Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае

Поводът за изявлението е Брендо
25 юни 2024 18:23, Стела Стоянова
90
Петков: Вътрешният мипистър да обясни как престъпници влизат в страната, без никой да знае
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да обясни как престъпници, които се издирват международно, успяват да влизат и излизат от страната незабелязано. Това ще поискат тази седмица в парламента от ПП-ДБ, обяви един от лидерите на обединението Кирил Петков.

В понеделник издирваният с червена бюлетина в три страни Евелин Банев - Брендо реши да се предаде сам в Софийския затвор. Смяташе се, че той се укрива в чужбина.

"Абсолютно безобразие е международни престъпници да влизат и излизат от страната без нито службите да ги засекат, нито МВР да ги засекат. Това не е първият случай, знаете и за Братя Галеви. Така че още тази седмица ще извикаме министъра на вътрешните работи да обясни как така един международен престъпник може да се появи пред вратите на Софийския затвор, без нито една от другите служби да знае за това", коментира Петков.

Запитан какво е обяснението му за това, отвърна: "Че не работят. Че всъщност реформите, които искахме, просто не се случват и тези престъпници влизат и излизат, както си поискат."

По втората тема за Северна Македония - преди 2 г. 27 страни, когато аз бях премиер, гласуваха България да бъде в конституцията на РСМ. Това бе Френското предложение, което беше гласувано. Това предложение не може да се промени и ще е много жалко, ако РСМ завие в друга посока, не към Европа, коментира още той, пише "24 часа".

Ние с "Възраждане" просто не сме от една порода. Никой от лидерите на ПП-ДБ не е влизал в разговор с Костадин Костадинов за формирането на каквото и да било правителство, каза той по повод думите на Костадинов, че е разговарял със знакови фигури в обединението за правителство с третия мандат.

На въпроса възможно ли е все пак да е имало хора от ПП-ДБ, които са водили такива разговори, Петков каза: Не, не мисля, че има такъв човек при нас. Поне аз не знам. Наистина ние имаме съвсем различни виждания за света. Особено по европейската тема, ние сме си проевропейска партия.

Това, което отчитам, е, че нашите избиратели ни дадоха много ясна позиция да сме опозиция. Те казаха, че не трябва да отстъпваме от позициите си. Ние ще бъдем абсолютно консистентни и няма да влизаме в безпринципни договорки, коментира Петков на въпроса дали ще подкрепят БСП или ИТН за правителство с третия мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Темида
Брендо иска да изтърпи у нас присъдите му от Италия и Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Оня преди 1 ден
При Младен Маринов Брендо изчезна от домашният си арест от къщата му на бул. Пушкин
79
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
Разграден двор сме откакто мутрите управляват държавата и до ден днешен...
78
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Абе скрий се бе,омръзна с глупостите си,това е българия а тя е разграден двор от падането на комунистите от 1989год. и "рай" за мафията
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На 8 юни 2022 г. Бойко Рашков беше вътрешен министър. Киро да попита Рашков за Брендо! Когато си с две капки мозък, Кирчо сам ставаш за смях.
76
2
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 дни
И аз това питам Кире как си влязъл в България?
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Истината е ,че по заповед от Москва последните 4 години България няма правителство и страната е хвърлена в състояние на организиран хаос.С всичките жалки екстри-Копейки,Величия,Чалгари,Полковници и Ментраджии като Ивелин Каластирката.Народът ***,Животът тежък,скучен....
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
трябва промяна на името: "Продължава ПАДЕНИЕТО"!
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Петклов пак не е в час! Още като се правеха на пръднали и се питаха: бе къде е този Брендо, се появи съмнение, че той си кюта в у нас! Така и излезе, даже си подновил личната карта и никой служител от блюстителите на закона не го разпознал като издирван! Кирето пък тръгнал да задава глупави въпроси! Предизборно!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
От мипистър do мипистър няма разлика. Все сбъркан министър е.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ей сега, само да се загащи и ще ти обясни лично на тебе.
70
2
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
Тези от промяната са изпаднали в тотална самоизолация и се държат точно като сърдити дечица с отнета играчка.
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А ве, инфантил, ами че той Брендо е влязъл по време на вашия министър Бойко Рашков.
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Толкова ли е важен тоя Бряндо. Гледам един клип как едни *** раздават правосъдие върху един шофьор на автобус в ловешко. Единият от тях пуснал брадата, източил социалните от Германия и се мисли за шейх. Това е десет пъти по важно от този брендо, който може и да го гътнат, но няма и дума по медиите.
67
2
 
25
 
! Отговори
именно ! преди 2 дни
Ами че ти, гелосан пуяко, ти нали също си влязъл в България като престъпник ?????????? Нали като си влязъл в България си се крил 2 г. от потърпевшите от твоите шашми ??? Сега ти трябва да си в затвора , а вместо това сипеш брътвежи и се мяташ по парапетите на София !!! Жалко влечуго ! Как допуснахме дори да стане премиер това амебно произведение ?
66
2
 
18
 
! Отговори
С И С преди 2 дни
ПростоКИРО,няма по нагло човече от теб!Как спиш изобщо?Стягай багажа и ДИМ да те няма.
65
5
 
28
 
! Отговори
Резидент разединител преди 3 дни
А как престъпници са влизали при Рашков и Василев пита ли ги? А за снимките с пудела?
64
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Киро, ние не сме толкова късопаметни и много добре запомнихме основното нещо по тема Македония когато ти беше премиер и то е самолетът София-Скопие. Я ни уведоми какво стана с него, колко е рентабилен, има ли го изобщо или е потънал в забрава като македонски космонавт на Славуца?
63
4
 
27
 
! Отговори
Не се прави на луд! преди 3 дни
Защо не се чудиш бе Кире, от къде са парите с които правите ала бала на изборите, а питаш за Брендо - той ясно каза - по твое време е минал границата.
62
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Про100то да пита татко Петко он е от ДС и знае как става тези работи.
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ние отдавна не сме държава, така че такива въпроси са излишни.