Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова

Със същата мярка е и Стефан Димитров
Обновена: 6 апр 2024 16:53 | 6 апр 2024 16:51, Александър Попов
91
Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд постанови „задържане под стража“ за директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова. Мярката за неотклонение "задържане под стража" беше постановена и за Стефан Димитров.

По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев. Според други снимки в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев, който той поставя на ръката си.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, който е и бивш шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство, се почувства зле преди днешното заседание на съда, и е транспортиран до "Пирогов". Все още няма данни за здравословното му състояние.

Димитров, Петя Банкова и синът на Марин - Стефан Димитров, бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четвърти ден от него няма и следа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не съм чул ДАНС да са се задействали за руско-турския поток,пътната карта,къщата в Барселона,кюлчетата и пачките,подкупа от 60 милиона предаден на Влади бездомния,другите 60 милиона изнесени в чувал от банката и т.н.Това явно са кокошкарски истории за родните дансаджии.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо Коцев не е в ареста!? А Асен Василев? А Кирчо? А Христо Иванов ? А Атанас Атанасов? Всички са за ареста и да стоят поне 3 месеца да ги обиждат там като оня Минев! Да живеят Бойко и Делянчо най честните хора в България.
24
2
 
9
 
! Отговори
Афера до 20 преди 1 месец
"Тук е култово! Главният секретар на МВР Живко Коцев се фука с часовниче, което струва 50 бона, подарък от контрабандистите!:" Снимката с часовника е качена в Афера
23
0
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Помните ли кучето -джиджи на постният дянков от герб
22
3
 
6
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Часовникът е намерен в дома на Коцев.
21
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Само фидосова от герб си хранеше кучетата с пьржолиМоже да е имало други но не са си казали - за кучето на постния дянков и фидосова имаше цял репортажКога ядохме постната герб пица
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ехаа, за едни кюлчета за други часовници. Как по камерите определиха колко е скъп часовника? И кой в днешно време се вързва на часовници освен мало умните милиционери? Резил.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки народ си заслужава съдбата.Докато се кланяте на една мутра,мутрата ще ви държи на къса каишка и ще ви подхвърля трохи за Коледа и Великден,а кучетата си ще храни с пържоли.
18
0
 
5
 
! Отговори
КОЦЕВ И КАЛИН преди 1 месец
ГИ СПЛАШВАТ, ДА НЕ ХВЪРЛЯТ КЪРПАТА НА РИНГА, ДА ПОВЛЕКАТ КРАК И ДА НЕМА КОЙ ДА ПАЗИ ДС НА ЧЕРНИ ВРЪХ ОТ СТАДОТО! :)
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Часовник да се подарява е на лош късмет. Навярно сте чували, че някои предмети са неподходящи за подарък. Поверието гласи, че нож, празно портмоне, сапYн и часовник не се подаряват.Хората с гадателски възможности смятат, че часовниците привличат зли духове. Да подарите часовник на приятел или любим човек означава, че рискувате да го загубите буквално или в преносен смисъл.
16
1
 
5
 
! Отговори
ВАНЬО ТАНОВ преди 1 месец
ГЛЕДАТЕ ПОСТАНОВКАТА НА ДС - ИВАНЧЕВА 2 :) АЗ СИ ПИЕМ БИРИЧКАТА У ГЕРМАНИЯ! :) И СЕ ЗАЛИВАМ ОТ СМЯХ :)
15
5
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
За пп или герб повече никога не гласувам явно всички са в игрите до гуша
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията пак си превзе държавата.Горко на тоя наивен народ,който не вижда по-далеч от носа си.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ли го е снимал Коцев на летището в колата как получава часовника?
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей големи професионалисти са тези от ДАНС, то снимки то хотелски стаи, часовници чудо. Чудя се къде бяха до сега когато управлявляваше ГЕРБ-ДПС 11 години, как нито една снимка, никакъв часовник нищо, най честните хора Бойко и Делянчо?! Защо бе ДАНС!? Защо не снимахте нито един руски шпионин,които взривиха маса оръжейни складове?! Да не стане накрая като НЕКСО който са оправдани и съдят България за 3 млд долара. Да не стане като Банев, Вълчо Арабаджиев и др лежали месеци в ареста, без обвинение
11
5
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Асен с милярд тука часовници се подаряват на коцев от разни хора.Кюлчета пачки евро пистолетиЕми никога няма да гласувам за герб или ппНе очаквам другите да са по читави ама на тези им стига толкова
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бедни сте,защото един от зайчарника е купил цялата държава заедно с другия от сараите.Ако не ви дойде акъла,ще си останете такива завинаги,а те ще скачат по главите ви и ще раздават правосъдие с бухалки.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, чухте ли, че Банкова била с мозъчен инсулт при задържането и? Адвокатката и така каза. Другият вече е в Пирогов, понеже и той получил здравословни проблеми. Марин Димитров е бил откаран в "Пирогов", съобщи съдията. Леле-леле, изведнъж всички от веригата ще се окажат в болницата.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокаиновата мафия се завръща.При тях няма прошка.Пак извадиха бухалките.
7
4
 
16
 
! Отговори
Тома неверни преди 1 месец
Момата не е читава....Около нея също са големи,паднаха в капана