Прокуратура предаде Рангел Бизюрев на съда за убийството на Димитър Малинов

Предстои съдът да насочи разпоредително заседание
17 юни 2024 12:08, Елка Василева
8
Прокуратура предаде Рангел Бизюрев на съда за убийството на Димитър Малинов
Рангел Бизюрев. Снимка: архив, БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов, съобщиха от държавното обвинение. Той е предаден на съд за това, че на 20 юли миналата година в село Цалапица, община "Родопи", умишлено е умъртвил 24-годишния младеж, като убийството е извършено с особена жестокост.

Още по темата
Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина Спрямо Бизюрев е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Окръжен съд-Пловдив да насочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември миналата година той беше установен и задържан в град в Дания. На 20 март тази година беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания.

На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд - Пловдив по делото срещу близнаците, обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев. Тогава той посочи, че Валентин и Борислав Динкови не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите той посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес.
(Кореспондент на БТА в Пловдив Ирина Шопова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Темида
Божков нападна прокурор: Бухалка и послушко
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рангел не го е убивал, само го е ударил в ребрата.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо го е утрепал :)))
5
0
 
4
 
! Отговори
сега е хванат преди 1 седмица
натясно . Можел е да постъпи по друг начин . но не е било случайно . в провинцията селските тарикати често си спретват кютек . Най-добре с по-дремен противник . как ли не е стигнал дубай , африка . там се крият . В сръбска също . Незнае .
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това ли е той? Гордостта на мама и тате.
3
6
 
4
 
! Отговори
гербав боклук преди 1 седмица
и тоя се оказа свързан с гербавите и хора на герб му бяха помогнали да избяга от България.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Честта е по-важна от живота и свободата.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя има поглед на пси.ясала невестулка. Срещнете ли такива, минете на отсрещния тротоар. Никога не знаеш какво да очакваш. За някакъв вид комуникация и дума не може да става.