
Министър Славов преди 1 месец
Тези , петимата , са Изкуствения интелект на България. Почти толкова умни , колкото Про100 Киро и Кокорчо. Сега трябва да чакаме от канада и САЩ да искат екстрадиране на двамата харвардски бръмбара за заставане пред съд. Също и мустакатата метреса - Хиенова . Казали , че трябва да отиде на съд с парапета в скъпата си чанта.
61
3
 
31
 
! Отговори
... преди 1 месец
Днес разбрах, че от България е подаден сигнал до английските власти, за измами със социални помощи ,ама когато български политици и олигарси ограбват и присвояват Евро средства, нищо не са видели или чули българските власти.
60
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
парите с предназначени за хор които нямат хляб н масата но великия говнар българин велик бизнесмен ги краде и харчи в лаянарската си република, велик православен християнин, велика смрад българска