ISW: "Вагнер" държи западните граници на Бахмут, ВСУ - покрайнините

Руските части са загубили част от доминиращите височини наоколо
22 май 2023 11:01, Стела Стоянова
286
ISW: "Вагнер" държи западните граници на Бахмут, ВСУ - покрайнините
Снимка БГНЕС

„Наемниците от групата Вагнер вероятно са си осигурили контрола върху западните административни граници на град Бахмут, докато украинските сили продължават да дават приоритет на контраатаките в покрайнините на Бахмут. Украински военни служители съобщиха, че украинските сили контролират „незначителна“ част от югозападния град Бахмут около магистрала T0504 – мълчаливо потвърждение, че руските сили са поставили под контрол останалата част от западен и северозападен Бахмут, ако не и целия“, пише в най-новия си анализ от понеделник сутрин екипът на Института за изследване на войната (ISW).

Официалните изявления от Киев показват, че украинските сили са се изтеглили от останалите райони в Бахмут, с изключение на тези, които са в близост до двете магистрали към града. Геолокирани кадри, публикувани на 21 май, показват сили на „Вагнер“ да издигат руски знамена и знамена на ЧВК над жилищна сграда в най-западния Бахмут. Вероятното превземане от групата "Вагнер" на последния останал малък район на западен Бахмут не оказва влияние върху продължаващите украински контраатаки на север или юг от Бахмут, нито засяга украинския контрол над наземните комуникационни линии около Бахмут, смятат от ISW. Руските сили, според авторите на анализа, вероятно ще се нуждаят от допълнителни подкрепления, за да държат град Бахмут и фланговете му за сметка на операции в други посоки. ISW е забелязала артилерийски подразделения на 132-ра отделна гвардейска мотострелкова бригада (която преди е била наблюдавана в района на Авдиевка), действащи в посока Бахмут.

Още по темата

Украински военни източници съобщават, че руските сили са загубили част от доминиращите височини около Бахмут и отбелязват, че продължително украинско настъпление може да доведе до тактическо обкръжаване на силите на "Вагнер" в Бахмут. За това в частност говори в неделя и командващият на сухопътните войски на Украйна ген. Олександър Сирски. Украинската 3-та отделна щурмова бригада заяви на 20 май, че контраатаките на бригадата са разширили украинския контрол в района на Бахмут до 1750 метра широчина и 700 метра дълбочина в неуточнена зона.

Основателят на „Вагнер Груп“ Евгений Пригожин очаквано претендира за победата над Бахмут изцяло със собствени сили. Пригожин заяви на 21 май, че „е пълна лъжа“, че руските въздушнодесантни сили (ВДВ) са помогнали на "Вагнер" да превземе града и каза, че никой от руското министерство на отбраната не е бил в Бахмут.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: ВСУБахмут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дръж "Вагнер", дръж!
229
0
 
0
 
! Отговори
Кръгъл Идиот преди 11 месеца
Е тоя " Мнение"
228
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 232 - Познавам прокурори, които имат ресторанти, но не съм чувал, да ги описват, като собственици на ресторанти, когато говорим за правни въпроси.
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 236 - Не си бил в Ню Йорк, и апе нямале да ги говориш такива ... Бахмут е 42 кв. км. Ню Йорк е 1233 кв. км.
226
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"да вика блекуотър да варди, " - С какво рея военнопрестъници са по-разлипни от вагнер ....
225
0
 
13
 
! Отговори
ВСУ явно са супер преди 11 месеца
щастливи и вероятно седят и пият в кръчмите в покрайнините, пък горките руснаци чистят блоковете : ) Браво на Днес БГ и ISW. Да съм спокоен че сме информирани. Разсмяхте ни, все едно филм със заслужилия актьор Володи Зеленски гледаме.
224
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бахмут като площ колкто Ню Йорк ли е
223
8
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 11 месеца
До До 225и са на 10 км от действащо хранилище за ядрени боеприпаси. пу да вика блекуотър да варди, че може да се осмърди до неколко часа, а музикантите явно ги бива да стрелят по цивилни
222
1
 
4
 
! Отговори
До 225 преди 11 месеца
До Анонимен20-30 въоръжени преминали пеша през границата да правят патаклама щото след Бахмут трябва да се раздуе нещо в медиите...
221
0
 
4
 
! Отговори
Кирило Буданов преди 11 месеца
До Мнение вашето мнение е важно за нас. за "вставай страна агромная" натиснете 1. за връзка с оператор по програмата "остани жив", натиснете 2
220
5
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 11 месеца
Резултатът от битката за Бахмут е, че собственик на ресторант и няколко хиляди затворника разбиха армия готвена и въоръжавана от САЩ и НАТО цели 9 години... като оставиха в Бахмут около 50 хил. украинци
219
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 11 месеца
До Анонимен има и една поговорка, че който нож вади, от нож умира. чекаме кацапите да запалят запорожката аец.
218
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой май е забравил че студената война никога не е спирала,има една поговорка че посредника опира пешкира!
217
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 11 месеца
До Анонимен На членовете ще им стане много топло и меко ако легион свободна русия превземе хранилището за ядрени боеприпаси.
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Членове 106 и 107 (Capítulo XVII: Acuerdos transitorios sobre seguridad) от Хартата на ООН дават на Русия, като правоприемник на победителя във Втората световна война, СССР, правото да предприема всякакви мерки, включително военни, срещу Германия , Унгария, Австрия, Румъния, България, Финландия, Хърватия, Словения, Чехия, Латвия, Естония, Литва и бивша Украйна за опитите им да възродят нацизма.Ген. сек. Гутериш беше шокиран, когато научи от Путин, че в Устава на ООН има такъв член, който позволява руската специална операция в Украйна.Русия има право да накаже нацистите и да ги лик
215
2
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 11 месеца
излиза че арестович май се не е майтапил за белгородската народна република ...
214
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 11 месеца
опорките нещо почват да приличат на легендите за прегрупиране от края на всв...
213
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Магучата украинска армия напредва към Мусквъ! Вече е в Белгород и унищожава врага! Усущате ли накъде се обръщат нещата драги читатели? Май контролното ще изненада вaтянкити с посоката! Москва га дyфa пад вадой!
212
2
 
6
 
! Отговори
смелчаци бе! преди 11 месеца
Като краварофил отпод диван! Ела се пробай ме саблечи, та после у травматалогията на рентгена да се чудят към вид да те причислят!
211
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДА СЪБЛЕЧЕМ РУСОФИЛЧЕЯТА КАКТО ЛОКО И ДА ГИ НАМАЖЕМ С ЧЕРВЕНА БОЯ И ПЕРУШИНА!