Българските измамници от Великобритания си купували имоти с милионите

Част от тях влагали и в търговска дейност
31 май 2024 11:10, Нели Христова
106
Българските измамници от Великобритания си купували имоти с милионите

Ново разследване разкрива повече за финансовата злоупотреба за 54 млн. паунда на наши сънародници във Великобритания.

Според разследващите двамата лидери на измамата използвали незаконно добитите пари по различни начини. Гюнеш Али влагал средства в търговска дейност, а вече осъдената измамничка Галина Николова купувала имоти, съобщи bTV.

При едно от последните си прибирания у нас Николова купила 4 луксозни апартамента – два на българското Черноморие и два във вътрешността на страната – в рамките на един ден.

Преди години тя е теглила заем от банка в размер на 250 000 лева. След това го е погасила доста бързо – с две вноски.

Петимата български граждани бяха обвинени в Англия за извършване на една от най-големите измами със социални плащания. Според разследването на Кралската прокуратура 33-годишният Гюнеш Али, 38-годишната Галина Николова, 27-годишният Стоян Стоянов, 52-годишната Цветка Тодорова и 26-годишната Патриция Панева са ощетили британската хазна с над 50 млн. паунда.

Престъпната им дейност е съществувала между октомври 2016 и май 2021 г., когато данъчните служби се усъмняват и проверяват дейността им. Официално някои от тях са се представяли като консултанти по получаване на национален осигурителен номер или полагащи се обезщетения, но паралелно са извършвали и незаконна дейност на базата на стотици фалшиви документи, включително договори за наем, фишове за заплати и писма от лични лекари. Те са оперирали със стотици банкови сметки, мобилни телефони и компютри, за да могат да кандидатстват за различен тип помощи от името на много лица, тъй като процесът става изцяло онлайн. В някои случаи са го правели от името на реални хора, на които са давали част от сумата, но в други са използвали фалшиви самоличности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като изключим 0ткачалките по-надолу, евала на тия юнаци! Можли - взели! По-добре, отколко да крадат от старците по селата!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези ромове изглежда, че са ПП-ДБ връзката
37
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Добре че Кокорчо не им е бил съдружник, защото Британия щяла да фалира.
36
1
 
23
 
! Отговори
DA преди 1 месец
Иначе нормален българин ,ако си купи панелен апартамент ,на 50 години ,за 50 бона ,НАП ще го разпорят от проверки ...
35
2
 
22
 
! Отговори
ВъзмУтен преди 1 месец
И ако имахем работеща дабъчна система у нас, щяха да са хванали тази женица с имотите съвсем бързо.Но...няма кой д адекларира каквото и да е в тази държава, както и няма кой да проверява нЕкои хора, как с еидн кредит за 250 000, пгасен за два месеца, се купуват имоти за милион и нагоре.
34
0
 
27
 
! Отговори
Kuncho преди 1 месец
Защо ни е финансово разузнаване не зная! В един ден 4 сделки за имоти от един и същи клиент не се идентефицират, камо ли сделки направени от роден поитик по една две годишно, включително на близки и далечни роднини!
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Индийците имат поговорка, да откраднеш от крадеца е възмездие и не се топят един друг.
32
7
 
9
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
Тези са готови да наследят Зеленски
31
6
 
29
 
! Отговори
Таня Сливен преди 1 месец
Поклон пред тези наши Робинхудовци!
30
0
 
16
 
! Отговори
тук купуват в гърция преди 1 месец
и на морето измамници . То е относително кой е измамник . Понеже много мамят и купуват имоти , търсенето се увеличава и цените са нагоре . 80 милярда е дал българина за вили в гърция и на морето за 10г , а какво е работил и какви доходи е имал е различно .
29
0
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Мн правилно
28
0
 
21
 
! Отговори
истина преди 1 месец
че то всички които са откраднали пари от някъде си купуват или строят имоти за да ги изсветлят и вместо да има супер контрол върху фирмите които се занимават със строителство и ремонт, там е анархия!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32 Готов доносник.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са едни от многото. Има пое стотина хиляди цоцащи помощи. Сделката е на процент. Тея не са видело повече от 5% от цялата работа, иначе щяха да са с МОЛ и апартаментен комплекс, а не с бакалия и по един апартамент. Англия нема си върне и 10% от изгубеното.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са кихнали на когото трябва в Бг и са ги издали.
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Срещна ли се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем еб--ви, хем крадливи, но най-вече завистливи ... Това е тъжната истина, а искаме да е като в Германия. Това което е Германия са го направили хората , а не държавата е направила германците.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елате в Слиен и иколия. Картографирал съм всички съмнителни къщи. Искам да разбера, как фамилия с 11 деца и 6 възрастни, в която само двама за завършили гимназия, единият от които ми призна, че си купил дипломата, може да купи имио за 200 000 лева, да го срине, да гонизбесе за ден, след което да изсипяр 200 тона бетон, да направят площадка и да докарат 40 работника и вече пъряи етаж е с мраморни колони. Това са 600к лева до тук?!
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки българин, в бачкането краде каквото успее. Тия са го дали на едро. Ама сънародниците им завиждат :)
21
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално за българи. Крадливи са у червата.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Че Европа са забогатели като краднат от бг пък какво. Крадливи бг политииц са милионере ии служат на чужди служби. Само от ф16 олекна 10 милярда.