Тервел Пулев трудно би Роли Ламбърт в мач с малко бокс

И тримата съдии присъдиха победа за българина
Обновена: 30 мар 2024 23:05 | 30 мар 2024 22:55, Александър Попов
94
Тервел Пулев трудно би Роли Ламбърт в мач с малко бокс
Снимка: БГНЕС

Тервел Пулев победи трудно камерунеца  Роли Ламбърт и записа 19 победа в професионалния бокс. Мачът ще се запомни с малко бокс и много мръсни удари, използвани и от двамата боксьори. Тервел изигра половината мач с аркада, след като Ламбърт го удари с глава.

Мачът се игра в осем рунда, като и тримата съдии единодушно присъдиха победата на българския боксьор.

Съдиите видяха срещата в полутежка категория по следния начин - 79:73, 79:73, 80:72 в полза на медалиста от Олимпийските игри в Лондон.

След успеха Пулев вече има 19 победи (14 с нокаут) и само една загуба. 

Пулев се появи на ринга под съпровода на 50 гайдари, които изпълниха вечната народна песен "Излел е Дельо хайдутин", последваната от евъргрийна на AC/DC "Highway to Hell".

Двубоят започна много равностойно, като Пулев и Ламбърт се вкопчиха в здрава битка още от началния гонг. В нея бе трудно да се прецени кой взима предимство, но в третия рунд Ламбърт успя да отвори аркада над лявото око на българина.

В четвъртия рунд цялото лице на Пулев бе разкървавено, но българинът по нищо не отстъпваше на съперника си, който видимо бе в по-добра физическа форма. 

В петия рунд удар с лакът на Ламбърт в лицето на Пулев предизвика огромно недоволство от страна на публиката в залата, а в шестия рунд камерунецът бе предупреден от съдията на ринга за удар с глава. Малко след това съдията предупреди Тервел Пулев за нечист удар в тила на опонента му.

В предпоследния седми рунд публиката в залата се възпламени, след като Пулев първо успя да притисне в ъгъла Ламбърт, а след това и да го прати на земята. Това събаряна обаче не бе отчетено като нокдаун, тъй като стана след настъпване от страна на Пулев върху крака на Ламбърт.

Във финалния рунд българинът определено бе по-активният от двамата боксьори, докато камерунецът използваше всякакви прийоми, за да спре атаките му. Това обаче не му помогна, тъй като във втората половина на мача по-тежкият Пулев определено имаше сериозно предимство.

Галавечерта ще завърши с мача между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Тервел Пулев
Още от Политика
Слави: Кирил Петков е направил най-много през цялата история за Борисов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пулев зашита, прикшяка, пада на въжвтата.
31
1
 
5
 
! Отговори
Слави преди 4 седмици
Това не е боксов мач а махленски борба.Не е известно с конкурс ли избират противниците на братята за да трупат победи но освен самочувствието им и медийни изяви ,бокса трудно се забелязва
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кобрата е световен герой на времето - даже успя и да смени времето на часовниците на всички запячи на Кобрата на "Арена София", по телевизиите и даже и на не зяпачите на Кобрата по целият свят! Браво Кобра! Ти си не само Български, но и Световен Герой! Към теб гледат всички, с отворени очи всички млади и стари моми! Ако беше в политиката, около теб нито една партия нямаше да остане непобедена на "Арена София", щяха да идват при теб и да падат и с линейки да се връщат в Народното Събрание!
29
0
 
3
 
! Отговори
МОХАМЕД АЛИ преди 4 седмици
БОКСЪТ ОСОБЕНО ПРОФИТО Е ЖЕСТОК СПОРТ!!! ДА СПОРТ - НО ЖЕСТОК СПОРТ. АКО НЕ ВЯРВАТЕ, ВИ ПРЕДЛАГАМ ВСЯКА СУТРИН В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЕДНА ГОДИНА ДА ПРАВИТЕ СЛЕДНОТО УПРАЖНЕНИЕ ЗА БОДРОСТ ПРЕЗ ДЕНЯ - СТАВАТЕ,СЛАГАТЕ СИ ЕФИРЕН ПРЕДПАЗИТЕЛ НА ЧЕЛОТО И НАНАСЯТЕ 100 УДАРА С ВСИЧКА СИЛА С ЧЕЛОТО ПО СТЕНАТА. ПРАВЕТЕ ГО ДЕСЕТ ГОДИНИ И НА 50 ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ ЗАВАЛЯТЕ И ДА ВИ ТРЕПЕРЯТ РЪЦЕТЕ!!... НАКРАЯ НЯМА ДА СИ ПОМНИТЕ И ИМЕТО...
28
3
 
4
 
! Отговори
БРАВО! преди 4 седмици
КАКВИ Е ДЕЦА РАЖДАЛА , РАЖДАЛА - РАЖДА И ДНЕСКА , БЪЛГАРСКА МАЙКА ЮНАШКА!!!!!
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такава пародия на бокс....Събрали се хиляди ***..
26
2
 
28
 
! Отговори
Knufflekutje преди 4 седмици
Наще са псевдо боксери. Ако Кобрьо излезе с Усик ще си мисли, че се бие срещу трима. Ляв-десен и вдървена стойка нищо ново.
25
17
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Браво на Пулеви!!!!Браво!!!Супер сте!!!!
24
13
 
11
 
! Отговори
ЛЪВОВЕ преди 4 седмици
Браво на Тервел! Въпреки мръсната игра от Ламбърт, Тервел победи!
23
2
 
10
 
! Отговори
Офф преди 4 седмици
Нагласена работа. Преди години пак се "биха". Смешки. Укралнеца само се шази, нашия не удря, другия хептен. Излагация.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някой знае ли колко пари е наградата?
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не успях да видя Тервел срещу Ламбърт. Но сега гледам Кубрат срещу един чувал със сланина от Украйна.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Братя Пулеви са емблема на българския бокс. Какво се е случило по време на мача никой няма да помни след ден. Остава резултата от победата.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гледам сега Кубрат с какъв огромен украинец се бори и нещо не ме кефи борбата, някак грубо и насилнически ми е. Двама човека се млатят и ти трябва да се кефиш?!? Спорта трябва да е отпускащо удоволствие.
18
3
 
9
 
! Отговори
MNENIE преди 4 седмици
Цирк , само вземаха парите на хората . И да допълня - Гайдарите пълна смешка , все едно са ги взели от Рожен .
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото и да е тежко, да си на ринга, на който и да е от двамата боксьори, по-тежко беше само да зрителите, да изтърпят тоя "сблъсък"! Ужас!
16
2
 
22
 
! Отговори
Мухаххах преди 4 седмици
Уредените съперници не смеят и веднъж да ударят пулеви. Да не би да паднат, че ще отпадне уговорката.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много е хубава снимката над статията. :)
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Верно, бе! Защо бяха толкова големи ръкавиците на Ламбърт?
13
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Не ме вълнува дали е цинганен или българен, чуват за България и представя България.Серафим Тодоров, Ивайло Маринов също прославиха България.